Fokus på AGF

Søndag aften venter der et brag af en bykamp, når F.C. København skal til Aarhus og møde AGF på Ceres Park, der ser ud til at blive udsolgt igen.

Sidst vi var i Aarhus, spillede vi for fulde huse, og AGF melder om lige så stor interesse denne gang - vi har i hvert gjort vores med et for længst udsolgt udebaneafsnit.

Formstærkt AGF-hold
Indtil i søndags havde AGF kun tabt én af de seneste 12 kampe - og det var sidst vi besøgte dem i Aarhus og vandt 2-0 den 13. november i efterårets sidste kamp.

I foråret havde de fem sejre og to uafgjorte, inden de tabte 0-1 i Brøndby i en kamp, som de ellers havde chancerne til at vinde. Dermed er Brøndby en af fire klubber, cheftræner Uwe Rösler ikke har slået denne sæson - de øvrige er FCK, FC Nordsjælland og Silkeborg, som han har mødt to gange hver.

Det var ikke første gang, der kun faldt et enkelt mål i en AGF-kamp - faktisk tiende gang i deres 25 kampe, hvilket er flest af alle Superligahold (Lyngby er nærmest med seks kampe med ét mål). Det bidrager til, at AGF er det hold, der har scoret færrest og lukket færrest ind i sæsonen, selv om de kun har spillet 0-0 en enkelt gang.

Med nederlaget i Brøndby missede AGF også muligheden for at erobre tredjepladsen fra Viborg, så aarhusianerne måtte blive på den fjerdeplads, de har ligget på siden runde 20.

De er dog stadig tilbage i toppen, hvor de også sluttede i 19/20 (nr. 3) og 20/21 (nr. 4), inden sidste års tiendeplads blot et enkelt point foran Vejles nedrykkere.

Indbyrdes statistik
Siden sommeren 2000 har AGF kun formået at vinde to ud af 24 kampe mod løverne - 1-0 i 2009 og 1-0 i 2020. Den stime kom til gengæld også efter en rædselsfuld københavnsk periode i 90'erne, hvor vi tabte 10 af 12 kampe derovre.

De seneste fire opgør er vi rejst hjem med alle tre point, men senest faldt vores to mål først i de sidste 11 minutter ved Lukas Lerager og Victor Kristiansen.

VK's 2-0-mål faldt i 93. minut, og det var i sidste øjeblik, at han scorede sit første FCK-mål i 73 kampe, for det viste sig at blive hans afskedskamp, inden han skiftede til Leicester.