Kampreferat: FCK vs. FCM

Storspil i PARKEN

Rundens topkamp fandt sted i PARKEN, hvor F.C. København endelig var tilbage efter overstået Melodi Grand Prix.

FCK har Danmarks bedste hjemmebane - det blev også bevist torsdag aften, hvor over 19.000 var mødt op for at støtte Byens Hold. Stemningen var i top, og hvis det ikke var fordi man havde tælleapparater, så skulle man tro, at der var mindst 30.000 på tilskuerpladserne.

FCK lagde ud som lyn og torden, og FCM var måske overvældet af den flotte kulisse og det at spille på Danmarks Nationalstadion. I hvert fald stod det allerede 2-0 til FCK efter 14 minutters spil, hvor angrebene havde bølget ned mod Peter Skov-Jensen i Midtjyllands mål.

Det første mål sparker Zuma sikkert ind efter at Skov-Jensen kun har kunnet halvklare et forsøg fra Thorninger. Få minutter senere er sydafrikaneren på spil igen og sender Todi afsted, og han spurtede fra forsvaret og i sidste ende måtte Carsten Lektonen begå straffespark på den stærke angriber. Jacob Laursen sparkede den sikkert i kassen til vild jubel og 2-0.

Herefter valgte FCK at stille sig lidt længere tilbage på banen og lade Midtjylland komme. Jyderne kunne dog ikke stille noget op mod en solid midtbane anført af Mio og Poulsen, og når det endelig lykkedes at passere midtbanen - ja så stod Laursen og Co. klar til at samle op.

FCK levede på kontra resten af halvlegen og kom også frem til nogle forsøg, uden at de dog blev helt farlige.

Anden halvleg startede som første sluttede. FCK i en lidt mindre frembrusende stil og FC Midtjylland uden fantasi og initiativ. Midtjyderne havde bolden meget i deres bageste kæde, men de kunne ikke slippe af med den og bolden endte tit i hovedet på enten Kim Madsen eller Jacob Laursen.

Efter 30 minutter satte Roy Hodgson Heine Fernandez ind i stedet for Todi, der havde spillet en fremragende kamp. Det skulle vise sig at være en glimrende disposition, for tre minutter før tid headede Heine bolden i mål til 3-0.

Kampen viste, hvordan man fuldkommen lukker en modstander af for chancer og opspil. Hver eneste gang en midtjyde fik bolden, blev han omringet af to hvidklædte spillere. Samtidig var Todi og Zuma meget boldsikre og trak derfor tit to mand til sig - de fik sig dog spillet ud af det i modsætning til FC Midtjylland.

Alt i alt en flot kamp af F.C. København. Det betyder samtidig, at FCM formentlig kan vinke farvel til at spille med i guldracet resten af sæsonen. Vi skal fortsætte vores stil - for hvis vi spiller sådan her mod AGF, så er der endnu tre point i hus!