Kampreferat: FCK vs. FCN

Uvant pointtab
F.C. København tabte for første gang i historien point til FC Nordsjælland, da det i en kluntet kamp blev 3-3 i PARKEN. Ijeh, Bergvold og Allbäck sørgede for to føringer undervejs, men det var ikke nok, da de bravt kæmpende gæster ved Due, Kamwendo og Olsen fortjent fik udlignet.

Tæt på drømmestart
Kalenderårets første SAS Liga kamp i PARKEN var centimeter fra at byde på en drømmestart set med københavnske briller. 45 sekunder var der således blot gået inden Bergdølmo sendte et hårdt frispark lige udenom stolpen.

En hurtig gibbernakker i den bidende kulde fik de 21.686 dog ikke, men hvad værre var, var at det første minut fremstod som det bedste hjemmeholdet leverede i kampens indledende tredjedel.

Due i hopla
Cadeau for dette måtte samtidig skænkes til dagens gæster, der ganske uimponeret gik til værks i PARKEN. Et langskud af Danny Olsen efter fire minutter afslørede mod på tilværelsen, men Jesper Christiansen fik afværget.

Med små ti minutter spillet slog de kvikke nordsjællændere imidlertid turboen til for alvor, og med fire-fem mand med fremme i et kontraangreb lykkedes det gæsterne at overraske de fleste i PARKEN, inklusiv Jesper Christiansen og fire-backkæden. Det skete da Anders Due sagde tak for en retur fra forsvaret ved tørt at hugge bolden ned i det ene målhjørne fra kanten af feltet.

Målet var en kold dukkert for værterne, der dog minuttet efter fik en stor chance for en prompte udligning. Et hjørnespark førte til en kæmpechance til Allbäck efter en Gravgaard-servering, men desværre sprællede Kim Christensen flot i målet, og med hjælp fra Kamwendo fik gæsterne clearet på stregen.

Med dagsordenen vel egentlig lysende klar, forventedes det, at hjemmeholdet ville komme stormende i jagten på udligningen, men det virkede ikke særlig påtrængende, hvad Ståles tropper foretog sig i denne fase af kampen. Alt for ofte blev spillet klumpet sammen på midten, og udpræget kridtallergi syntes at have ramt kantspillerne Bergvold og Silberbauer. Da der ikke var megen støtte at hente fra de to backs, var det småt med indlæg til Ijeh og Allbäck, der dog begge - alt til trods - høstede en smule ros for et godt løbearbejde.

Sammenlignet spiller for spiller havde værterne så sandelig overskud i højde og drøjde, men det virkede som om, at de klejne nordsjællændere var hurtigere i tanke og omstillingsspil. Alt for ofte lykkedes det midtbanen med en snu Anders Due i spidsen at snøre en mand eller to, og hele tiden lurede kontrafaren, ubehageligt illustreret ved en stor chance til Danny Olsen med en lille halv time spillet. Projektilet mod målhjørnet fik Christiansen heldigvis flot viftet til hjørne, men de bange og bekymrede anelser voksede.

Gyldne fem minutter
I fodbold kan tingene imidlertid gå stærkt, og det var, hvad der skete i PARKEN fra det 35. til det 39. minut. En aldeles gylden periode - og så klart hjemmeholdets bedste kampen igennem - blev en kendsgerning, da det i første omgang lykkedes Peter Ijeh at udligne. Et langt indkast blev forlænget til bagerste stolpe, og her dukkede nigerianeren op tæt inde ved mål og sendte bolden i kassen.

Fire minutter efter var det så endelig et gennemspillet angreb, der førte til et mål. Fint sammenspil mellem Silberbauer og Bergvold endte med et godt træk af sidstnævnte inde i feltet, og med det normalvis kolde højreben tæskede U-21 landsholdsspilleren flot bolden op i nettaget.

Den pludselige og gode vending på kampen gav grobund for optimisme, og et udmærket hovedstød af Hangeland kort efter underbyggende for en stund dette.

Mindet om kontrafaren blev hjemmeholdet dog hurtigt igen, da endnu et rapt angreb af udeholdet blev fremført lige inden sidebyttet. Helt fri befandt Thomas Kristensen sig pludselig midt for mål, men belejligt hev Jesper Christiansen en feberredning frem og reddede dermed halvlegsføringen.

