Fortjent Randers-sejr efter sløj 2. halvleg

Fortjent Randers-sejr efter sløj 2. halvleg

Tidlige skader til Amankwaa og Ludwig
I fraværet af den karantæneramte Amartey havde Ståle og trænerteamet givet Amankwaa chancen på den centrale midtbane, men ak… det blev en kort fornøjelse, for allerede i det andet minut landede han forkert på højrefoden efter en luftduel på midten af banen. Det stod hurtigt klar, at han ikke kunne fortsætte, og derfor måtte Høgli ind på højre back, mens Remmer rykkede op på den centrale midtbane.

Man var dårligt kommet sig oven på chokket, før Ludwig Augustinsson faldt om i Randers-feltet efter et udmærket FCK-angreb. Den stærke back måtte behandles efter et vrid i anklen, men kunne heldigvis fortsætte, men først efter at vi havde spillet 10 mod 11 i ca. 8 minutter, hvor Rúrik dog vikarierede udmærket på venstre back.

Hvis man troede, at randrusianerne ville profitere af denne hektiske indledning, troede man dog forkert. Faktisk satte vi os godt på spillet og pressede det langt op på banen, men det første kvarter forløb uden de helt store målchancer.

Udmærket indledning rent spillemæssigt
Rúrik fik den første gode i det 17. minut efter et godt gennembrud i venstre side, men vinklen blev måske lidt for spids, og afslutningen blev reddet til hjørne. Vi fortsatte dog med et fint pres på Randers-målet, og der var meget stille blandt hjemmeholdets fans, efterhånden som vi nåede op på 5-0 i hjørner.

Kort før den halve time fik Randers deres første hjørne, men efterfølgende var vi farlige på kontra, hvor Nicolai havde flere holdkammerater med sig oppe i deres felt, men desværre ikke fik den sidste pasning frem til dem. Kor efter fik Rúrik hovedet på et fint Augustinsson-indlæg, men ramte den ikke hårdt nok til at udfordre Kalle Johnsson i Randers-målet.

Efter 34 minutter var De Ridder ved at liste en bold forbi Johnsson efter endnu en fin kontra, som Sigurdarson førte op i højre side, og i det hele taget så det lyst og lovende ud, selv om der stadig stod 0-0 på tavlen.

Randers-kontra før pausen ændrede kampbilledet
Hjemmeholdet begyndte dog at komme bedre med og havde endda deres første skud inden for målrammen fem minutter før pausen - men det var en flad og tam inderside fra Viktor Lundberg.

Derfor kom det som lidt af en kold spand vand i hovedet, da den store Mikael Ishak kort før pausen kunne bringe hestene foran. Et boldtab på deres halvdel førte til en hurtig kontra, hvor han førte bolden frem mod vores straffesparksfelt, og Antonsson bakkede og bakkede og fik aldrig tacklet ordentligt, da hans landsmand huggede den fladt ind uden for Stephans rækkevidde.

Udligningen var dog ikke langt væk i overtiden, da Johnsson gik galt af en Ludwig-dødbold, men Sigurdarson kunne ikke rigtig komme til at afslutte på den, og derfor måtte vi gå til pausen bagud 0-1.

Taktisk ændring i pausen
Ludwig kunne ikke fortsætte efter pausen ,så Ståle satte Pelle Nilsson ind og gik over til at spille 3-5-2 eller 3-4-3, alt afhængigt af hvor man placerer Nicolai i den “frie rolle”. Men Remmer og Høgli tog kanterne, og Sigurdarson gik op foran med De Ridder, og Rúrik ind centralt med Delaney.

Det fik dog ikke vendt kampbilledet, for Randers kom stærkt ud og lagde højt og godt pres. Det første kvarters tid blev dog en lidt rodet affære, som også blev præget af mange tætte og intense nærkampe - og nogle kendelser fra Michael Johansen, som ikke faldt i hjemmepublikummets smag.

Midt i halvlegen testede Ishak Stephan Andersen med en god afslutning, men keeperen var på plads med en fodparade, og i den anden ende havde Rúrik et par halve chancer, som dog ikke sad inden for målrammen.

2-0 punkterede kampen
Nej, udligningen føltes ikke lige om hjørnet, og det blev ikke nemmere, da Ishak slog til igen med et kvarter tilbage. Pelle Nilsson tabte en luftduel midt på vores halvdel, og i hullet bag ham snuppede Ishak bolden og bankede den ind fra kanten af feltet, inden andre nåede at få tacklet.

Ståle tog Høgli ud igen og sendte Brandur Olsen på banen, men hjemmeholdet havde fået nye kræfter og trykkede nu godt på, mens vi ikke havde det, der skulle til for at komme igen. Derfor var kampen reelt punkteret længe før indskiftede Brock-Madsen lidt for let vristede sig fri i feltet og øgede til 3-0 kort før tid.

Brandur så rødt i overtiden
Inden da skulle Zanka nok være glad for, at han ikke røg ud for en albue i hovedet på Fisker. Det efterfølgende skænderi på banen kostede i stedet gult til Keller og Stephan. Til gengæld var der ikke meget at rafle om, da Brandur i overtiden sparkede Fisker ned bagfra og blev sendt i bad lidt før alle andre. Dermed er han ude de næste to Alka Superliga-kampe, men er dog spilleberettiget i Esbjerg i pokalen på torsdag.

Alt i alt en indsats langt under niveau efter pausen, som ikke bare kan forklares med skader og karantæner… Randers skal dog også have deres del af æren for en solid og flot præstation med den nødvendige skarphed, når chancerne bød sig, og dermed er de á point med Brøndby i kampen om tredjepladsen. En kamp, som vi forhåbentlig ikke kommer til at blande os i!

Holdet: 1 Stephan Andersen – 20 Christoffer Remmer, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson (46.: 4 Pelle Nilsson) – 14 Björn Sigurdarson, 32 Danny Amankwaa (5.: 2 Tom Høgli (77.: 36 Brandur Olsen)), 8 Thomas Delaney (anf.) , 19 Rúrik Gíslason – 22 Steve De Ridder, 10 Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 16 Kevin Foley, 33 Yones Felfel, 35 Mikkel Wohlgemuth