Hákon Arnar Haraldsson

Hákon: Det er virkelig sjovt at spille fodbold lige nu

På lidt over et år har 19-årige Hákon Arnar Haraldsson både opnået at blive dansk mester, få islandsk A-landsholdsdebut og senest også spille Champions League-gruppespil. Plus han havde en lille andel i U19’s danske mesterskab.

“Der er sket meget på kort tid?” konstaterede vi spørgende, da Hákon var færdig med fredagens træning.

“Ja, det må man sige. Det er virkelig sjovt at spille fodbold lige nu. Også mod Dortmund, selv om vi ikke fik det resultat, vi ville have,” sagde Hákon.

“Det var helt sindssygt at komme ind i den kamp, og jeg tror ikke, at jeg rørte bolden de første syv minutter, fordi de havde den hele tiden. Det var både en stærk modstander og en fantastisk kulisse, og man kunne også sagtens høre vores fans dernede, så det var virkelig fedt.”

Hákon fik den sidste halve time på banen, og han er en af seks spillere, der har været på banen i alle sæsonens 11 kampe. (De andre er Vavro, Victor K, Viktor C, Lerager og Falk). Hákon er startet i ni kampe, mens han er kommet ind fra bænken i de to europæiske udekampe fra bænken.

“Du ligner en, der kunne spille 90 minutter hver gang?”

“Ja, jeg er i hvert fald i god form og har også spillet en masse minutter, så det føler jeg godt, at jeg kunne klare, hvis det skulle være.”

“Du bliver både brugt som 8’er og på kanten - er det svært at omstille sig?”

“Nej,” afbryder assistenttræner Stefan Madsen, der går forbi med store ører og et stort smil.

“Det ville være nemmere, hvis ikke Stef gjorde det svært for mig,” svarer Hákon kvikt igen.

“Men nej, det synes jeg ikke det er, for jeg kender begge positioner udmærket. Som 8’er har man flere defensive opgaver end på kanten, hvor det er lidt mere offensivt, men jeg føler mig godt tilpas på begge pladser.”

Lørdag gælder det OB, som er et af de Superligahold, Hákon endnu ikke har spillet mod, for han var ikke i truppen i udekampen i august 2021, og han var skadet i hjemmekampen i februar i år.

"Hvad bliver vigtigst i morgen?"

“Vi skal ud og sætte os på dem fra første sekund, for hvis vi ikke får en god start, så kan vi få det svært, det har vi desværre vist et par gange.”

“Så vi skal komme godt i gang og forhåbentlig også score det første mål, men så skal vi også holde det høje niveau i hele kampen,” slutter Hákon Arnar Haraldsson.

Mens Hákon gav os gameplanen, forsvandt hans jakke på mystisk vis ind i baderummet og blev lidt våd, så han hang den til tørre, mens han gik til frokost. Men måske skulle han ikke have hængt den LIGE mellem alle de spillertrøjer, der hænger klar til at blive signeret…
 

Hakons jakke