Kampreferat: FCK vs. AB

Kæmpestort antiklimaks

Der var ellers gjort klar til den helt store festforestilling i Parken, da AB kom på besøg til årets første hjemmekamp i ligaen - men festen forsvandt stille og roligt efter et nederlag, som nu efterlader FCK på en meget lidt spændende ottendeplads med masser af luft både ned til nedrykningszonen og op til holdene over os.

Den første skuffelse for de mange fremmødte - i hvert fald 95% af dem - kom i tredie minut, hvor AB fik hjørnespark ude i deres højre side. Kaan Metin tog det, og sendte en indadskruet og forholdsvist blød bold ind i brysthøjde. Inde på midten løb Michael Stensgaard så ind i sine egne forsvarere Kim Madsen og Peter Christiansen, og bolden fik lov til at hoppe ind i det tomme mål.

En forfærdelig start for F.C. København og ikke mindst for Michael Stensgaard, og det satte desværre nok sit præg på den normalt dybt solide målmand.

Det var ellers FCK, der havde det meste af spillet i en kamp, hvor AB stillede op i en meget kompakt og defensiv 4-5-1-opstilling med Abdul Sule som den forcheckende centerforward. Hjemmeholdet havde en god chance på et frispark lige på kanten af feltet, hvor Christian Lønstrup fik løftet den lige udenom muren - og målet.

I det trettende minut fik Peter Christiansen en efter vores mening noget tynd advarsel, da han begik frispark under en AB-kontra. Det har desværre den konsekvens, at han må stå over i kampen mod sine gamle holdkammerater, da han passerede de 15 point i tabellen.

Efter et kvarters spil begyndte det at hænge sammen for FCK, og der var en glimrende mulighed, da den usikre Jan Hoffmann - det var absolut ikke målmændenes dag i Parken - spillede bolden ud til Lønstrup, der havde David Nielsen i fri position til højre. Han fik dog stukket bolden for langt, og David kunne ikke nå den før baglinien, hvormed chancen var spildt.

Fem minutter senere fik Sibusiso Zuma vores faktisk bedste chance i kampen, da han efter noget god fight i feltet af David, der vandt en tabt bold tilbage, kom fri på nært hold, men hårdt skød bolden i sidenettet.

Midt i halvlegen fik Kaan Metin en advarsel for en ret hensynsløs eftertackling på Kofi Dakinah, længe efter at bolden var spillet. I det hele taget var det en hård kamp, præcis som det traditionelt er mod AB. Der blev givet syv advarsler, hvoraf de fire til FCK.

Op mod den halve time var David fri til hovedstød efter strålende arbejde af Peter Christiansen, men han headede lige på Jan Hoffmann. Peter Christiansen fik tit kombineret sig godt igennem i venstresiden sammen med den igen særdeles velspillende Niclas Jensen.

Udligning på AB-selvmål
Det var venstresiden, der skabte det meste, og det blev også herfra, at målet kom fra. Niclas lavede en pragtfuld dribling og snød højreback Allan Olesen, og lagde indover. Inde på midten dukkede Martin Albrechtsen, AB’s venstreback, op og tacklede bolden ind i sit eget mål. Da bolden aldrig var gået ind af egen kraft giver vi AB-spilleren æren for målet, men skulle Niclas blive tilskrevet det officielt skal det være ham vel undt.

Det så bestemt ud til, at FCK var tilbage i kampen for at blive, og med godt fem minutter tilbage var det tæt på igen. Carsten Hemmingsen skød på mål da vi havde et frispark langt fra mål, og Hoffmann var tæt på at tabe bolden under sig.

Endnu et smukt angreb over venstrekanten fulgte, da Hemmingsen spillede Niclas fri, og Niclas første gang spillede faldt ind på midten, hvor Zuma snittede den med indersiden og ramte lige udenom nærmeste stolpe.

