Kampreferat: Ærgerligt, men ikke helt hen i vejret

Vi startede med samme hold som i Odense, og Lokomotiv ville være startet som i deres seneste Conference League-kamp mod Slovacko, men brasilianeren Salinas gik i stykker under opvarmningen. A propos opvarmning så lå temperaturen som forventet lige under de 40 grader, og selv Per Wind lignede en, der savnede det køligere københavnske klima.

Stemningen var stille og afslappet på stadion, men kort før kampstart kom der god lyd på de aktive fans på langsiden, men der var tomt i de to ender. Den ene har kun ståpladser, og den anden er under ombygning, så vi har set heftigere heksekedler i Europa, selv om Lokomotiv-fansene gjorde hvad de kunne.

Holdfoto

Vi dominerede markant i starten, og efter fem minutter trak Wilczek forbi keeper Pirgov efter en Victor Kristiansen-fremlægning, men fra spids vinkel skød han i sidenettet. Kort efter kom Stage først på et Diks-indlæg, men headede over mål. En tidlig scoring kunne måske osv. osv.

Plovdiv var først oppe i vores felt efter et kvarters tid og fremtvang et hjørne, som Grabara sikkert tog sig af. De blomstrede kort op med tre indkast og en dødbold ude i venstre side, men det førte ikke til noget.

Til gengæld lavede Minchev det første af mange grove bulgarske frispark, da han trampede Zeca ned midt på vores halvdel. Lidt efter stødte han hårdt ind i Nelsson i en duel ude i siden, men den var nok mere tilfældig end bevidst.

Victor Nelsson

Efter en kort, men kærkommen vandpause fortsatte vi i fin kontrol, men uden at spille os til afslutninger. Vi brød ellers ofte deres opspil, men først lidt efter den halve time kom der mere snert i offensiven.

Ti minutter før pausen kom vores hidtil største chance. Victor Kristiansen kylede et langt, præcist indkast – i sig selv en lækker detalje – op til Daramy, der tog et træk og spillede Stage helt fri i feltet, men blev tacklet inden han fik tæmmet bolden og trykket af.

Jens Stage

Vi sad fortsat tungt på kampen, da de out of nowhere knaldede bolden på overliggeren fem minutter før pausen. Vores midtbane blev fanget lidt i ubalance, og Umarbaev tog et træk uden for feltet og fyrede af med venstre, men heldigvis slap vi med skrækken.

Det føltes heller ikke fortjent, som halvlegen var forløbet, men omvendt havde vi ikke selv fået nok ud af vores markante spilovertag.

Til gengæld var vi tæt på bare tre minutter efter pausen, da Jonas Wind firsttimede bolden forbi forreste stolpe efter et godt ryk og indlæg fra Daramy.

Mohamed Daramy

Ti minutter senere strøg Daramy igen afsted efter et fornemt langt skift fra Falk, og denne gang fandt han Stage inde foran mål, men hans afslutning ramte en forsvarer og gik til hjørne.

Da vi nærmede os en time, dominerede vi stadig massivt, men så gik det galt. Efter en fejlaflevering af Falk på deres halvdel, var vi ellers godt med tilbage, da Karagaren trak ind i hjørnet af feltet fra højre, men Nelsson hægtede ham i en situation, hvor der ellers ikke var optræk til fare. Anfører Iliev scorede fra 11-meter pletten og stik mod spil og chancer var vi bagud 0-1

Det gav hjemmeholdet – og deres fans – ny energi, og tyve minutter før tid fik Iliev en god hovedstødschance på et fint indlæg fra Karagaren, men headede lige på Grabara. Da havde vi netop sat Pep Biel og Bengtsson ind for Stage og Victor Kristiansen, og netop Pep Biel fik kort efter en afgørende rolle.

Jonas Wind blev fældet lidt uden for feltet, og Pep Biel skruede dødbolden hårdt og præcist over muren og ind ved den ene stolpe, hvor Pirgov reagerede for sent.

Pep Biel

Præcis to minutter senere kom Connor Ruane for sent i en tackling af Diks i udkanten af feltet, og den skotske dommer pegede igen på pletten. Jonas Wind var netop udskiftet med Lerager, så Wilczek tog sig af straffesparket, og Pirgov – der er lidt af en specialist til at snuppe straffer – gik til den forkerte side, men Wilczeks forsøg prellede af på den modsatte stolpe.

Kamil Wilczek

Lidt efter lossede Gomis Daramy ned og indkasserede Lokomotivs femte gule kort, men Daramy var ikke mere medtaget, end at han ti minutter før tid sendte Bengtsson fri i venstre side af feltet, og på hans flade cutback sparkede Falk tæt forbi på endnu en god mulighed til at sikre sejren.

Vi pressede på for at fremtvinge afgørelsen, men fem minutter før tid var det tæt på at gå galt. Bengtsson var ikke nået med tilbage, så Iliev spillede Karagaren helt fri. Han rundede Grabara uden for feltet, men Nelsson nåede fremragende ned og tackle, da han ville prikke bolden i tom kasse.

Lokomotiv forsøgte ihærdigt til det sidste – hvilket vil sige 7 minutters tillægstid – men kom ikke til flere chancer og sluttede i stedet med ti mand, da den indskiftede Ayvan Angelov slagtede Daramy med en grim stempling på anklen længe efter, at han havde spillet bolden videre.

Hårdt spil er en del af gamet, men den her var langt over stregen og kunne have brækket en ankel, hvis Daramys fod var blevet hængende i græsset.

Højlund nåede at få en sidste skudmulighed på en flad Falk-fremlægning i feltet, men han var presset bagfra og skød lige på Pirgov.

Alt i alt er uafgjort til at leve med, men set med københavnske briller burde vi både have scoret flere mål på vores chancer og undgået deres ærgerlige straffesparksmål. Men Lokomotiv bør få det hedt, når de kommer til København – og her taler vi ikke om vejret!