Victor Kristiansen

Halvvejs i grundspillet er SønderjyskE næstsidst

SønderjyskE denne sæson
Halvvejs i grundspillet ligger sønderjyderne næstsidst med blot to sejre og to uafgjorte, og ikke siden 2005/06 har de haft færre point efter 11 runder. Dengang havde de 7 point.

Sidste år lå de på samme tidspunkt på en delt andenplads, hvilket dog også var historisk godt for klubben, som har været i Superligaen siden 2008/09-sæsonen.

I dette efterår har de ikke lukket flere mål ind end så mange andre i den nederste halvdel, men har kun scoret fem mål selv. De fem mål har givet fire af deres fem point: 2-2 mod Viborg og 1-0 over Vejle og Brøndby, mens det femte point kom efter 0-0 i sæsonpremieren i Silkeborg.

Jubel efter scoring
Pep Biel og Jonas Wind scorede vores mål, da vi slog SønderjyskE 2-0 i Parken i august. Foto: Jan Christensen, Getty Images


Trods de få mål har sønderjyderne haft flere afslutninger end fx OB, Randers, Brøndby og AaB, men scoringsprocenten på 4,5 er ligaens laveste efterfulgt af Vejles 7.5 og AGF’s 9,5. Syv gange har SønderjyskE forladt banen uden at score i Superligaen.

Til gengæld har de scoret masser af mål i Sydbank Pokalen og Reserveligaen. I pokalen 5-0 over Hillerød og 4-3 over B1913 (SønderjyskE møder i næste runde AGF på udebane den 27. oktober), og i Reserveligaen 6-1 over Esbjerg, 7-4 over Vejle og senest 3-1 over OB.

(Artiklen fortsætter under billedet)

unibet ANNONCE | 18+ | STOPSPILLET.DK | SELVUDLUK VIA ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT


Indbyrdes statistik
SønderjyskE har i 47 forsøg kun besejret os én gang i Superligaen og to gange i pokalen.

Alle sejrene er faldet i Haderslev, og den seneste – 3-0 i Superligaen – var den 19. november 2017, men siden har vi vundet syv i streg med en score på 19-6.

SønderjyskE er i øvrigt det hold, vi i Superligaen har spillet flest udekampe mod i forhold til hjemmekampe: 19 hjemme, 24 ude. Det kunne lade sig gøre, da sæsonen i mange år var "skæv" med 33 runder, så ingen hold spillede lige mange hjemme- og udekampe mod hinanden.

Holdet
Statistik fra de første 11 Superligakampe:

  • Fuld spilletid: Lawrence Thomas, Stefan Gartenmann, Marc Dal Hende
  • Startet i alle kampe: Emil Holm, Victor Ekani
  • Mest indskiftede: Kristófer Kristinsson 8, Rasmus Vinderslev 7
  • Mest udskiftede: Victor Ekani 7, Emil Kornvig 6
  • Topscorer: Daniel Prosser 2 mål

Fire førsteholdsspillere har de seneste uger været afsted med landshold: Duplexe Tchamba for Cameroun, Lawrence Thomas for Australien, Emil Holm for det svenske U21-landshold og Isak Jensen for det danske U19-landshold.

Senest stillede SønderjyskE således op, da de tabte 0-4 i Aalborg:

Prosser, Taiwo
Albæk, Ekani, Kornvig
Dal Hende, Tchamba, Reese, Gartenmann, Holm
Thomas