Kevin Diks

Kampreferat: Femte nederlag i ni kampe

For niende Superligakamp i træk skiftedes vi til at tabe og vinde, og det var bestemt ikke det gamle mundheld om, at man taber og vinder med samme sind, som prægede stemningen efter 1-2-nederlaget i Odense.

Kampen fik en kedelig optakt, da Cornelius kort før kickoff udgik af start-11'eren på grund af problemer med læggen. I stedet startede Karamoko, mens Orri Óskarsson tog plads på bænken.

I forvejen havde vi ændret på tre pladser. Zeca kunne ikke spille og i stedet startede Marko Stamenic for første gang i sæsonen, og desuden startede Boilesen og Haraldsson i stedet for Vavro og Daramy.

Marko Stamenic

OB bedst fra start
OB var mest på bolden i kampens indledning og virkede umiddelbart mest tændte og havde en del indlæg, som dog ikke gav afslutninger.

Vi fik selv en mulighed efter syv minutter, da Bjørn Paulsen tabte bolden uden for eget felt, og Karamoko spillede Haraldsson fri i venstre side af feltet, men han skød fladt på tværs af mål og til målspark.

Efter de første ti minutter kom vi mere på bolden oppe på deres halvdel, og man kunne stadig trække lidt på smilebåndet, da Falk lavede en tunnel på dommer Kehlet, som herefter begik et klart frispark ved at obstruere Falk... Det resulterede i en undskyldende håndsrækning og et dommerkast.

Jakob Kehlet og Rasmus Falk

Ellers var der ikke mange smil på læben, for vi kom aldrig rigtig i gang med det dominerende spil, vi gerne ville. Der var for mange småfejl og forkerte beslutninger, og OB kunne for let spille sig ud af vores pres, når de skulle bygge op.

Men når tingene lykkedes, så lykkedes de flot og godt. Som i det 21. minut, hvor vi kombinerede fint på deres halvdel, og Haraldsson spillede Kristiansen fri i venstre side med en indenoms-pasning. Han fandt en helt fri Karamoko ni-ti meter fra mål, men franskmanden skød langt forbi på den store chance.

Claesson-chip og fynsk selvmål
Ærgrelsen blev dog hurtigt afløst af jubel, for minuttet efter kom vi foran på et angreb, som Lerager indledte med en god bolderobring på deres halvdel.

Haraldsson spillede Claesson i venstre side af feltet, og han chippede elegant bolden over Martin Hansen, men den ramte stolpen – og herefter Mads Frøkjær, der ikke havde en chance for at undgå selvmålet.

Så var alt jo godt igen. For en stund. Men OB kæmpede videre med både fair og mindre fine midler, som f.eks. Ivančevićs slag i hovedet på Haraldsson, som indbragte kampens første gule kort.

Bortset fra et par Jebali-langskud, som Ryan tog sig sikkert af, så manglede OB dog den sidste skarphed. Men de var for meget og for længe på bolden, mens vi stadig havde svært ved at komme op og sætte spillet på deres banehalvdel.

Stor fejl gav OB 1-1
2-0 ville jo have lunet, men bortset fra et ufarligt Stamenic-langskud i det 41. minut, var vi ikke i nærheden af noget.

I stedet begyndte vi at trække tiden lidt i halvlegens sidste minut, og 1-0 ville også være fint nok at gå til pause med – men det evnede vi ikke.

I en ellers helt ufarlig situation ved midterlinjen stjal Bashkim bolden fra en uopmærksom Khocholava og sendte Jebali alene afsted mod mål, hvor han udplacerede Ryan til 1-1.

Issam Jebali scorer på Mathew Ryan

Fem minutter efter pausen skabte vi igen problemer for os selv med et boldtab midt på egen halvdel, og italieneren Tongya slog et fladt indlæg i feltet, som Bashkim var lige ved at få ram på.

Spillet bølgede nu frem og tilbage, uden at man kunne se, at det var top mod bund – hvilket det jo sådan set heller ikke var, for da dagen var omme, var der pointmæssigt tale om to midterhold i 3F Superliga.

Mamoudou Karamoko

God FCK-periode
Ti minutter efter pausen kom Daramy ind for Karamoko, der ikke havde været meget med i spillet, og Daramy lagde sig ud på kanten, mens Claesson gik op foran og Haraldsson ind som 8’er.

Minuttet efter fik Falk et lidt billigt frispark lige uden for OB-feltet, og Diks bankede dødbolden fladt under den hoppende fynske mur, men der lå Aske Adelgaard og blokerede.

Lidt efter havde Kristiansen et udmærket langskud, som bare sad midt i målet, hvor keeperen stod, og efter en times tid blev et Haraldsson-skud i feltet blokeret af en forsvarer.

Det gav et hjørne, som endte med en ganske fin Claesson-hovedstødschance, men han ramte ikke bolden hårdt nok.

Kevin Diks

Store OB-chancer
En god københavnsk periode, men igen alt for kortvarig, for snart spillede OB sig lidt for nemt til en fin skudchance til Jebali, som uden for feltet skruede bolden tæt forbi fjerneste stolpe.

Lidt efter kom Tongya også på skudhold lige uden for feltet, men den største chance fik han i det 71. minut, da han midt i feltet skovlede bolden langt op på tribunen.

Et kvarter før tid var den gal igen i vores bageste rækker, da Jebali vendte rundt og sparkede bolden på indersiden af stolpen. Herfra den gik på tværs af stregen bag Ryan og sneg sig lige akkurat forbi modsatte stolpe og til målspark.

Roony afløste Haraldsson og fik sine første minutter siden sæsonpremieren mod Horsens, og i svenskerens første aktion med bolden, var vi tre-mod-en i en kontra. Roonys tværpasning til Falk kom dog en anelse for sent og for kort, så forsvaret nåede hjem, og det endte i ingenting.

Roony Bardghji

Ny stor forsvarsfejl kostede dyrt
Efter 84 minutter kom Óskarsson ind for Stamenic og lagde sig op på toppen, og Vavro overtog Khocholavas plads.

Desværre overtog Vavro også rollen som fynsk chanceskaber, da han helt upresset lagde for kort tilbage til Ryan. Det straffede Bashkim med et aggressivt løb, så Ryan måtte kaste sig ned og tackle bolden væk – og desværre lige hen til indskiftede Yankuba Minteh, og den 18-årige debutant sparkede den fladt i kassen, inden Vavro kunne nå at gøre skaden god inde på stregen.

Minuttet efter var Diks ikke langt fra at heade et Kristiansen-indlæg ind ved fjerneste stolpe, men den gik i sidenettet – og efter Diks’ mening via en fynbo, men vi fik ikke hjørnesparket.

Til gengæld fik vi hele otte tillægsminutter til at jagte udligningen, hvilket dels skyldes mange udskiftninger og dels at en række OB-spillere på skift var nede og ligge i græsset med kramper eller andre skavanker.

Da Gigovic var nede for anden eller tredje gang, tændte Claesson af og ville rejse han op, og efter en del skænderier, endte han og Bashkim med gult kort.

Viktor Claesson

I 92. minut kom Claesson højest på et Boilesen-hjørne tæt under mål, men ikke højt nok til at dirigere bolden inden for målrammen. Og tættere kom vi ikke, selv om vi fik et hjørne mere, hvor Ryan gik med frem og også headede, men ufarligt forbi.