Grønkjær og N'Doye starter inde

Grønkjær og N'Doye starter inde

 

af Torkil Fosdal

 

- Jesper Grønkjær og Dame N’Doye starter på banen i morgen, det ligger 100 % fast, afslørede cheftræner Ståle Solbakken til dagens velbesøgte pressemøde i PARKEN, hvor de norske journalister var klart i overtal. Det bliver nordmændene dog ikke i morgen aften, hvor der forventes ca. 900 norske fans på lægterne og forhåbentlig mindst 30.000 danske fans til at bære løverne frem mod det forjættede land, som gruppespillet i UEFA Champions League er for alle hold...

 

Ståle ville derimod ikke sige, om César Santin er i startformationen, men han forventede, at brasilianeren nok skulle komme på banen i løbet af kampen. En kamp, der kan gå i forlænget spilletid hvis københavnerne vinder 2-1, og står det stadig 2-1 efter yderligere 2 gange 15 minutter, så skal Champions League-billetten udstedes på baggrund af straffespark. Men det tror Ståle ikke på:

 

- Hvis det står det 2-1 efter 90 minutter, så er jeg sikker på, at vi vinder i forlængningen, sagde han og uddybede sin vurdering: - Vi så i den første kamp i Trondheim, at vi sejlede lidt efter 0-2-målet, men da vi fik justeret spillet var vi klart stærkere end dem, og det tror jeg vil gentage sig i morgen efterhånden som kampen skrider frem.

 

De spillere, der gerne lige ville træne et par skud fra 11 meter-pletten fik dog mulighed for det til dagens træningsseance i PARKEN, men her skal ikke røbes hvem der skød og hvordan... Rosenborg må undvære deres defensive midtbanespiller Annan, der har karantæne efter to gule kort, og William Kvist håber, det kan være til løvernes fordel:

 

- Mon ikke de har en anden, de kan sætte ind, men forhåbentlig kan det da give nogle flere huller nede bagved, for Annan løb meget og dækkede meget af for dem i den første kamp, vurderede William, og Ståle supplerede med et gæt på, at det bliver Henriksen, der skal spille den plads onsdag aften. – Men desværre ikke Troels Henriksen, det havde ellers været bedre for os, tilføjede han med et glimt i øjet til Jyllands Postens reporter.

 

Ståle Solbakken forventer ikke, at Rosenborg disker op med de helt store overraskelser i spillet, men hvis de gør, vil det kun være et positivt tegn for de danske mestre:

 

- Det vil betyde, at de tager mere hensyn til os end til deres egne styrker. Rosenborg spiller efter et meget fast koncept, uanset om de møder Lillestrøm eller Real Madrid, men det kan nogen gange godt være en fordel for modstanderen, at der er langt til plan B, hvis deres plan A ikke virker.

 

I morgen aften er vi alle meget klogere på, hvilke planer der virkede for hvem og hvordan kampen skulle være spillet - og hvis du ikke allerede har sikret dig en billet til det store nordiske opgør, kan du stadig nå det.

 

 

William Kvist og Ståle ogSolbakken besvarer spørgsmål fra den danske og norske presse - til højre sidder club secretary Charles Maskelyne 

 

Samling på tropperne, inden den afsluttende træning i PARKEN,
inden spillerne tager på hotel og hviler ud til morgendagens brag

 

Fotos: Lars Rønbøg, Sportsagency.dk