Holdindsats reddede ung mands liv i Parken

Under tirsdagens kamp mod Trabzonspor i Parken fik en 24-årig mand hjertestop på Sektion 12.

Den unge mand overlevede og har det efter omstændighederne godt, takket være en stor holdindsats mellem fans, læger, FCKs stab, Røde Kors-samaritter, paramedicinere og ikke mindst Rigshospitalet.

Det så dramatisk ud, da mange på Sektion 12 begyndte at råbe og gestikulere kraftigt, og enkelte hoppede også over banehegnet et lille kvarters tid inde i kampen.

Baggrunden var også voldsom, da en 24-årig mand var kollapset med hjertestop på tribunen.

Medfans bar ham ned under tribunen, mens andre sammen med vores SLO-team sikrede, at der blev tilkaldt hjælp fra blandt andre FCK's sundhedsstab.

Cheflæge Morten Boesen og behandler Johannes Mackeprang ledede genoplivningen i samarbejde med andre læger, der til alt held var på Sektion 12 til kampen. Sammen tilså de hurtigt den 24-årige og gav ham livreddende hjertemassage og benyttede en defilibrator til at få sat hjertet i gang igen.

Herefter blev den 24-årige bragt i ambulance til Rigshospitalet, hvor han efter nogle dage i koma og respirator nu igen er vågen.

Han har det efter omstændighederne godt, og hans familie sender en stor tak til alle, der bidrog til at redde hans liv.

Vi er lettede og glade for, at den unge FCK-fan blev reddet via en stor holdindsats. Det var en voldsom oplevelse for mange, og har man brug for hjælp med at bearbejde det, så anbefaler vi, at man kontakter egen læge.

F.C. København takker alle der bidrog for deres hurtige reaktion og hjælp med at redde den unge FCK fans liv.