William Bøving

Kampreferat: God testkamp mod stærke russere

Der var comeback fra start til Nicolai Jørgensen, da vi lørdag eftermiddag var oppe mod den hidtil stærkeste modstander i pre-season i form af de tredobbelte russiske mestre fra FC Zenit, som allerede i næste uge skal spille Europa League 1/16-finale mod Betis.

Derfor havde russerne også betinget sig, at kampen ikke blev vist på TV eller streamet, og der blev heller ikke udvekslet holdopstillinger inden kampen, så derfor kan og vil vi ikke sige noget om deres hold.

Vi kom fint i gang med kampen med masser af vilje og energi i holdet, og allerede efter et kvarters tid var vi tæt på at komme foran. Nicolai Jørgensen – der lå oppe foran med Pep Biel – var søgt ud i højre side og strøg mod baglinjen og smækkede et hårdt, skruet indlæg ind i feltet, hvor Bøving tæt under mål flugtede bolden lige over mål.

Nicolai Jørgensen
Nicolai Jørgensen fik comeback i dag. Foto: Carlos Rodrigues Photography, FCK.DK

Kort blev Khocholava erstattet af Boilesen, som dermed fik sin pre-season-debut, og han tog over, hvor georgieren slap og headede flere russiske indlæg væk, efterhånden som de lagde mere pres på os.

Men selv om Zenit havde bolden meget, og gav mange prøver på deres store, individuelle kvaliteter, tillod vi dem ikke at komme til de helt store chancer. Derimod havde vi faktisk selv nogle ganske gode hovedstødschancer efter hjørnespark, men hverken Nicolai Jørgensen og Vavro fik dirigeret bolden inden for målrammen.

Denis Vavro
Vavro havde et par gode hovedstød efter dødbolde. Foto: Carlos Rodrigues Photography, FCK.DK

Det gjorde Zenit til gengæld efter en halv times spil, da en russer blev spillet fri i højre side af feltet og scorede med et fladt spark i det lange hjørne.

Lidt efter havde Pep Biel en flot flugter lige uden for feltet, som krævede en stor redning af den russiske keeper, selv om det hårde skud sad midt i målet.

Fem minutter før pausen udgik Diks også til fordel for Ankersen, men efter kampen vurderede Thorup, at det umiddelbart ikke så ud til at være alvorligt med de to udskiftede. Det var først og fremmest udtryk for, at man ikke ville løbe nogen risici.

Peter Ankersen
Peter Ankersen lægger an til et indlæg. Foto: Carlos Rodrigues Photography, FCK.DK

Efter pausen kom Khouma Babacar planmæssigt ind til sin uofficielle debut, da han afløste Nicolai i angrebet, og han var kort efter med i et godt opspil, der endte med et nærgående forsøg fra Ankersen.

Vi var stadig helt med i kampen og stod godt imod, når russerne forsøgte sig, mens vi stadig også selv satte nogle udmærkede angreb op engang imellem. Men det første kvarters tid bød ikke på de store muligheder til nogen af holdene.

Khouma Babacar
Khouma Babacar fik uofficiel debut i 2. halvleg. Foto: Carlos Rodrigues Photography, FCK.DK

Et kvarter efter pausen blev Boilesen taget ud igen, da planen var, at han kun spille 45 minutter, og i stedet kom Mattias Jakobsen ind i centerforsvaret.

Lidt efter udgik Vavro og Roony også planmæssigt, og Victor Kristiansen rykkede ind i centerforsvaret, mens Elias Jelert overtog venstre back, og Paul Mukairu kom ind på højre kant.

Selv om vi nu spillede med et ungt og ikke-sammenspillet forsvar, stod vi stadig rigtig godt imod, hvilket selvfølgelig også skyldes et stort løbearbejde af folk som Stage og Lerager, der sammen med resten af holdkammeraterne støttede godt op i det defensive.

Jens Stage
Jens Stage - stort løbearbejde igen i dag. Foto: Carlos Rodrigues Photography, FCK.DK

Med knap 20 minutter igen var Babacar lige ved at bryde igennem, men begik frispark, da han tacklede bolden til sig. Selv om russerne nok havde bolden mest, så fortsatte vi med optimistisk at gå til angreb, når chancen bød sig.

Det blev belønnet et kvarter før tid, da Babacar spillede Mukairu i højre side, og Bøving havde taget et godt løb ind foran mål, så han fra nært hold kunne hoppe op ved forreste stolpe og dirigere indlægget i netmaskerne til 1-1.

William Bøving lykønskes af holdkammeraterne efter udligningen. Foto: Carlos Rodrigues Photography, FCK.DK

Bestemt ikke ufortjent efter spil og chancer, og selv om russerne pressede på i de sidste 10-12 minutter, så kom Grabara ikke på de store prøver.

Det gjorde han dog i den efterfølgende straffesparkskonkurrence, som ifølge turneringsreglerne i Atlantic Cup skal afvikles, hvis en kamp ender uafgjort. Og man kan vel sige, at Grabara gjorde sin del af arbejdet ved at snuppe to af fem straffespark - blandt andet et forsøg på en Panenka, hvor han var på vej til højre, men nåede at stoppe op og gribe bolden.

Kamil Grabara
Kamil Grabara reddede to straffespark. Foto: Carlos Rodrigues Photography, FCK.DK

Desværre scorede vi selv kun på to forsøg (Babacar og Stage), mens Bøvings forsøg blev pareret, og Pep Biel og Ankersen skød over mål.

Men det holder ikke nogen søvnløse, for alt i alt var en rigtig flot præstation mod en meget kompetent modstander - og en dejlig opmuntring på dette tidspunkt af pre-season, inden det bliver alvor om en god uges tid.

Men først har vi en kamp mere i morgen, hvor resten af truppen (plus nok et par spillere fra i dag) skal i kamp mod Breidablik.