Kampreferat: Esb vs. FCK

F.C. København spiller europæisk i næste sæson

Når man har rystet det ærgerlige uafgjorte resultat af sig, kan man til gengæld glæde sig over, at med ét point i lørdagens kamp i Esbjerg Idrætspark, blev det en realitet, at F.C. København deltager i en af UEFAs europæiske turneringer til næste sæson.

For man ærgre sig. F.C. København sad på ALT, og Esbjerg kan takke de herrer Todi Jónsson, Sibusiso Zuma, Jörgen Pettersson, Peter Nielsen og Morten Bisgaard for, at hjemmeholdet kunne trække sig ud af kampen med et noget ufortjent point.

Der var lagt op til en mindeværdig kamp i Esbjerg Idrætspark, hvor over 10.000 tilskuere var troppet op for at overvære topkampen i SAS Ligaen. Set udfra EfB-øjne, måtte man nok gå hjem med en vis skuffelse i bagagen, for det var ikke meget de blå og hvid-stribede fik vist til trods for hård fight - F.C. København var simpelthen for stærke i dagens kamp, og vandt mere eller mindre alle nærkampe og dueller.

Underholdningen var dog i top, og med over 20 acceptable afslutninger mod mål, fik publikum valuta for entrépengene. Showet startede i det andet minut, da FCK sendte den første advarsel af sted mod Esbjerg-forsvaret. Todi, PC og Zuma fik i en god kombination spillet sig frem til den første afslutning, som Jónsson desværre sparkede forbi mål.

Så kunne deres udsendte i princippet bare kopiere ovenstående afsnit og variere lidt på navnene, for de resterende 93 minutter stod i samme tegn: Flotte opspil - svage afslutninger. Normalt ville man give målmanden - i dette tilfælde Lars Winde - stor kredit i sådan en kamp, men faktisk havde Winde kun én decideret redning. Til gengæld var den meget vigtig, for der var ikke gået mere end 10 minutter af kampen, da Zuma fik sendt et liggende skud afsted mod mål, som Winde fik viftet ud på indersiden af stolpen og i spil igen.

Fredag forlængede F.C. København kontrakten med Todi Jónsson, og færingen fik noget af en hovedrolle i dagens kamp. Todi Jónsson spillede en god kamp - så er det sagt, men som angriber skal man score mål, og uden at grave i det, så underdriver man vist ikke når man siger, at den kære Hr. Jónsson nok skylder en 4-5 mål efter dagens kamp.

Esbjergs havde som sagt ikke meget andel i afslutningerne. Kun de første 10 minutter af anden halvleg så man lidt af den farlighed esbjergenserne er kendt for. Her ramte Bechmann overliggeren og senere var det Jan Kristiansen der brændte en kæmpechance i det 55. minut.

Men det var også det man så til Esbjergs offensive kvaliteter i dagens kamp. Bevares, de kæmpede bravt, men som skrevet længere oppe, så kæmpede FCK'erne endnu mere og vandt langt de fleste nærkampe.

I de forrige kampe har der oftest været fokus på dommerpræstationerne. I dag dømte Knud Erik Fisker en god kamp, og i slutningen af anden halvleg blev det meget symbolst illusteret ved, at Fisker blev til en firling: Tre "Fiskere" entrerede banen og lavede deres helt eget show foran de mange tilskuere. Desværre tog det lidt for lang tid for Esbjergs officials at få fjernet de tre tåber, som nok ikke gavner hjemmeholdet i deres ellers flotte Fair Play-regnskab, der har medført en UEFA Cup-plads i næste sæson.

Men 0-0 endte det. Et ord: Ineffektivitet. F.C. København kunne have ydmyget Esbjerg med en sejr på 4-5 mål, men i stedet blev til et enkelt point.

Men for at slutte som vi startede?. Det ene point medfører, at FCK til næste sæson spiller i en europæisk turnering. Til lykke, drenge - men skal vi ikke lige tage 6 point i de sidste to kampe??