Kampreferat: Hér vs. FCK

F.C. København sluttede træningslejren i La Manga af med at spille uafgjort mod spanske Hércules. Værterne bragte sig foran i første halvleg, mens nyerhvervelsen Ailton Almeida scorede for anden gang i lige så mange kampe.

Hércules var overraskende hurtige og boldsikre og F.C. København skulle være forsigtige - specielt i den første fase af kampen - da spillerne lige skulle vænne sig til tempoet. I det allerførste minut kom Hercules frem til en halv chance og fik tre hjørnespark ind for de første 10 minutter af kampen. Men det var Byens Hold som havde den første 100 % chance. Berglund befandt sig alene med målmanden efter et af hans trademark - løb bag om forsvaret - og mens han 9 ud af 10 gange ville score i den situation, ramte han målmanden med en svag afslutning.

Det var starten på en bedre fase for FCK. Jeppe Brandrup, som havde sin sag for med en hurtig venstre midtbanespiller, kom frem til et par halve chancer - én efter flot arbejde af Michael Silberbauer. Jesper Grønkjær var god én mod én på venstrekanten og det var hans forarbejde som satte Marcus Allbäck op til en kæmpe chance efter 23 minutter, da han missede bolden inde i det lille felt.

Midtbanen var som sædvanlig arbejdsom og aggressiv, Linderoth jagtede alt, Hutch var god når vi skulle frem på banen, og Silberbauer lavede en del uselviske løb, som åbnede det spanske forsvar et par gange. FCK var farlige fra dødbolde og uheldige med ikke at få mere ud af hjørnesparkene, hvor Hércules virkede lidt usikre - specielt når Thomassen og Hangeland kom frem!

FCK var sikkerheden selv i midten af forsvaret og Hércules fandt hurtigt ud af, at det ikke kunne betale sig at prøve at angribe i luften, da Dan Thomassen og Brede tog alt. Til gengæld gav deres hurtige kontraspil og dygtige folk på kanterne FCK mange problemer specielt i første halvleg. Det var også via en kontra, at Hércules scorede det første mål. Brandrup blev fanget, og et godt indlæg fra venstre blev mødt af en fremstormende Hércules-spiller, som nemt kunne score alene med Villadsen. 1-0 til Hércules efter 32 minutter.

Anden halvleg startede med et par store chancer til FCK og ”new balls, please”! Efter aftale med Hércules spillede vi i første halvleg med Kappabolde og i anden halvleg med Nikebolde.

Ailton var kommet ind for Allbäck, og han sendte Berglund afsted i det første minut af anden halvleg. Kort efter var det Ailtons tur til at skyde forbi efter en frispilning fra Bella. De første 20 minutter af anden halvleg var en lidt rodet affære, FCK spillede med en ny central midtbane og Hércules skiftede også nogle af deres centrale spillere ud og ingen side fik rigtigt overtaget.

Mads Laudrup viste fine takter og gode tekniske finesser og han var god til at finde medspillere på en meget trafikeret midtbane. Efter 70 minutter kom Saban Özdogan ind for Grønkjær, Pimpong skiftede til venstresiden og Saban spillede på højre side af midtbanen.

Ailton virkede tydeligt påvirket af et par ugers hård træning, men han lavede et par farlige løb og kombinerede godt med Berglund… og så, lige da han havde en stille periode og man havde glemt ham, så diskede han op med et perlemål!

Berglund fandt Ailton på højrekanten af straffesparksfeltet, en forsvarsspiller var i hælene på ham, men han havde allerede besluttet hvad han ville, og uden et sekunds betænkningstid bankede han resolut bolden op i målhjørnet - ingen chance for målmanden. 1-1 og Ailtons andet mål i hans første to kampe.

Ailton var tæt på at score igen bare 2 minutter senere, da han fik sendt et kvalificeret skud af sted i et pakket målfelt efter godt forarbejde af Oscar Wendt. Men kampen endte 1-1. Måske ikke et helt retfærdigt resultat efter chancefordelingerne, men en tilfredsstillende afslutning på en succesrig træningslejr.

FCK flyver tilbage til København i morgen i god fysisk form. De har spillet et par gode træningskampe mod kvalificerede modstandere, har ingen nye skader, og er sultne for at komme i gang med sæsonen.

Næste kamp: F.C. København – Brøndby IF den 11. februar i PARKEN – vi ses!