Kampreferat: FCK vs. Her

Tamme løver tabte til Herfølge

En let scoring efter 4 minutter var tilstrækkeligt til at Herfølge kunne hente forårets anden sejr mod et tamt og uinspireret FCK-mandskab, som aldrig fik spillet til at køre og heller ikke viste energi og gejst nok til at arbejde sig tilbage i kampen.

Efter den forrygende kamp i Aalborg i fredags, hvor FCK var lidt uheldige med at tabe 3-4, havde mange sat næsen op efter at Herfølge skulle blive sat på plads - men sådan skulle det ikke gå. Langt fra...

Efter blot 4 minutter lå bolden i nettet bag Karim Zaza, efter Jens Madsen ganske enkelt havde splittet forsvaret med en maskeret stikning frem til Jimmy Kastrup, som ikke svigtede da han var alene med keeperen.

Det var som om den tidligere scoring pillede både gejst og vilje ud af hjemmeholdet, som trods meget boldbesiddelse aldrig for alvor formåede at sætte den kompakte Herfølge-defensiv under pres. Der var naturligvis spredte tilløb til farligheder, især når Laudrup viste kreativitet på højrekanten, men når chancerne endelig bød sig, blev de misbrugt.

Todi Jónsson måtte udgå med en skade allerede efter en lille halv time, og Laudrup måtte også udgå efter pausen med en forstrækning i låret, og det gjorde naturligvis ikke situationen bedre, men der manglede over en bred kam vilje og tro på, at man kunne vende slaget.

Herfølge havde derimod kampen hvor de havde ønsket den og kunne med enkle, klassiske dyder fighte sig til en overraskende, men ikke ufortjent arbejdssejr i PARKEN.

- Det er ikke blot det at vi taber, det er også måden vi taber på, konstaterede en skuffet Brian Laudrup efter kampen og sammenfattede dermed ganske godt hvad hovedparten af de 8.400 tilskuere tænkte på vej hjem denne onsdag aften - og hvad mange af dem også gav udtryk for undervejs, længe før Claus Bo Larsen fløjtede for sidste gang.