FCK-fans i Parken

Flotte tilskuertal i 2022

Søndag aften spillede vi sæsonens 21. og sidste hjemmekamp, så vi kan gøre status over kalenderåret 2022.

Vores tilskuertal i Parken har sat nye og højere standarder i år, hvor gennemsnittet til kampene i Superligaen var næsten 27.000.

Og for første gang i klubbens historie trak ingen af årets hjemmekampe under 20.000 tilskuere. Dermed fortsætter vores flotte tilskuerudvikling.

Gennemsnit til hjemmekampe i 2022

  • 3F Superliga og Europa: 28.204
  • Kun 3F Superliga: 26.998
  • Kun europæiske: 32.063

Lauesen: Vi er på rette vej
”Det er en del af vores strategi, at vi ønsker at skabe endnu flere F.C. Københavnere og skabe endnu bedre oplevelser i Parken," siger direktør Jacob Lauesen.

"Tallene er et udtryk for, at vi er på rette vej. Der kommer flere og flere F.C. Københavnere og derfor også flere og flere tilskuere til vores kampe."

"Det er en fantastisk positiv udvikling, som vi hele tiden forsøger at bygge ovenpå i samarbejde med vores fans og partnere samt i dagligdagen på kontoret."

Sektion 12
Sæsonafslutningen mod AaB i maj var årets bedst besøgte med 35.463 - 16 flere end mod Manchester City. Foto: Getty Images


Tre påvirkninger
”Vores mantra er, at oplevelsen - og dermed også tilskuertallet - påvirkes fra tre steder: banen, tribunerne og kontoret. Derfor er det afgørende, at de tre spiller sammen, og det er vi lykkedes godt med i 2022."

"Ligesom tilskuertallet er vokset, er antallet af sæsonkort og abonnenter vokset markant. Det er vi stolte over, men vi går også ydmygt til opgaven om at skabe endnu bedre og større oplevelser, så endnu flere får lyst til at komme i Parken for at se F.C. København,” siger Jacob Lauesen.

Går efter ny rekord
Gennemsnittet til vores Superliga-hjemmekampe i efteråret er 26.529, og normalt ser man en stigning i de afgørende kampe i foråret.

”I seneste sæson endte vi med et snit på 24.262 i 3F Superliga, så der er ingen tvivl om, at målet er at slå den rekord."

"Vi har også set, at Hammarby har haft en meget flot sæson i Sverige med 26.372 i gennemsnit til deres hjemmekampe. Det er en god målestok for os at gå efter at slå det tal, da vi ikke er meget for at være næstbedst til noget,” slutter Jacob Lauesen.

 

Tilskuertal i Parken 2022