Kampreferat: FCK vs. AGF

Et umanerligt opsat hjemmehold revancherede sig flot efter skuffelsen onsdag aften mod Rangers, da det blev til fire scoringer i dagens kamp mod AGF, hvilket var særdeles billigt sluppet. Aarhus-mandskabet blev i den grad blev spillet ud af brættet, hvilket 15.323 tilskuere var vidner til.

Hans Backe havde inden kampen udtalt at det tempo hjemmeholdet havde med sig fra kampene mod Rangers burde blive en af de udslagsgivende faktorer i dagens kamp mod AGF. Til at starte med så man dog ikke meget til dette tempo, i det begge mandskaber startede i et gear, der ikke svarede til SAS Liga niveau. Mens AGF forblev i dette lave gear kampen igennem - og det er endda pænt skrevet at de overhovedet var i et gear i dag - begyndte hjemmeholdets spil for alvor at tage form efter det rundede kvarter. Forinden dette havde Zuma dog givet indikationer om at noget stort var på vej med et par gode raids, der resulterede i et godt oplæg til en dog ukoncentreret Todi, og en situation, der snildt kunne have givet et straffespark til sydafrikaneren.

Som nævnt satte hjemmeholdet sig på begivenhederne. Centralt i dette stod Mykland og Nielsen, der orkestrerede på midtbanen, mens Zuma i det offensive og Svensson i det defensive leverede beundringsværdige indsatser. Til trods for den store boldbesiddelse og det høje pres manglede hjemmeholdet i starten at spille sig frem til de helt åbne scoringer. Røll gjorde dog et ihærdigt forsøg på at ændre på dette, da han efter den halve time på ekvilibristisk vis fik en afdriblet en fem-seks mand, hvorefter bolden blev serveret for Nørregaard, hvis gode afslutning dog blev imponerende reddet af en GF'er med hovedet på stregen. Klart det bedste AGF-indslag på dagen.

Udeholdet havde som indikeret ikke meget at byde på i kampen. Den første halve time resulterede i sporadiske og tilfældige angrebsopbygninger, hvoraf to førte til forkølede afslutninger af Wade Barret og Peter Graulund, hvilket faktisk samlet var, hvad udeholdet producerede i hele kampen, hvorfor Rabo og forsvaret intet problem havde med at holde nullet i dag.

Omvendt blev hjemmeholdet mere og mere pågående og både Zuma, Røll og Mykland kunne havde åbnet scoringen, der på dette tidspunkt virkede som en uundgåelig konsekvens af første halvlegs udvikling.

Og så indtraf den - scoringen. Et energisk gennembrud af kaptajn Nielsen blev overtaget af Zuma, der leverede sin første af tre målgivende afleveringer, da han uselvisk fandt Todi, der fri for mål ikke svigtede med venstrebenet.

Med den yderst fortjente scoring kunne hjemmeholdet kort efter gå til pause og se tilbage på en halvleg der startede afventende, men hurtigt fandt sit alfa-hold i F.C. København.

Fra anden halvlegs start var det tydeligt at Byens Hold ikke havde i sinde at overlade noget som helst til sine modstandere. Rooba leverede et opportunistisk ryk på venstrekanten, der fortjente bedre, men inden han nåede at ærgre sig over det, havde Zuma taget sagen i hånd, fundet Todi på kanten af feltet, hvorefter denne med lidt af en kludespark fik overrumplet Steffen Rasmussen, der satte sig påhalen blot for at se bolden trille i det tomme mål. Med målet tangerede Todi i øvrigt klubrekorden med 66 scoringer foreløbig delt med Lars Højer Nielsen. Vi venter med det rigtig store tillykke?

Rystet af den tidlige scoring havde AGF tydeligt intet modtræk og for at bruge en gammel Poul Hansen vending stemplede holdet simpelthen ud. Hér, dér og alle vegne var FCK-spillerne, der efterfølgende leverede en gang legestue ungerne på grøn afdeling nede i børnehaven må være blevet misundelige over.

Således var klasseforskellen udtalt og det ledte logisk til en tredje scoring efter ti minutter i halvlegen, da Zuma kronede en flot indsats med sin tredje assist, denne gang til en fremstormende Røll, der fra nært hold pandede bolden i maskerne.

Herefter fik den med hæl og tå, ikke mindst af indskiftede Álvaro, der gav flere prøver på sin gode spilforståelse og unikke teknik blandt andet med en dribling på baglinien selv Ronaldinho ville blive misundelig over. Alt sammen med til at anden halvleg må fremstå som en af de flotteste opvisninger, der længe er set i PARKEN.

Et hav af eminente opspil og efterfølgende chancer blev tilskuerne, der i dag også talte AGF´s spillere i resten af halvlegen vidner til, men man skulle helt hen til den næstsidste minut førend Møller kunne smække sidste søm i ligkisten med sin scoring til 4-0 på et flot oplæg af Hjalte Nørregaard.

At fremhæve nogen spillere frem for andre er svært efter sådan en kamp og roses skal hele holdet således for at rejse sig ovenpå onsdagens skuffelse. Det var gennemført i dag.

Nu venter en fjorten dages landskampspause, hvorefter PARKEN atter slår portene op for SAS Liga fodbold, når FC Midtjylland kommer på besøg 13 september.