Kampreferat: Brø vs. FCK

Det bedste hold tabte på Brøndby Stadion, da F.C. København måtte indkassere et bittert nederlag på 1-0. Med to udvisninger og et overset straffespark satte dommer Stadsgaard sit præg på begivenhederne. Elmander blev matchvinder i kampen der afslørede aktuel klasseforskel på de to mandskaber.

F.C. København indledte således kampen så klart bedst. På den vanskelige bane fik værterne hurtigt overtaget, og det blev til flere gode direkte angreb. Et af disse resulterede i et hjørnespark, og her fik Brede Hangeland kampens første store chance, men den lange nordmand flugtede over mål i gunstig position.

Hjemmeholdet havde tydeligt problemer med at præstere fremad, og Laudrups mandskab havde nok at gøre med at dæmme op for de emsige gæster, hvilket ikke virkede særlig overbevisende, da Per Nielsen og Co. ved flere lejligheder havde decideret svært ved at få bolden clearet.

En stor chance til Álvaro efter tyve minutter burde have straffet hjemmeholdet, men brasilianeren sendte den gode mulighed over mål.

Midtvejs i halvlegen satte et enkelt Kamper-raid Brøndby på det offensive landkort, men afslutningen udefra tog Jesper Christiansen sig af og aktionen skulle vise sig at være Brøndbys eneste af sin slags i hele første halvleg.

Med Linderoth som både bolderobrer og igangsætter, sad gæsterne på kampen og et par gode aktioner af løvernes anfører var ved at give afkast, men Álvaro manglede den sidste skarphed i at lukrere på oplæggene.

Med en god halv time spillet var det så Álvaro, der lagde bolden til rette for Allbäck, men i absolut fri position ti meter fra mål skød Mackan lige på en vandret flyvende Zaza.

Tættere på kom gæsterne ikke i første halvleg, der rundedes af med et gult kort til Linderoth, hvilket skulle vise sig særdeles kostbart i en dramatisk anden halvleg.

Denne startede med et par afslutninger udefra af værterne, men begge gange stod den københavnske defensiv fast og blokeret forsøgene. Samarbejdet mellem Hangeland og Gravgaard virkede i øvrigt kampen igennem overbevisende og med et par påpasselige kanter i Jacobsen og Bergdølmo, tegnede den defensive indsats et skarpt og lovende billede forud for forårssæsonen.

Derudover beviste Hangeland og Gravgaard ved flere lejligheder, at der med rette kan forventes mål fra de to herrers side på dødbolde i modstanderens målfelt, bedst understreget af et hovedstød på overlæggeren af nordmanden efter fem minutter i anden halvleg.

Med boldbesiddelsen tungt på københavnske fødder var der tydelige forskelle på de to hold, og da løverne hele tiden var en trussel foran Zazas mål virkede en scoring til Byens Hold som en logisk konsekvens. En nedfaldsbold til Hutch var ved at bringe tingene i orden, men den atletiske midtbanespiller placerede sit skud over mål i stedet for i.

Som kampen skred frem blev den sandede og molesterede bane endnu vanskeligere at begå sig på, og besværliggjort blev også F.C. Københavns muligheder, da hele to røde kort tilfaldt løverne med fem minutters mellemrum. Først røg Linderoth ud for sit andet gule kort, og dernæst fik indskiftede Pimpong direkte rødt på et frispark mod Rytter.

Udvisningerne vendte med ét slagets gang og hjemmeholdet befandt sig nu en særdeles gunstig position med et kvarter tilbage af matchen.

Som et billede på hjemmeholdets indsats i den ordinære tid formåede Laudrups mandskab imidlertid på ingen måde at sætte det decimerede københavnske mandskab under pres, og det sidste kvarter foregik i slow-motion, selvom en tilfældig men god chance til Absalonsen var ved resultere i et vindermål.

Det kom ikke og så skulle der forlænget spilletid til i Brøndby. Her vågnede den svenske landsholdsangriber ,Johan Elmander, pludselig op til dåd og efter et par gode aktioner kunne Elmander på et frispark bringe sit hold foran.

Set over hele kampen en dybt ufortjent føring, men ikke desto mindre et faktum Ståle og Co. måtte forholde sig til. Og det gjorde de så de otte markspillere, hvilket såmænd gav en stor chance ved indskiftede Bertolt, der var tæt på at bringe balance i regnskabet med et lumsk skud.

Omvendt kunne værtene ved Absalonsen have lukket og slukket, men Jesper Christiansen feber-reddede med en fodparade, mens stolpen tog sig af et Martin Retov-forsøg.

Mens de to udvisninger kunne diskuteres var der i sandhed intet at diskutere i den forlængede spilletids allersidste minut. Her daskede Dan Anton Johansen tydeligt til bolden med hånden inde i feltet, men dommer Stadsgaards fløjte forblev larmende tavs. Dermed blev F.C. København snydt for et oplagt straffespark og muligheden for udligning. Sekunder efter fløjtedes kampen kækt af af samme mand, og dermed strandede de københavnske håb endegyldigt efter en atypisk kamp de to ærkerivaler i mellem.

Lars Jacobsen:

- Benene har lidt ondt her efter kampen – vi var jo i undertal i lang tid. Jeg synes det ligner et straffe til sidst, men vi skal ikke tude over at vi har tabt. Vi leverer en god indsats så længe vi er 11 mod 11 og vi tror på det hele vejen. Jeg synes samtidig at det er imponerende, at vi kan spille over 40 minutter 9 mod 11 og holde Brøndby fra det store chancer.

Ståle Solbakken:

- Vi er i god kontrol så længe vi er lige mange på banen. Et rødt kort kan man leve med, men to så bliver det svært. Men jeg er godt tilfreds med kampen og vi holder et OK niveau. Jeg synes ikke at Linderoths røde kort var i orden – ingen af de to gule kort var klare. Jeg kan bedre forsvare Stadsgaard ved Pimpongs udvisning, for det kommer til at se voldsomt ud. Men vi skal ikke bruge dommeren som undskyldning, selvom det var svagt af ham at han ikke turde dømme straffe til sidst til os

Michael Silberbauer:

- Vi er det bedste hold i de første 70 minutter, men det er klart, at det bliver op af bakke da vi får de to røde kort. Straffet til sidst kan godt dømmes – jeg har i hvert fald set meget tyndere straffespark. Stemningen i omklædningsrummet er faktisk god, for vi gjorde det godt

Michael Gravgaard:

- Man er lidt ekstra oppe og køre ved sådan nogle kampe her, og specielt som kampen udviklede sig. Vi skulle bruge et lille mirakel til sidst, og jeg synes der er straffe, men dommeren havde en anden holdning og det må vi bare tage til efterretning. Vi viser dog god moral, men skal alligevel gøre det bedre. Nu er vi sultne efter revanche på søndag, da vi ikke vil have sådan et nederlag siddende på os.