Kampreferat: Bir vs. FCK

Det blev til en 2-1-sejr mod oprykkerne fra Birkerød, da det man må kalde B-kæden i F.C. København spillede mod det nybagte førstedivisionshold fra Nordsjælland.

Kampens højdepunkter:

30. minut: 1-0 til Skjold Birkerød ved Jesper Gustavsen. Der er tale om et brag af et langskud fra meget lang afstand, der får lov til at ryge op i øverste højre målhjørne. Et meget flot mål.

36. minut: Donatas Vencevicius udvist for at sparke ud efter en Birkerødspiller efter en tabt tackling.

40. minut: Michael Rytkønen kommer ind og får lov af Birkerøds træner til at erstatte Donatas.

46. minut: Mads Kjøller Westh kommer ind, ud går Will Orben.

54. minut: Mads Kjøller Westh udligner til 1-1 på hovedstød efter et hjørnespark.

90. minut: Clement Cliford scorer til 1-2, da han løber dybt på en aflevering og prikker bolden forbi målmanden; den triller langsomt i mål via venstre stolpe.

På bænken sad, uden at komme i kamp, Mikkel Linnet og reservemålmand Martin Gregersen.

Skal man karakterisere kampen nærmere må man straks indrømme, at det i første halvleg var Skjold Birkerød, der dominerede kampen kraftigt. Det var også dem, der skabte de største chancer; størst allerede i første minut hvor en Skjold-spiller havde en kæmpechance, som Rune tog sig af.

I anden halvleg tog F.C. København derimod over, og det var ikke ufortjent med sejren, selv om det var uventet efter en stille slutning på kampen, hvor de fleste vel trods alt havde regnet med uafgjort. Kort efter pausen havde Clement Cliford tordnet bolden på stolpen, og der var et decideret København-powerplay at se i begyndelsen af anden halvleg, men det så ud til at have mistet sin effekt mod slutningen, da Cliford fik trillet bolden ind til sejrsmålet.

Den mest usædvanlige situation var selvfølgelig, da Donatas Vencevicius blev udvist. En stor cadeau skal der lyde til Birkerøds trænerteam, der straks accepterede at Michael Rytkønen fik lov til at erstatte Donatas efter få minutter, så København atter kunne spille med 11 mand – respekt!