Kampreferat: FCN vs. FCK

På en fejende flot anden halvleg lykkedes det til aften Byens Hold at kvalificere sig til Dong Cup'ens kvartfinaler. Efter 1-1 ved pausen blev FCN spillet ud af brættet i anden halvleg, hvori Bisgaard, Møller og Bergvold scorede. Zuma stod for kampens detalje ved sit mål til 1-1 i første halvleg. 3.490 råkolde tilskuere overværede kampen der endte 4-2 i løvernes favør.

Hans Backe havde til aftenens kamp blandet kortene en anelse og benyttet sig af at F.C. København besidder Danmarks bredeste og mest slagkraftige trup. Således var der blevet plads til Rabóczki på mål, Martin Bergvold på midtbanen og Møller i front på bekostning af Kihlstedt, Røll (skadet) og Álvaro. Ligeledes var F.C. Københavns anfører Bo Svensson atter tilbage i startopstilling efter endt karantæne, mens PC var gledet ud på bænken.

Aftenens kamp fik en særdeles livlig start. Efter to minutters spil knaldede søndagens matchvinder, Martin Bergvold bolden på stolpen efter en flot brysttæmning lidt udenfor feltet, men Bergvolds flotte aktion blev kort efter kedeligt overskygget, da FCN ét minut senere fik tilkæmpet sig et frispark lidt udenfor Rabóczkis målfelt. For sørme om ikke den tidligere FCK'er Carsten Fredgaard steppede op og konverterede muligheden til mål på en følt inderside.

Målet satte gang i publikum, der både verbalt og med trommer opildnede spillerne til mere af den pose. Også dommer Emil Laursen gjorde sit til at sætte sindene i kog, med et par besynderlige kendelser, heraf to gule kort til henholdsvis Møller og Silberbauer for brok.

Selve spillet på banen kunne dog ikke leve op til den intense start. Byens Hold formåede ikke at sætte sig tilstrækkeligt på midtbanen og den normalvis meget boldbesiddende stil var stort set ikke eksisterende. Omvendt leverede FCN heller ikke spil i nævneværdig klasse, men på et par tøvende aktioner af FCK's midterforsvar formåede hjemmeholdet alligevel at komme til et par gode scoringsmuligheder.

Der skulle gå 25 minutters spil førend løverne efter Bergvolds stolpeskud atter blottede lidt af hjørnetanden. Det skete da Møller efter et hjørnespark headede over i fri position tæt inde ved mål.

Efter denne mulighed tog spillet mere form for Byens Hold. Bolden blev holdt i egne rækker og det var FCN's spillere der måtte løbe forgæves rundt.

Med ti minutter tilbage af halvlegen eksploderede Bergvold på venstrekanten og førte bolden frem. Hans aflevering fandt Zuma lidt udenfor feltet og efter et par elegante snurreture om sig selv og en forsvarsspiller bankede den sydafrikanske perle bolden knaldhårdt med venstrepoten ind i målnettet fra tyve meters afstand. Intet mindre end et klassemål og PARKENs storskærme var bestemt savnet.

Halvlegen ud var det tydeligt at Byens Hold for alvor var ovenpå og det kunne sagtens være blevet til 2-1 ved to x Zuma og en gang Silberbauer-mulighed, men det blev ved 1-1 ved pausen.

De flotte takter der rundede første halvleg af for F.C. Københavns vedkommende fortsatte i anden. Uden de store dikkedarer formåede løverne at dominere på alle positioner, og da især Zuma var i spilhumør blev den megen boldbesiddelse krydret med det impulsive og flotte. Dette var således tilfælde, da Zuma ti minutter inde i halvlegen, smukt spillede Bisgaard fri i feltet. Med brystet tog "Bissen" bolden med sig i feltet og på det nærmeste i en og samme bevægelse flugtede han bolden i nettet under Kawaguchi. Endnu et flot mål af københavnerne.

Efter føringsmålet var der nærmest dømt skydetelt foran FCN's målfelt, men da forsøgene samlede sig i fugle-kategorien, blev dette nærmere komisk (FCN's spil tillod denne luksus) end farligt.

Den resterende del af kampen beskrives bedst med et ord: Klasseforskel. FCN-spillerne virkede fuldstændig desillusionerede efter Bisgaards scoring og forestillingen på Farum Park mindede mindst af alt om et overdådigt tag-selv-bord.

Og F.C. Københavns spillere stod på det nærmest i kø for at tage sig af retterne, men det blev nu Peter Møller, der først satte tænderne i, da han med et kvarter tilbage af kampen modtog bolden fra Silberbauer tæt under mål, hvorefter han vendte rundt og sparkede bolden nemt i målet.

Øjeblikke efter burde Bergvold havde øget føringen, men helt blank foran kassen lykkedes det ham at skyde forbi mål - en langt sværere detalje end i mål. Heldigvis gjorde den unge kantspiller skaden god igen, da han kort efter modtog endnu en perleaflevering - denne gang fra Møller og med pandebrasken sørgede for F.C. Københavns fjerde mål.

Dermed var legestuen en realitet og trods et reduceringsmål af Niels Lodberg i kampens døende minutter kunne det ikke fjerne indtrykket af en komplet overlegen F.C. Københavnsejr, der især blev skabt på en forrygende anden halvleg.

Dermed er holdet klar til kvartfinalerne - drømmen om "The Double" lever!