Kampreferat: FCK vs. AGF

Sejr i hæsblæsende kamp

Det var lidt af en gyser, da F.C. København for første gang i år vandt to superligakampe i træk og avancerede to pladser i tabellen, omend midlertidigt. Men hjemmeholdet var skarpere og havde både den rigtige gejst og indstilling og en målmand i Karim Zaza, der viste alle sine sande kvaliteter.

Allerede efter få minutter måtte Karim redde, da Nocko Jokovic kom helt fri efter et kontraangreb gennem venstre side. AGF-angriberen afsluttede lige på Karim, der holdt bolden sikkert.

I 11. minut fik Todi Jónsson et frispark på kanten af AGF-feltet, ude i venstre side. Christian Lønstrup, Carsten Hemmingsen og Niclas Jensen tog opstilling, og Lønstrup skød til den og scorede meget elegant og behersket i det nærmeste hjørne ved at skrue bolden over muren.

I de følgende minutter overtog F.C. København så spillet helt, efter at AGF faktisk havde fået mest ud af de indledende minutter. Både i hurtige angreb over kanterne og over fikse detaljer – især af Zuma, der viste en dribling af verdensklasse efter ca. tyve minutter, som var ved at bringe ham fri. Omstillingsspillet kørte, og Lønstrup lagde den ene gode aflevering efter den anden.

AGF fik dog en del chancer. En af de store kom midt i halvlegen, da Michael Nonbo skød langt ude fra, og Karim ikke kunne holde det hårde skud. Mads Jørgensen var få cm fra at følge ordentligt op, men skød i sidenettet.

I 25. minut havde København et af kampens bedste angreb. Todi spillede baglæns til Will Orben, der skyndte sig at aflevere tilbage ind i et tomrum til Todi. Todi fik skudt hårdt og fladt, og Jacob Kragh reddede, og bolden trillede udenom inden Orben kunne nå frem.

Kun minuttet senere var Orben igen tæt på, da Kragh var ude af sit mål og Orben løb på en lang bold – han fik også skudt, men desværre gik lobbet et pænt stykke over mål.

Det bølgede frem og tilbage, og Carsten Hallum kunne kort efter spille Mads Jørgensen fri i AGFs venstreside. Jørgensens skud sad lige i favnen på Karim.

Mod halvlegens slutning fik Tøfting fyret et godt skud af, men da Diego Tur gik ned og stod ved den ene stolpe mistede Tøfting overblikket og skød lige på Zaza, der boksede væk.

Lige derefter var Zuma ved at spille Will Orben fri, men inde i feltet blev Orbens træk for langt, og bolden løb fra ham ud over mållinien.

I en meget actionfyldt halvleg kom linievogteren til at forpurre en af de største chancer, da Stig Tøfting med en smuk dyb aflevering fandt en fremstormende Carsten Hallum. Linievogteren vinkede for offside, og det var der ikke, men mål var der ikke blevet alligevel, for inden nogen registrerede at der var vinket, havde Zaza snuppet Hallums skud med stil.

I overtiden var Will Orben ved at score med et hovedstød, der gik lige over mål – Orben følte bolden over mod hjørnet fra et Niclas Jensen-frispark i venstre side. Halvlegen sluttede 1-0, og det var både fortjent og meget underholdende at se på.

Der skete bestemt ikke mindre i anden halvleg, og den første chance gik til AGFs Ken Martin, der helt inde under mål ikke kunne få mere end en forkølet afslutning afsted. Det bløde skud trillede ind i armene på Karim.

Efter at have set Todi Jónsson have mere end svært ved at få de fortjente frispark i de seneste kampe var det dejligt, at også det andet mål fulgte et frispark mod netop ham. Og hvor det første frispark ved 1-0-målet måske var lidt tyndt, var der ingen tvivl nu, hvor Eric Lind hev og flåede i Todi, som man har set det så tit mod denne spiller.

Frisparket blev taget af Niclas Jensen, der ramte perfekt lige i hovedet på Diego Tur, der kom stormende ind i feltet – Diego headede nedad, og Kragh kunne kun få fingerene på, men ikke holde den.

Så kom en situation, hvor det må stå som et mysterium, at Gregers Ulrich ikke fik scoret. Et indkast fra Tøfting blev forlænget med hovedet, og højst et par meter fra stolpen stod Ulrich og fik afsluttet, men Karim dykkede ned og skrabede helt fantastisk bolden uden om med hjælp fra stolpen.

Der var gået godt et kvarter, og nu kom AGF-chancerne i bundter. Først havde Tøfting frit skud, som blev reddet, og derefter faldt bolden til Mads Jørgensen, der placerede den perfekt nede ved venstre stolpe og passerede Zaza, men ikke Piotr Haren, der heroisk sparkede væk.

Lige efter dette var det Københavns tur til at få chancerne. Først tryllede Lønstrup smukt i venstre side, satte to mand af og skød, men Kragh fik halvklaret, og så kom Piotr Haren igennem i højre side og lagde et strålende indlæg, som hverken Christian Lønstrup eller Todi Jónsson kunne nå frem til.

Efter dette var det AGFs tur. Michael Nonbo fyrede et hårdt langskud af, som Zaza boksede væk, og som ingen i feltet nåede at opfange.

Tilbage i den modsatte ende, og her vandt Will Orben en hovedstødsduel og spillede Niclas Jensen, som trak mod baglinien og lagde fladt ind over. Her kom Orben og fik sat foden på indlægget, og hans skud trillede langsomt ind på stolpens fod og ud igen, hvor Todi ikke kunne nå den og kun fik prikket udenom mål.

Målet til AGF kom, og det var den tidligere FCKer Carsten Hallum, der fik fyret et fladt venstrebensskud ind efter et fladt indlæg fra venstre side, og kampen ud pressede AGF endnu voldsommere på – til gengæld åbnede der sig nogle fine muligheder for kontraangreb for F.C. København.

Det bedste tilbud kom til Thomas Kjærbye, da et enormt AGF-pres endte i at Zuma stod med bolden på midten, og kunne give to mand, Mads Kjøller Westh og Kjærbye, en friløber – Kjærbye løb igennem og blev tacklet.

Øjeblikket efter var Zuma ved baglinien, og den evigt uselviske Zuma spillede Westh fri på midten. Mads fik kun et halvkikset skud ind.

Til allersidst havde Carsten Hemmingsen et hårdt skud, hvor Mads Kjøller Westh kom frem til returen, men ikke kunne få afsluttet på mål, og efter at have afværget et AGF-hjørne og et sidste desperat pres stod F.C. København som vindere – en arbejdssejr, men også en herlig og livlig kamp, som AGF i øvrigt bidrog til på strålende vis - det er sjældent, at man ser en nedrykningskandidat komme til Parken og vise så flot og offensivt spil.