Kampreferat: FCK vs. FCN

F.C. København havde inden dagens opgør ikke vundet de seneste 4 ligakampe i PARKEN siden 17. april, da SønderjyskE blev besejret 4-1, og desuden var det psykologisk vigtigt at vise, at man godt kan spille midtugekampe i Champions League uden at det koster point om søndagen.

Til kampen mod FC Nordsjælland, som FCK endnu aldrig har tabt til, havde Ståle Solbakken valgt at stille op i det, der - med respekt for de gode folk på bænken - må kaldes den stærkeste opstilling, når bortses fra savnet af Jesper Grønkjær, der desværre må sidde udenfor 2-3 måneder på grund af den lyskeskade, der tvang ham ud af Benfica-kampen i onsdags. Det var måske ventet, at andre af onsdagens aktører ville blive sparet, men Ståle signalerede tydeligt, at Superligaen har første prioritet, og derfor var det også logisk at stille med den bedste start-elver.

Det var heller ikke til at få øje på tunge ben hos hjemmeholdet, der gik frisk til sagen mod et FC Nordsjælland-mandskab, som er kendt for ikke at komme og pakke sig i eget felt. Allerede i det tredje minut så man Ståles filosofi med ”hurtigt omstillingsspil op ad banen”, da forsvaret erobrede bolden i eget felt og Michael Silberbauer straks slog en lang pasning op til Fredrik Berglund, der i nærkamp med Michael Ribers fik sendt et godt skud af sted, men lige over mål.

Kampen begyndte hurtigt at bølge frem og tilbage, og begge mandskaber viste at de gerne ville frem på banen. Det blev bl.a. understreget af, at begge målmænd med få minutters mellemrum måtte uden for feltet og heade væk på en hurtig fremlægning fra den modsatte ende af banen.

Dødbolde farligst
Hjemmeholdet havde dog svært ved at spille sig frem til chancer i åbent spil, men heldigvis var der rigeligt med dødbold-situationer. På én af dem stod Michael Gravgaard overraskende fri i FCN-feltet, men hans hovedstød gik langt ved siden af, da Tobias Linderoth ellers fandt ham med en præcis aflevering.

Bortset fra det, så var første halvdel af halvlegen ret begivenhedsløs, trods gode offensive viljer hos begge mandskaber, men midt i halvlegen begyndte det at brænde på i den ene ende, og det var ikke overraskende i gæsternes. Marcus Allbäck vandt en luftduel om nok et langt frispark fra Linderoth og returen faldt ned til Hutchinson, der fik plads til en kvalificeret afslutning fra kanten af feltet, men den blev rettet af og strøg lige uden om. På det efterfølgende hjørnespark headede Brede Hangeland centimeter forbi den ene opstander.

Kort efter fik Linderoth en tynd advarsel for en tackling på Thomas Andreasen, der til gengæld slap for tiltale, da han 5 minutter senere lavede et groft frispark på Hjalte Nørregaard.

Efter den halve time var det kun tilfældigheder og en refleksredning af Kim Christensen, der forhindrede Allbäck i at bringe mestrene foran, da han fra nært hold satte hovedet på en hård afslutning fra Berglund.

FCN kom ikke til det helt store i denne fase af kampen, men i det 34. minut var heldet med hjemmeholdet, da Jukka Santala pludselig firsttimede kuglen på stolpen efter et indlæg fra Allan Olesen, hvor Hangeland ikke nåede helt ud og tackle den store finne.

De to hold gik til pausen uden scoringer, men efter en udmærket første halvleg med meget godt spil og efterhånden også chancer i begge ender.

Store chancer lige efter pausen
FCK indledte 2. halvleg med en stor dobbeltchance. Først fik Fredrik Berglund en dyb stikning i højre side af feltet og lagde den elegant til rette for Hutchinson, der overlappede ham, men måtte se Kim Christensen parere hans afslutning. Hutch opfangede returen og lagde den tilbage til Hjalte Nørregaard, men en forsvarer fik blokeret hans hårde, flade skud.

Og et par minutter senere brændte Berglund et endnu større tilbud, da han blev spillet godt fri i venstre side af Hutchinson, men alene med Kim Christensen fik han ikke afsluttet ordentligt fra en lidt spids vinkel i venstre side.

Hjemmeholdet havde efterhånden tiltvunget sig et ganske godt tag på kampen, og Berglund forsøgte gang på gang at komme fri i dybden, men enten var han offside, eller også blev der vinket offside…

Gæsterne indstillede sig mest på hurtige kontraer, men forsvaret stod udmærket og gav ikke nogen chancer væk. 20 minutter efter pausen blev Silberbauer og Nørregaard taget ud til fordel for William Kvist og Razak Pimpong, der gik ind på henholdsvis højre- og venstrekanten, mens Hutchinson rykkede fra venstre side og ind på den centrale midtbane.

Efter den forrygende indledning på halvlegen dalede kampen lidt i intensitet, men begge mandskaber ville stadig gerne frem på banen, men man sad stadig med en fornemmelse af, at hvis FCK skulle score, så skulle det komme fra en dødbold.

"Sejre der tæller - det er kun sejre der tæller"...
Pimpong havde en listig afslutning fladt forbi den ene stolpe, og i den anden ende fyrede indskiftede Jonathan Richter et langskud lige forbi den ene stolpe. Gravgaard fik en advarsel, som udløser karantæne i næste weekends opgør mod FC Midtjylland, og med et kvarter igen måtte Stemningstribunen lige minde spillerne om at ”Det er kun sejre der tæller” – og bare 3 minutter efter viste spillerne, at de skam hører efter hvad deres fans siger!

Lars Jacobsen sendte et hjørne ind i feltet, som ingen fik hovedet på, og i stedet landede den foran Gravgaard, der på kanten af det lille felt forsøgte at få bolden under kontrol. Samtidig prøvede Jukka Santala imidlertid at losse den ud af kommunen, men uheldigvis for ham hægtede han Gravgaard med et spark på låret, og Henrik Kragh var ikke i tvivl og pegede på pletten. André Bergdølmo trådte frem til denne den dødeste af alle dødbolde og placerede sikkert bolden bag Kim Christensen til hjemmepublikummets øredøvende jubel.

Ståle Solbakken sendte herefter Martin Bergvold på banen i stedet for Berglund, og selv om FCN forsøgte at komme frem til en udligning, så stod FCK’erne godt og solidt og gav ikke nogen chancer væk. Tværtimod kunne Pimpong have øget, da Kvist smart spillede ham fri højt oppe på banen, men nok engang gik flaget i vejret for en noget tvivlsom offside.

Men det kunne ikke ændre på den kendsgerning, at FCK tog efterårets første hjemmesejr i SAS Ligaen på et meget vigtigt tidspunkt, hvor det handlede om at vise sig selv og omgivelserne, at en midtugekamp i Champions League ikke behøver give problemer i den efterfølgende ligakamp. Der var heller ikke mere træthed at spore, end der normalt er efter en SAS Liga-kamp - og næste kamp venter igen om blot 3 dage i Thisted.