Næste chance var AB’s, men Stensgaard reddede Sules hovedstød i bedste flyvende Palle Plankeværk-stil. Værre gik det så, da man var kommet ind i halvlegens 45. minut. Jan Michaelsen skød langt ude fra, og Stensgaard kom akavet ned til skuddet og tabte det under sig - et klart drop, og det eneste positive, man kan sige om det, er at det heldigvis er en større øvelse for hukommelsen at prøve at mindes hvornår noget lignende skete for den normalt så glimrende målmand.

Ufortjent AB-pauseføring
Dermed kunne AB gå til pausen med en noget ufortjent føring; FCK havde været det bedste hold uden at imponere. Desværre skulle anden halvleg fra FCK’s side blive en langt svagere forestilling. Og i det hele taget var det ikke nogen nydelse at se anden halvdel af kampen.

Først et kvarter inde i kampen kom den første store scoringschance, da Stensgaard igen kom på mellemhånd, og Abdul Sule havde et tomt mål - men blev presset til at heade over.

Igen viste Niclas klasse i venstre side, da han med skulderen vandt en bold, og derefter i to omgange fik spillet ind over. Donatas fik bolden i højre side og spillede den ind i feltet til Zuma, der igen var tæt på. Mon ikke den nye sydafrikaner bliver meget lettet, når det engang lykkes at få det første mål sat ind; og det vel at mærke bliver godkendt.

Igen midt i halvlegen så man stor usikkerhed i de bageste rækker hos FCK, da AB flere gange i træk kom til farlige indlæg, som Stensgaard igen havde svært ved at nå frem til.

Op mod den halve time var der en del tumult på banen, efter at FCK havde afværget endnu et farligt kontraangreb fra AB. Med møje og besvær var det lykkedes at få bolden ud af farazonen, og Carsten Hemmingsen skulle til at sparke den helt væk, da Brian Steen Nielsen med knopperne forrest fløj id og ramte ham øverst på skinnebenet. En meget voldsom tackling, som sagtens kunne have givet et rødt kort til AB’eren, men kun gav gult.

Niclas Jensen kom fra lang afstand løbende hen til gerningsstedet og gav Brian Steen et ordentligt puf, som også udløste en advarsel, og også han må derfor stå over med karantæne næste gang.

Også Hemmingsen fik en advarsel kort efter; det var ikke helt sikkert hvad der skete, men dommer Vollquartz skulle have fået øje på at han havde slået ud efter Peter Rasmussen. Det er meget sandsynligt, at det takseres til seks disciplinærpoint, og så er Hemmingsen faktisk også ude i næste kamp.

Sidste FCK-chance i anden halvleg gik til Zuma, der fik en friøber, men han blev flot tacklet i sidste øjeblik. Kort efter skød indskiftede Thorninger langt udefra, men bolden gik udenom venstre stolpe. I mellemtiden havde Kim Madsen fået en meget tvivlsom advarsel, da han ville tage et frispark hurtigt og derfor forsøgte at skubbe AB’s Rasmus Daugaard væk. Daugaard fløj pludselig gennem luften, og dommer Vollquartz mente, at det var nok til at give gult. Set fra tribunen var flyveturen mest Daugaards egen bedrift.

1-2 var i sidste ende nådigt sluppet
Kampen sluttede med nogle meget farlige kontraangreb fra AB’s side, og det var i virkeligheden nådigt sluppet, at kampen kun endte 1-2. Stensgaard fik chancen for at revanchere sig lidt med flere gode redninger.

Set som helhed må man konstatere helt ærligt, at det ikke var godt nok, og spillerne ved helt sikkert, at der skal forbedres mange ting til de kommende kampe. Det mest positive ved kampen var Niclas Jensens indsats, som igen var førsteklasses (Niclas blev helt fortjent kåret som bedste FCK-spiller på Carlsberg Corner efter kampen), og så selvfølgelig det kæmpestore publikum.

Det var igen en fantastisk ramme, og man må håbe at alle de fans trods alt har lyst til at komme tilbage til pokalkampen mod Silkeborg 6. april, hvor holdet har brug for al mulig støtte - med den nuværende position i ligaen vil det være perfekt, hvis FCK kan stå som det ene af holdene i Parken i finalen 1. juni.