Kampreferat: OB vs. FCK

En sort aften i Odense

Det blev til et meget, meget ærgerligt nederlag i Odense på denne regnfulde forårsaften, men også et forventeligt nederlag, da vi stillede med et meget uerfarent hold – f.eks blev der givet debut til hele to nyoprykkede spillere, nemlig Hjalte Nørregaard, der endda var med fra kampstart, og Thomas Kjærbye.

Kampen begyndte ellers hæderligt for F.C. København, der fem minutter inde satte et glimrende angreb i gang, da Donatas spillede en dyb bold ud i siden til David Nielsen, der havde afløst Thomas Thorninger på højre midtbane. David viste noget godt initiativ og fandenivoldskhed og fik driblet dig forbi sin mand, men indlægget blev for langt – i den anden side stod Todi klar, men heller ikke hans indlæg var helt præcist.

Lige derefter havde David Nielsen en rimelig chance på hovedstød, da han headede blødt udenom mål. Men efter ti minutter gik det galt – OB fik frispark lige uden for feltet, og Michael Hemmingsen tordnede bolden op i målhjørnet forbi Karim Zaza. Selv om målet var flot skal det med, at Zaza langt fra så korrekt placeret ud i den situation.

Allerede efter et kvarter fik F.C. København den chance, der skulle vise sig at være den bedste i hele kampen. Zuma startede et kontraangreb og stormede fremad, og med Brattbakk som bande lykkedes det ham at komme helt fri med Lars Høgh i et meget hurtigt rush. Høgh fik dog reddet på den kæmpestore chance.

Kort tid senere fik vi endnu en kontrachance, der dog blev forpurret da linievogteren dømte offside på David Nielsen, der fik bolden i dybden af Brattbakk. Fra vores pladser var der ingen chance for at se, om det var korrekt, men på dette tidspunkt fungerede F.C. Københavns kontraspil faktisk udmærket.

Midt i halvlegen kunne OB nemt have øget til 2-0, da Karim Zaza kom forkert op til et indlæg og tabte bolden lige ned for fødderne af Andrew Tembo. Tembo havde frit mål, men skød udenom fra en halvspids vinkel.

En ny stor chance opstod til Søren Andersen, der havde sat F.C. Københavns forsvar af, men endte med at skyde for dybt i bolden, der nærmest røg lige opad. Samme Søren Andersen var bomstærk kort efter, da han holdt to københavnske forsvarere væk og spillede Andrew Tembo på kanten af feltet. Tembo fyrede et kanonskud, som Zaza havde svært ved at holde.

Med små fem minutter tilbage af halvlegen fik F.C. København en glimrende chance på et frispark på kanten af feltet, og Harald Brattbakk forsøgte sig – desværre lige ind midt i muren.

Ellers var det OB, som styrede begivenhederne totalt, og kun sekunder efter var man igen tæt på at overliste F.C. København med et kontraangreb. Denne gang kom Zaza ud og fik sparket væk.

Der faldt et par advarsler i halvlegens slutning, den ene til OBs Lars Jacobsen, og den anden til Harald Brattbakk, som angiveligt skulle have skubbet eller hevet i en situation på midten af banen. Det virkede ikke som en alvorlig gerning.

Mens man troede og håbede, at F.C. København trods alt kunne redde sig fra halvlegen med skindet på næsen, blev det 2-0 til OB præcis da klokken rundede de 45 minutter. Bolden blev vundet nede ved baglinien i højre side og spillet indover, og på midten havde Bo Svensson chancen for at få sparket væk, men det forsømte han. I stedet kom Søren Andersen imellem og scorede et ægte centerforwardmål via bunden af den ene stolpe.

I anden halvleg fortsatte OB det gode spil. Ti minutter inde blev bolden ført frem gennem luften til Nicolai Wael, der satte Karim på en gevaldig prøve med en akrobatisk flugter. Få minutter senere var den evigt farlige Andersen igen tæt på, men Karim nåede ud og fik blokeret for ham.

Igen fik Andersen lov til at drible i evigheder i feltet, og nu havde forsvaret luret at han helst vil have bolden til højre ben. Det endte med at han skød udenom, men han viste igen sin farlighed, og det var ikke mærkeligt at 3+-seerne valgte ham til kampens bedste spiller – det var fuldt fortjent.

F.C. Københavns bedste spiller var Sibusiso Zuma, og han var efter et kvarters tid meget tæt på at lykkes med en flot dribletur på tværs gennem hele OB’s felt. Da han skulle afslutte lykkedes det dog kun at få prikket bolden på mål.

Det blev til en halv time til debutant Thomas Kjærbye, som afløste Kofi Dakinah på en noget uvant plads som højre back. Både han og Hjalte Nørregaard ydede nogle hæderlige indsatser under meget svære forhold.

Efter en god times spil begyndte frustrationerne at melde sig, da der blev givet et gult kort til Bo Svensson for et hårdt frispark; Donatas Vencevicius kan være godt tilfreds med at han ikke fik det samme, også for en stempling.

Resten af kampen ud var det OB, der dominerede. De fik da også spillet sig til flere hæderlige chancer, og en enkelt stor hvor Nicolai Wael sendte en bold uden om mål med Karim Zaza fanget ude i feltet. F.C. Københavns chancer var meget få, og det endte med at Zuma fik en advarsel for en ny stempling.

Det var ikke nogen opmuntrende aften på nogen måde, og man kan ikke gøre andet end at håbe på at vores bedste spillere ikke blot bliver klar snart, men at vi også finder tilbage til det gode spil som holdet trods alt har vist, især ude mod Vejle og hjemme mod Silkeborg.