Kampreferat: Begge hold ærgrede sig over 2-2

Rammerne var i orden
Med solskin over Hovedstaden, et lækkert græstæppe og 13.326 på tribunerne (det højeste siden Celtickampen i februar 2020) var rammerne i orden til sæsonpremieren, hvor vores nye spillere traditionen tro blev budt velkommen inden kickoff: Guadagno, Diks, Khocholava og Grabara – hvoraf de to sidstnævnte startede inde, mens Diks indledte på bænken.

Fans i Parken

Formationen var 4-3-3, men kæderne kan også udtrykkes som 1 / 4, 1, 0, 3 / 4, 0, 2 / 4, 2, 4. Det repræsenterer hver spillers antal kampe i pre-season, hvor Ankersen, Lerager, Pep Biel og Daramy var de eneste, der var på banen hver gang - og Pep Biel var den eneste med to hele kampe fra start til slut.

Og ja, det er da et forsøg på at belyse, hvor al begyndelse er svær, og nogen er sværere end andre. På papiret et særdeles stærkt hold, men som kampen skred frem, viste det sig også at være et hold, der endnu ikke er, hvor vi gerne vil være.

Udmærket i gang
Vi kom ellers udmærket i gang, men i det offensive spil mistede vi for mange bolde og havde svært ved at etablere et ordentligt pres på aalborgenserne, og når vi kom til indlæg, sad de heller ikke lige i skabet.

Defensivt stod vi solidt, og AaB kom ikke til meget i vores felt, men som sagt kneb det også i den anden ende. Den første gode mulighed kom midt i halvlegen, da Lerager lagde bolden til rette for Pep Biel lige uden for feltet, men hans afslutning blev rettet af til hjørne.

To mål på to minutter
Wilczek prøvede også at overrumple Jacob Rinne med et resolut hug fra distancen, men kanonkuglen gik nogle meter over mål.

Omkring den halve time var kampen ganske lige, og inden af holdene satte sig for alvor igennem. Alligevel fik vi to mål på to minutter. Efter 36 minutter opsnappede Louka Prip en løs clearing i vores felt og hamrede fra spids vinkel bolden forbi Grabara, som dækkede det korte hjørne, men måtte se bolden suse fladt ind i det modsatte hjørne.

Men mindre end et minut efter, at vi havde givet bolden op igen, stod det 1-1 – eller… det vil sige, der gik lige nogle minutter med et VAR-tjek, før det blev godkendt.

Kamil Wilczek

Daramy stod for opspillet, inden Falk fikst snittede et Ankersen-indlæg videre i feltet, hvor Wilczek løb i det rigtige øjeblik og chippede bolden over Rinne. Men var han offside? Og havde han forinden lavet frispark mod Mathias Ross?

Nej, Kristoffersen og VAR-vognen vurderede, at det var et hændeligt sammenstød, og offside var der i hvert fald ikke, så efter små to minutters spilstop blev målet godkendt.

Jubel efter scoring

Daramy flugtede os foran
Det gav nyt liv til kampen, men der skete ikke meget mere inden pausen. Det gjorde der til gengæld lige i starten af 2. halvleg!

Daramy drev bolden frem i venstre side og tvang Rinne ud i fuld længde for at redde afslutningen, men Ankersen samlede op i højre side, Falk snittede hans indlæg videre, og Daramy stod klar til at flugte bolden ind til 2-1 ved fjerneste stolpe.

Mohamed Daramy

AaB svarede igen med et giftigt langskud fra Fossum, men Daramy havde mere i godteposen, da han - efter et godt københavnsk genpres - trak sig fri i venstre side af feltet, men sendte bolden i sidenettet.

Det var hverken Daramys første eller sidste gode aktioner i kampen, og trods nogle tekniske problemer med vores afstemningssystem, blev han en klar vinder af Carlsbergs Man of the Match-kåring.

