Kampreferat: FCV vs. FCK

F.C. København vandt til aften 1-0 over russiske FC Volga Novgorod, der pt. ligger nummer 12 i den bedste russiske række. Matchvinder blev Cesar Santin, der scorede tre minutter før pausefløjtet på hovedstød. Dermed kunne cheftræner Roland Nilsson notere sig den anden sejr i træk og såmænd det tredje rene bur i træk.

I højt solskinsvejr med 26 grader startede F.C. København kampen foran 150 tilskuere bedst.

Allerede efter fem minutter lagde Bengtsson et giftigt hjørnespark, som Ottesen var meget tæt på at omsætte til mål, men hovedstødet fra islændingen gik lige forbi.

Fem minutter efter var selvsamme opskrift med et hjørnespark fra Bengtsson igen ved at give mål, men efter et heftigt klumpspil foran russernes mål, blev bolden clearet.

På midtbanen så Grindheim og Claudemir stærke ud sammen. Masser af tacklinger og rigtig mange gode afleveringer blev det til fra duoen. Især Grindheim lavede kampen igennem den ene gode stikning efter den anden.

Boldpresset fungerede også godt, så Løverne fik presset russerne højt oppe på banen. Samtidig blev der disket op med det ene gode angreb efter det andet og med små tyve minutter spillet endte et af disse med at Santin blot manglede et par centimeter i at nå et flot Delaney indlæg.

Bedst som man sad og forventede en scoring til FCK, vankede der en forskrækkelse da Volga Novgorod slog kontra, hvilket endte med en friløber. Her blev bolden lobbet over Wiland, men Sölvi nåede tilbage på stregen og fik afværget situationen.

Et par minutter efter bragede russerne bolden afsted på langskud, men det sneg sig udenom.

Som modsvar satte Løverne endnu et godt angreb ind. Zanka fandt flot TK, hvis indlæg var meget tæt på at ramme Santin, der virkelig tog nogle gode løb oppe foran i dag.

Kort tid efter bølgede endnu et angreb ned mod russernes mål. Johnny Thomsen lagde bolden flot ind i feltet til en fremstormende Delaney, der dog måtte se sit forsøg parreret. Returen røg ud til Claudemir, men brasilianeren sendte sin afslutning tæt forbi mål.

Det duftede af mål og med små fem minutter igen af første halvleg, lykkedes det endelig for de danske mestre at slå kapital af overvægten i spil og chancer. Et fremragende angreb sat i gang af Claudemir resulterede i et perfekt indlæg fra Delaney, der ramte Santin fem meter fra kassen. Med hovedet dirigerede den vævre brasser læderet i kassen, og den fortjente føring var en realitet.

Kort inden halvleg fik Wiland dog også lige vist klassen, da et Volga Novgorod skud fra ti meters afstand uden de store dikkedarer blev pillet ned.

Pausen benyttede Nilsson til at skifte tre mand ind. Nordstrand erstattede Santin, mens Ottesen og Bengtsson lod sig udskifte med Sigurdsson og Oviedo.

Anden halvlegs første kvarter var præget af ren og skær stillingskrig på midten. Her tog Grindheim godt fra, og det var også nordmanden, der brød det chancefattige kvarter, da midtbaneslideren med det fine overblik fandt Dame N’Doye. Desværre fik N’Doye ikke helt styr på sit træk i en ellers god position, og chancen forpassede, inden den blev rigtig stor.

I det hele taget sad FCK på løjerne. I forsvaret dirigerede Zanka, der i dag var udnævnt som kaptajn, flot tropperne, og de ivrige backs lagde tryk på, så snart chancen bød sig.

Indskiftede Nordstrand virkede opsat og var i kampens sidste fjerdedel ganske tæt på hele tre gange. To gange sendte Nord en giftig afslutning mod målhjørnet, men begge gange strøg bolden tæt udenom og heller ikke på en god hovedstødschance, lykkedes det den hjemvendte angriber at score.

Det burde være blevet til et mål eller to mere for FCK, men det udeblev og i stedet måtte indskiftede Kim Christensen diske op med en flot håndparade, da Volga Novgorod fik en friløber med ti minutter igen.

Et russisk mål ville ikke have været retvisende. Dertil leverede Løverne en alt for god indsats. Retfærdigvis kastede indsatsen også en smal 1-0 sejr af sig.

Kampen var sidste test inden det gør løs mod SønderjyskE den 17. juli. På lørdag rejser truppen hjem fra Østrig og efter en fridag starter træningen op på Nummer 10 igen på mandag.