Kamil Grabara

Kampreferat: Ingen mål, men point på en halvdårlig dag

De to hold
I forhold til Viborg-kampen for en uge siden startede Rasmus Falk i stedet for William Clem, og AGF stillede med samme 11, som tabte 0-1 i Brøndby.

Mens det øsede ned i Hovedstaden om formiddagen, så var det fint forårsvejr i AGF, og et fremmøde på 18.082 tilskuere var kun 44 færre end sidst, hvor der blev sat rekord til en FCK-kamp.

Måske var de strandet et sted mellem Ringsted og Slagelse, hvor nedfaldne køreledninger gjorde rejsen besværlig for nogle af de fans, der skulle med tog tværs over landet.

Stemningen på Ceres Park fejlede dog ikke noget op til kickoff, og vores fanbanner med ”Mesterskabsjagt” fik ekstra vind i sejlene, da Nordsjælland tidligere på dagen tabte i Viborg – og glæden blev ikke mindre, hver gang Randers scorede på Brøndby stadion…

FCK-fans i Aarhus
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Annulleret AGF-mål
Men da dagen var omme, kunne vi også have smidt alle tre point til et jysk hold. Det blev nemlig præcis så svært som forventet mod et formstærkt AGF-hold, der kom blæsende fra start, og Mads Emil Madsen passerede Kamil Grabara efter mindre end to minutters spil efter et hurtigt opspil i højre side.

Efter et VAR-tjek blev målet dog underkendt for offside på Felix Beijmo, da han blev spillet fri ude på kanten, og det var de mildt sagt ikke tilfredse med i AGF-lejren. ”Ti centimeter,” forklarede dommer Mikkel Redder bagefter, da han blev spurgt til afgørelsen.

Her bagefter fristes man til at sige, at det var godt, at de ikke kom foran så tidligt, men hvem ved hvordan det ændret kampbilledet. Måske havde de lettet foden en anelse fra gaspedalen, og måske havde vi hanket lidt mere op i os selv? Hvis og hvis…

Nu virkede episoden mest som en energi-indsprøjtning på AGF’erne og deres fans, og de fastholdt et solidt tryk på os i de første ti minutter og fik de første af mange hjørnespark.

Rasmus Falk
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Dårlig københavnsk start
Siden kom vi også lidt på bolden og forsøgte at trække lidt tempo ud af det meget hektiske og dynamiske spil, som AGF lagde op til, men de sad stadig på spillet og varierede deres opspil godt med deres meget direkte opspil og mange hurtige og fine løb på kanterne.

Trods vores dårlige start på kampen, så kom AGF dog ikke til nævneværdige chancer, og først i 24. minut var der optræk til noget, da Patrick Mortensen headede tæt forbi, men Grabara var derude og fulgte bolden til målspark.

Først lidt efter den halve time kom vi selv til en afslutning, da Ankersen fandt Lerager med et godt indspil fra kanten, og han lagde den straks til rette for Claesson, der fra udkanten af feltet firsttimede bolden over AGF-målet.

Siden havde vi en udmærket periode, hvor det begyndte at ligne noget, inden AGF sluttede halvlegen bedst.

Lidt overraskende viste tallene, at holdene havde haft bolden nogenlunde lige meget før pausen, for sådan føltes det ikke. Men hjørnestatistikken på 7-0 i jysk favør indikerer, hvem der kunne være mest tilfredse med 1. halvleg.

Corner kom ind - og gik ud
Efter pausen satte vi Cornelius og Larsson ind for Haraldsson og Diogo, og Corner nåede da også at bringe noget fysik ved at kaste sig ned i et par tacklinger, inden han desværre forlod banen igen allerede efter 5-6 minutter.

Andreas Cornelius
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Neestrup kunne efter kampen ikke sige, hvad der tvang ham ud, så det må de nærmeste dage vise. I stedet blev Claesson flyttet frem som forward, og Isak Johannesson kom ind på midten.

Trods denne taktiske justering, eftersom Claesson jo bringer nogle andre kvaliteter oppe foran end Cornelius, så kom vi meget bedre fra start efter pausen og kontrollerede spillet bedre.

AGF forsøgte at fyre op under kampen med lidt høje albuer og hidsige tacklinger, og blandt andet havde Claesson og Nicolai Poulsen et par sammenstød. Men der faldt faktisk kun to kort i kampen – til Diogo og til Felix Beijmo i slutningen af 1. halvleg – så vi undgik også denne gang at få nogen i karantæne, selv om flere er i farezonen.

Viktor Claesson
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Tæt og jævnbyrdigt efter pausen
AGF fik sin første mulighed efter pausen, da Mads Emil Madsen læste, at Vavro ville spille Falk oppe ved midten, men Kevin Yakob afsluttede deres kontra med at sparke over mål fra kanten af feltet.

Elias Jelert havde også en afslutning, som dog ikke voldte Jesper Hansen problemer, og det havde vi heller ikke meget andet, der gjorde. En enkelt gang måtte han vippe en bold over overliggeren efter et udmærket FCK-opspil, men rigtig farligt blev det aldrig.

Viktor Claesson i duel med Jesper Hansen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Formidabel Grabara-redning
Det gjorde det dog en enkelt gang i den anden ende, da Kevin Yakob i 78. minut spillede Felix Beijmo i feltet. Den svenske wingback blev tacklet halvt omkuld, men i faldet spillede han bolden på tværs med hælen, så Patrick Mortensen bare skulle sparke bolden i tom kasse - men Grabara nåede ned og præsterede endnu en formidabel redning, der holdt os inde i kampen.

Kamil Grabara
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Resten af kampen kontrollerede vi tingene udmærket, og først i de 3-4 minutters tillægstid lagde AGF et vist pres efter et par dødbolde, men det blev ikke til flere afslutninger - og statistikken for skud på mål endte 2-1 i hjemmeholdets favør, mens der altså stod 0-0 på lystavlen.

Et vigtigt point
På en (halvdårlig) dag som denne var det ene point vigtigt at få med hjem, og selv om vi ikke har scoret mange mål på det seneste, så står vi stadig i en situation, som de færreste havde turde drømme om for et halvt år siden.

Men Neestrup udstak en klar kurs mod mesterskab og pokaltitel, og holdet har i den grad leveret point uge efter uge, bortset fra svipseren i Randers, så vi inden de sidste seks runder fører ligaen med to point foran forfølgerne - og på onsdag skal ud i den første af to spændende pokalsemifinaler mod FC Nordsjælland.

FCK-fans i Aarhus
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images