Khochalava, der fik en advarsel efter ca. 20 minutter, slap for endnu et gult kort, da han godt fat i Rufo i en duel omkring midten, og man tænkte, at et rødt kort lige nu ville absolut også være uheldigt, for vi havde ganske godt greb om kampen og lignede et hold, der nok skulle producere chancerne til at komme på 3-1.

David Khocholava

Wilczek fik f.eks. en god skudmulighed lige uden for feltet, men ramte ikke bolden hårdt og præcist nok, så Rinne kunne gribe ham ud. I den anden ende greb Grabara også Kasper Kusk ud, da han fik en tilfældig skudchance uden for feltet, kort efter at AaB havde sendt tre friske folk på banen.

Vi sendte og Diks og Stage ind for Victor Kristiansen og Pep Biel og virkede i ganske god kontrol, da vi passerede midten af 2. halvleg, selv om AaB nu for alvor prøvede at komme tilbage i kampen. Og med lidt hjælp fra os, så lykkedes det desværre.

Kevin Diks

AaB-udligning og rødt kort til Boilesen
Diks sparkede et indlæg i feltet lige hen til Zeca, og fra hans fod studsede bolden til en helt umarkeret Kusk, der bankede den op i nettaget til 2-2. En kold dukkert med 20 minutter igen, men stadig ikke en umulig opgave at score en gang mere og hente alle tre point.

Allerede et minut senere prikkede Wilczek en bold i feltet videre, så Daramy fik en stor skudchance, men afsluttede ufarligt lige på Rinne. Og med 20 minutter fik Stage en endnu større chance, da han fra nært hold headede et Daramy-hjørne forbi mål.

Men kort efter vendte kampen fuldstændig, da Boilesen midt på AaB’s banehalvdel jagtede en løs bold, og med knopperne forrest ramte lige ind på skinnebenet af Mathias Ross. Ikke med strakt ben og ondt i sinde, men en forseelse, som Kristoffersen takserede til direkte rødt.

AaB udnyttede det til en giftig kontra, hvor Kusk blev spillet helt fri i feltet, men Grabara reagerede kvikt og parerede. Trænerteamet valgte nu at sende Marios, Wind og Bøving ind for Wilczek, Daramy og Zeca. Fischer skulle ellers have været ind for at styrke offensiven, men i undertal valgte Thorup at bruge Bøving som venstre wingback i en 5-3-1: Diks, Marios, Ankersen, Khocholava, Bøving – Falk, Lerager, Stage – Wind.

Kevin Diks

Nu fightede vi virkelig indædt for i det mindste at holde det ene point og se, om vi også komme til noget i den anden ende, og da et Bøving-skud ramte Ross på hånden, appellerede mange hvidblusede forgæves for straffe. Ankersen tilkæmpede sig også en dødbold midt på deres halvdel, men vi blev vinket offside, da den blev slået ind i feltet.

Tæt på AaB-sejr til sidst
Da uret nærmede sig de 90 minutter, var vi på ingen måde presset i bund, og isoleret set havde vi faktisk stor ære af denne periode. Også selv om det nær var gået galt med 40 sekunder tilbage af den ordinære tid, hvor Granli fandt Fossum med et præcist indlæg, men i fri position seks-syv meter fra mål, headede han lige på Grabara.

Kamil Grabara

I tillægstiden fik vi både et frispark i venstre side og et langt Diks-indkast fra højre, men kom ikke til afslutning, og i sidste tillægsminut var vi til gengæld heldige med, at Malthe Højholt ikke ramte bolden ordentligt tæt under mål, så Marios snittede bolden til et hjørne, som ikke førte til noget.

På den baggrund kunne aalborgenserne med rette ærgre sig over, at de ikke fik alle tre point, men det kunne vi også godt tillade os efter vores gode periode efter vores 2-1-føring. Så på den baggrund var begge hold vel både tilfredse og utilfredse med 2-2...