Intet alternativ til at lykkes

Søndag eftermiddag spillede Brøndby IF og F.C. København mod hinanden i Superligaen. I stedet for fodboldkampens sportslige aspekter har der været meget fokus på kamptidspunkt og transport til og fra stadion. Billedet af 24 F.C. København-fans, der transporteres i bus eskorteret af politiets motorcykelbetjente og mandskabsvogne fra PARKEN til Brøndby Stadion, for her at blive mødt af endnu et massivt opbud af betjente, er ikke kønt. Et billede, som forhåbentlig ikke viser fremtiden for afviklingen af fodboldkampe mellem de to klubber.

Til den situation siger F.C. Københavns administrerende direktør, Anders Hørsholt:

- Noget højdepunkt var rammerne for kampen bestemt ikke. Og ærgerligt og uværdigt er det, at vi er kommet dertil, hvor så stor en politiindsats desværre er nødvendig for at kunne gennemføre en fodboldkamp mellem Brøndby IF og F.C. København i en sikker og fredelig atmosfære. Vi er af den holdning, at intet kan prioriteres over sikkerheden, men vi er samtidig også bevidste om, at der må findes bedre fremgangsmåder, end den vi så i søndags.

- Vi er overbeviste om, at vejen tilbage til en fredelig og festlig afvikling af vores indbyrdes fodboldkampe først og fremmest går over en tæt dialog mellem fanklubberne og politiet, der i fællesskab skal søge en holdbar og langsigtet løsning. Det skal være sikkert at gå til fodbold i både PARKEN og på Brøndby Stadion, og der skal sættes massivt ind overfor dem, som laver urolighederne. Men situationen kræver også, at der tages initiativer af frivillighedens vej. Alternativet er, at lovgiverne griber ind, siger Anders Hørsholt og fortsætter:

 - Mellem F.C. København Fan Club og F.C. København er det afstemt, at vold, trusler og hærværk ikke er foreneligt med at gå til fodbold. Efterleves det, så lykkes vi. Vi skal alle i fællesskab gøre en positiv forskel. F.C. København vil fortsat prioritere at tilbyde trygge rammer til vores kampe i PARKEN, således at fodbolden kommer tilbage i fokus fremfor de ting, som sker udenfor stadion. Der er intet alternativ til at lykkes, slutter Anders Hørsholt.

Næste indbyrdes kamp mellem de to klubber spilles i PARKEN torsdag den 5. april 2012.