Marios Oikonomou

Hvidovre venter i første test

Vi indleder sommerens pre-season ligesom i vinter med en træningskamp mod Hvidovre IF. Dengang blev det 2-2 på en frostkold kunstgræsbane på Frederiksberg efter scoringer af Wilczek og Thomsen.

Du kan streame kampen på vores Facebook-side - der er kickoff kl. 14.00.

Hvidovres forår
Hvidovre kom skidt i gang med forårssæsonen med fire nederlag i de første fem kampe, men siden gik det fremad, og i de resterende 11 kampe tabte de kun to gange. Da 1. division blev delt efter 22 runder, lå Hvidovre dog kun nr. 9, men de endte “nedrykningsspillet” som best of the rest på en 7. plads.

Tidligere møder
Inden januarkampen i år havde vi ikke møde Hvidovre i syv år, for det forrige møde var en testkamp på Nummer 10 den 24. januar 2014, hvor vi vandt 3-1. Vores mål blev scoret af Fanendo Adi, Youssef Toutouh og Yones Felfel, inden Lukas Leragers fætter, Patrick Lerager, reducerede.

I officielle kampe har vi kun mødt Hvidovre én gang i nyere tid, da vi sendte dem ud af pokalen i september 2013 med en 4-2-sejr. I Superliga-sammenhæng har vi ikke mødt dem, siden de senest var oppe i 1996/97.

På billedet jubler Martin Johansen og Bjarne Goldbæk, som begge scorede da vi vandt 2-0 i Hvidovre den 16. marts 1997. Den slukørede HIF-keeper, Sten Christensen, havde mere at glæde sig over i mandags, da hans søn hamrede Danmark foran 3-1 i Parken...

Martin Johansen og Bjarne Goldbæk


Hvidovre-historie
Hvidovre vandt fra 1965-85 3 x guld, 1 x sølv og 1 x bronze samt en pokaltitel, men tog så en ordentlig tur ned gennem rækkerne og endte i 1990 med at rykke ned i Danmarksserien for første gang i 41 år.

Siden gik det fremad igen, og Hvidovre nåede op i Superligaen igen i 1996-97, inden en ny nedtur begyndte, og i 2004 var klubben tilbage i Danmarksserien en enkelt sæson. Siden har de pendlet mellem 1. og 2. division og foreløbig holdt sig oppe i den næstbedste række i de tre seneste sæsoner, hvor de er gået frem fra nr. 10 til nr. 9 og altså senest nr. 7.

Tre profiler med over 100 år på bagen
Holdet trænes fortsat af den tidligere B1903- og FCK-spiller Per Frandsen, og truppen havde i mandags den første træningsdag efter ferien.

Holdet har fået tilgang af et par rutinerede folk i form af 34-årige Martin Spelmann, der senest spillede i Mjällby AIF indtil årsskiftet 20/21, samt 33-årige Matti Lund Nielsen, der kommer fra den italienske Serie C-klub Pro Vercelli.

Forleden fortalte Hvidovre Avis også, at 38-årige Kim Aabech har forlænget foreløbig for efterårssæsonen.

"Motivationen er stadig i top kan man se, og han giver supermeget til de unge hele tiden," siger sportschef Peter Lassen til avisen om Aabech. "Jeg tror kun jeg har oplevet èn gang, hvor han ikke gad spille. Det var tilbage i 2. division, hvor vi fik en snestorm ind over stadion 30 minutter før kick off. Det var lige koldt nok for den 'gamle mand'".

Aabech overlevede dog kulden og spillede med, da vi mødtes i januar, men der sneede det heller ikke!