Kampreferat: IKS vs. FCK

Med et matchvindermål af Ailton efter ti minutter, fik F.C. København den perfekte optakt til SAS Liga sæsonen, der skydes i gang onsdag mod FC Nordsjælland. I generalprøven var det norske IK Start der tog imod på SØR Arena i Kristiansand.

De første ti minutter af kampen var ganske rolige, hvorefter Niclas Jensen, Allbäck og Ailton tog fat. Det udmøntede sig i en scoring hvor Niclas Jensen tog turen op ad venstrekanten, og lagde en god aflevering til Mackan, der fikst fandt Ailton i løb og herefter kunne brasilianeren udplacere Starts målmand til føring 1-0 F.C. København. Efter scoringen satte Byens Hold sig på begivenhederne. Det blev til både halve og hele chancer, uden det dog udmøntede sig i scoringer.

Omkring den halve time fik københavnerne tre chancer på stribe. Først fyrer Hjalte et velplaceret skud af fra distancen, som målmanden dog får klaret ud til hjørnespark. På dette skaber Løverne yderligere to chancer der dog ikke gav mål. Det blev startskuddet til endnu en rolig periode i kampen, hvor der ikke skete mere inden pausen.

På trods af flere udskiftninger sætter F.C. København sig på kampen, straks fra anden halvlegs start. Efter at have sundet sig kommer Start dog mere med i kampen og får lagt et pres på Byens Hold, med en del hjørnespark til følge. Ingen af disse er dog i nærheden af at blive farlige. Anden halvlegs første store chance tilfalder F.C. København med omkring 20 minutter igen af opgøret: Mackan ender helt fri på bagerste stolpe efter en aflevering ind i feltet. Desværre for københavnerne rammer han ikke bolden ordentligt og Starts keeper kan nemt pille den.

Endnu en gang falder tempoet og anden halvlegs anden chance tilfalder ligeledes F.C. København. Morten Nordstrand er på spil omkring Starts mål, men bliver standset af målmanden og en forsvarsspiller, inden det bliver rigtig farligt. I de sidste ti minutter sætter de mange københavnske indskiftningsspillere sig igen på opgøret og de kører 1-0 føringen hjem, selvom Start er nærgående i kampens overtid, med deres absolut bedste forsøg i kampen. Det blev dermed til sejr i for-sæsonens sidste test, inden det for alvor går løs på onsdag.