Statistikken røg
Med et kvarters pause fattedes værterne nye kræfter, og anden halvlegs start afslørede udmærkede nærkampsmæssige investeringer af især Tobias Linderoth, Atiba Hutchinson og Marcus Allbäck. Ambitionen må dog uden tvivl have været også at dominere rent spil-og chancemæssigt, og på denne konto lykkedes hjemmeholdet ikke.

En emsig Anders Due holdt forsvaret beskæftiget, og et afrettet skud efter ti minutter kunne være endt i mål. Afslutningen blev startskuddet til en belejring af københavnernes målfelt, og et vaskeægte los ud af kommunen savnedes. I sidste ende var det dog Silberbauer, der skabte lidt luft efter tre minutters powerplay.

Med en time afviklet blev Ijeh hevet ud til fordel for Kvist. Det betød, at Hutch blev smidt op i angrebet, hvilket der ikke kom det store ud af. Den røde tråd savnedes stadig offensivt som defensivt, og derfor var det ikke så overraskende igen, at det midtvejs i halvlegen lykkedes gæsterne at udligne. Lidt ping-pong i feltet gav til sidst Kamwendo chancen et stykke fra mål, og med et tørt skud bragte FC Nordsjælland sig fortjent tilbage i kampen.

Målet fik ikke umiddelbart nogen reaktion frem i værterne, der i en ti-minutters periode efter målet fægtede lidt i blinde.

En kæmpe chance blev det dog til med 18 minutter igen, da Vollquartz dømte frispark på kanten af feltet. Her trådte Bergdølmo til, og kun en flot fodparade af Kim Christensen forhindrede føringsmålet.

Mange minutter skulle der dog heldigvis ikke gå, førend et jubelbrøl kunne tage form i PARKEN. Et godt angreb sat i gang af Hutch resulterede i et indlæg fra Kvist på højrekanten – et af københavnernes få kampen igennem - og som modtager stod Allbäck klar, og via en forsvarer fik den rutinerede svenske angriber headet bolden i kassen tæt inde ved mål.

Således så det ud til at gå som så mange gange før mod FC Nordsjælland med en sen scoring og tre point, men denne gang ville skæbnen og Tommy Olsen det anderledes.

Med syv minutter igen satte en godt spillende Danny Olsen fart på, og med en stikning ned gennem det usikre forsvar var ”Brolæggeren” pludselig fri. Uden de store dikkedarer satte angriberen ydersiden på bolden, og 3-3 var en realitet.

Den scoring kom hjemmeholdet sig aldrig over, og to minutter inde i overtiden var det første point-tab mod nordsjællænderne en kendsgerning.

Konkluderende så det ikke alt for godt ud undervejs, og kort kan det slås fast at gæsternes ene point var fortjent. Spørgsmålet var blot om værternes var…

Marcus Allbäck:
- Det var en lidt mærkelig kamp, normalt har vi fuld kontrol over begivenhederne herinde. I dag blev det dog meget frem og tilbage, der var højt tempo og der var chancer til begge hold. De kommer foran 0-1 og vi kommer tilbage på 1-1 og 2-1. så lukker vi dem ind i kampen igen til 2-2. Så kommer vi foran igen med 3-2 og indkasserer alligevel et mål mere. Det må bare ikke ske, og det er noget vi skal rette op på til næste kamp.

Martin Bergvold:
- Det var et godt angreb og det er dejligt at jeg fik sparket den ind. Det er jo altid dejligt at score, og ikke mindst herinde i PARKEN. Det er dog lidt skuffende at vi lukker tre mål ind og det må aldrig ske på hjemmebane. Vi er utrolig skuffede over vores egen indsats, det var slet ikke godt nok.

Peter Ijeh:
- Jeg synes jeg er ved at være der hvor jeg skal være. Det er meget vigtigt at få kampe, for jo flere kampe, desto bedre form. Man får en meget bedre boldføling, så derfor er det godt at jeg får nogle kampe. Det har så også udmøntet sig i scoringer de sidste to kampe.

Peter Nielsen:
- Ligesom alle andre hold der kommer herind, forsøger Nordsjælland at komme med alt hvad de har. I dag lykkes det så for dem at få point. Det bliver jo op ad bakke to gange, hvor man bruger en masse kræfter, men hvor holdet alligevel fantastisk kommer tilbage begge gange. Desværre får de den chance til slut som de scorer på, og sådan er fodbold jo nu engang. Det er selvfølgelig ærgerligt for os, men vi kan jo ikke ændre på resultatet nu. Vi kan bare arbejde videre og fortsat være målrettede, som vi hele tiden har været.