Spillerne jubler efter sejren

Kampreferat: 1-0 og matchbold mod Malmö

3-5-2 med fem ændringer
Vi stillede op i en utraditionel 3-5-2-formation med fem nye i forhold til søndagens Hobrokamp: Bjelland, Bengtsson, Pep Biel, Thomsen og Pieros i stedet for Varela, Daramy, Falk, Fischer og N'Doye. Lugano, der stillede op i en 4-1-4-1, havde kun to ændringer fra deres seneste ligakamp.

Vi gik ind til kampen med visheden om, at vi selv med nederlag havde en ”ekstra chance” mod Malmö, mens det var knald eller fald for Lugano: kun med en sejr kunne de bevare håbet om avancement.

Stemningen på stadion var som forventet en lidt speciel oplevelse. Vores 5-600 fans havde hele den ene langside for sig selv, og den ene endetribune var tom, mens der sad et halvt hundrede stykker på den anden. De sidste 5-600 var fordelt på hovedtribunen.

FCK-fans

Schweiziske kontraer voldte problemer
Vi indledte i god kontrol mod et afventende Lugano-hold, og allerede i andet minut var Santos tæt på at heade et Zeca-indlæg ind til en tidlig føring. Lugano svarede dog straks igen med en ganske stor skudchance lige uden for feltet, som Guidotti sendte over mål.

Det var tydeligt, at vi lige skulle finde ind i organisationen i den uvante opstilling med flere spillere, der ikke havde så mange kampe i benene på det seneste. Måske var det derfor, Lugano kom til lidt for mange kontraløb, men schweizerkniven var heldigvis ikke blevet hvæsset tilstrækkeligt, for ellers kunne vi have fået større problemer.

Midt i halvlegen slap Bottani dog fri i venstre side, men Bjelland nåede at blokere hans afslutning til hjørne, og Carlinhos fik også en god mulighed, da han kom alene med Kalle, som dog nåede stærkt ned, da brasilianeren prøvede at trække uden om ham.

Thomsen på pletten
Men bedst som Lugano var ved at sætte sig lidt på kampen, slog vi til i den anden ende.  Pieros skiftede godt fra venstre til højre, og Bartolec slog et glimrende indlæg, som Thomsen kastede sig frem og headede i nettet fra en position omkring 11-meter pletten.

Nicolaj Thomsen og Karlo Bartolec jubler

Herefter fulgte en ny periode uden særlige aktioner i de to felter, men lidt ærgerligt fik Zeca et unødvendigt gult kort, da han kom for sent i en tackling midt på Luganos halvdel – kortet koster nemlig karantæne i den sidste kamp mod Malmö FF.

Kort før pausen fik Lavanchy en kæmpe chance, da vi ikke afværgede en lang bold nede bagfra, men igen var Kalle hurtig og forudseende og sikrede sig bolden, og alt i alt skulle vi være godt tilfredse med, at vi kunne gå til pausen med 1-0.

Bedre kontrol efter pausen
Efter pausen trak vi vores wingbacks mere tilbage, så formationen mere var 5-3-2 end 3-5-2, hvilket dæmmede op for deres hurtige kontraløb, som kunne have voldt os større problemer før pausen, hvis schweizerne havde været en tand mere skarpe i den sidste fase.

Pierre Bengtsson fik en god skudmulighed i udkanten af feltet, da han opfangede en løs bold, men en forsvarer rettede skuddet af til hjørne, men det var stort set halvlegens eneste chance, indtil der manglede et kvarter.

Carlos Zeca

Da havde Lugano satset mere offensive med to angribere foran i stedet for en, og da den høje Covilo kom på banen, var han tæt på at heade et hjørne i nettet på sin første boldberøring.

Da havde vi sat Falk ind for Pep Biel fra vores stærkt besatte bænk, og også Mudrazija kom ind for Thomsen, og begge gav ny energi på midtbanen, der var med til at holde schweizerne fra flere chancer.

Tættere på 2-0 end 1-1
Fem minutter før tid var vi millimeter fra at øge til 2-0, men marginalerne var ikke med Pieros. Først afsluttede Santos fra spids vinkel, men en forsvarer blokerede på stregen, og da målmanden ville cleare, kom Pieros i vejen – men fra nært hold styrede han bolden via keeperens arm op på underkanten af overliggeren.

Pieros Sotiriou

Herefter kom Varela ind for Santos, så vi sluttede de 90 ordinære minutter og fire tillægsminutter i en 5-4-1, hvor Lugano ikke kom til noget som helst. Et par lange bolde ind i feltet blev enten clearet eller slået for langt, så vi kørte 1-0-sejren på en solid og koncentreret indsats, hvor vi især efter pausen lukkede effektivt af bagude.

Nu har vi sagen i egne hænder i den sidste kamp mod Malmö FF, hvor vi er videre fra gruppen med blot uafgjort.