Kampreferat: FCK vs. OB

Endelig! En fortjent, men for lille sejr mod OB

Sæsonens første sejr blev en realitet efter 1-0 mod OB, en ganske fortjent sejr, som nemt kunne have været større. Spillerne virkede ganske åbenlyst ivrige for at revanchere sig for den skuffende indsats i Århus, og det lykkedes med loyal støtte fra fansene på Nedre C.

Fra begyndelsen dominerede FCK, og allerede kort inde i kampen var David Nielsen tæt på at score med et hovedstød, der gik lige over.

OB's forsvar var på hælene det meste af tiden og deres angreb var forholdvis harmløst, og det var så meget desto mere overraskende, at et skud fra Ulrik Pedersen ramte overliggeren efter godt tyve minutters spil - helt imod spillets fordeling.

Med Thomas Rytter og Christian Lønstrup som de stærkeste spillere ude på højre fløj, og med debutanten Donatas Vencevicius som en kreativ boldfordeler, skabte FCK adskillige chancer, men nåede ikke til de allerfarligste afslutninger.

Presset endte i halvlegens sidste minutter med, at FCK fik tildelt et helt korrekt straffespark, da et skud af Lønstrup blev reddet med hånden - af en OB-markspiller, vel at mærke. Carsten Hemmingsen tog et kort tilløb og skød desværre straffesparket til venstre for mål.

0-0 ved pausen var ganske urimeligt, men heldigvis bevarede FCK koncentrationen i anden halvleg og fortsatte presset. Det gav endelig resultat efter 52 minutter, hvor Niclas Jensen løb i dybden på en aflevering fra Donatas og fra venstre side sendte en præcis aflevering ind i hovedet på David Nielsen, der scorede flot oppe i nettaget.

Herefter trak FCK-holdet sig lidt tilbage og overlod initiativet til OB, som dog ikke skabte nogen nævneværdige chancer. Det var ikke mindst centerforsvarets fortjeneste, Michael Mio og Diego Tur spillede begge storartet.

Efter en lidt rodet og tilfældig slutning kunne FCK trække sig tilbage som vindere, ledsaget af en enorm jubel på C-tribunen, hvor FCK's fans havde leveret en uvurderlig indsats gennem hele kampen og støttet holdet på en måde der var faktisk var til at få gåsehud af at opleve.