Kampreferat: OB vs. FCK

For tredje gang på to uger lykkedes det F.C. København at besejre OB - denne gang med cifrene 4-2. Dermed er Byens Hold klar til årets pokalfinale, der løber af staben på løvernes hjemmebane i PARKEN d. 20. maj. Bisgaard, Álvaro, Møller og Traoré sørgede for de københavnske scoringer.

Cheftræner Hans Backes opstilling bød kun på en enkelt ændring i forhold til i lørdags, idet PC var foretrukket som venstreback, mens Stokholm, Lindrup og Nedergaard atter at finde i startopstillingen hos OB.

Med udgangspunktet 3-1 stod F.C. København med de bedste kort på hånden forud for aftenens returopgør i DONG Cuppens semifinale. Endvidere måtte lørdagens F.C. Københavnske afklapsning af OB'erne fungere som henholdsvis underbygning og undergravning af de to holds respektive selvtillid.

Ikke desto mindre var det ventet at OB'erne ville komme med 120 i timen fra kampens start, men enkelte indledende fynske miner til dette formåede F.C. Københavns spillere forholdsvist nemt at dæmme op for. Som minutterne skred frem blev det tydeligt, at de fynske forhåbninger ikke stod mål med det præsterede, hvorfor Byens Hold roligt overtog kontrollen med kampen. En stor chance til Bech blev få minutter efter fuldt op af en kombination af OB-koks og københavnsk snilde. Det skete i det 18. minut, da Bech og Santos boltrede sig på højrekanten, hvilket førte til et udmærket indlæg. Dette burde et par OB-forsvarer imidlertid havde taget sig af, men i stedet for havnede bolden hos Bisgaard, der med en behersket inderside scorede til 1-0.

Med målet til F.C. København resignerede OB'erne tilsyneladende yderligere, men en udmærket chance til Steffen Højer omkring den halve time vendte indstillingen. Således fik OB'erne blod på tanden og fem minutter efter Højers chance havnede et flot indlæg fra Nedergaard i panden på Miti der - som lidt af en perle - dirigerede bolden i nettet.

Udligningen satte gang i hjemmeholdet og ikke mindst stadionspeakeren, der med brunstig røst hele tre gange annoncerede at Miti var målscoren. Muligvis opildnede af de tre brøl fortsatte hjemmeholdet med at buse på, hvilket gav et par chancer til Højer og Lindrup, som kunne kategoriseres som halvfarlige. Det lykkedes dog F.C. Københavns spillere at ride stormen af og selvom udeholdet ikke præsterede noget offensivt sporedes ingen optræk til panik. Dermed gik holdene til pause med 1-1.

Fra anden halvlegs start rettede F.C. København op på sidste del af første halvlegs lidt passive indsats. Bech tog en imponerende tur på venstrekanten, hvor kun de sidste marginaler manglede, mens Traoré med et intelligent træk var ved at bringe sig selv fri med Onyszko. Fem minutter inde i halvlegen skiftede Backe Silberbauer ud med Peter Møller, hvilket bevirkede at alsidige Jesper Bech røg ned som venstre midt og Bisgaard som højre.

Og "32" skulle hurtigt vise sig at få en hovedrolle i kampen. Det skete i det 64. minut, da Álvaro headede et frispark farligt mod OB-målet. Onyszko kunne kun parere, hvorefter returen røg til Møller, der scorede et af karrierens lettere mål.

Med stilling 2-1 skulle OB'erne op og score yderligere fire gange førend avancement og såmænd om en bid at dette ikke blev taget to minutter efter Møllers scoring, Her havnede et par gode initiativer af Lindrup og Miti hos en fremstormende Søren Berg, der nettede til 2-2.

Det udlignede mål fik dog ikke fynboerne til at tro på deres chance og de var, som i de to foregående opgør mod Byens Hold, ikke i nærheden af at true Danmarksmestrene. En logisk og komplet punktering af kampen skete med et kvarter tilbage. Her modtog Álvaro en fin stikning fra midtbanen og med et eksplosivt træk bragte brasilianeren sig fri af tre mand og alene med Onyszko, hvor holdets topscorer ikke svigtede.

Målet knækkede OB'erne totalt, men her sluttede den københavnske klub nu ikke afstraffelsen. Således lykkedes det Traoré to minutter før tid at score sit første mål for klubben da han koldt med venstrebenet udnyttede en stolpe-retur fra et Møller-hovedstød.

Herefter blev cruise-controllen sat på og destinationen klar: Pokalfinalen i PARKEN d. 20. maj.