Jens Stage

FCN: Gamle kendinge blandt Superligaens yngste

Søndag kl. 16 møder vi FC Nordsjælland på Right To Dream Park i en kamp, der for os handler om at finde tilbage til de gode takter, der blev væk i ugen der gik. Nordsjællænderne besejrede med lidt besvær VSK Aarhus i onsdagens pokalkamp, men har også brug for at finde tilbage til vindersporet i 3F Superliga.

FC Nordsjælland melder om kæmpe interesse for kampen, som over 2.000 FCK-fans allerede har sikret sig billet til.

FCK-fans i Farum
Vi har igen fans i Farum både på endetribunen og en del af den ene langside. Foto: Jan Christensen, Getty Images.


FC Nordsjælland denne sæson
Efter at have indledt sæsonen med at tabe hjemme til Viborgs oprykkere havde nordsjællændere en god stime i august med fire sejre og en uafgjort, men har siden tabt de seneste tre Superligakampe, som dog alle har været udekampe (AaB 1-2, FCM 0-2, Randers FC 2-3).

Nederlagene har dog kun kostet en enkelt placering fra nr. 4 til nr. 5, men øget afstanden til topholdene. FCN holder sig dog blandt de seks hold, der går til Mesterskabsspillet, sådan som de også har formået de seneste fem sæsoner, siden den nye struktur blev indført.

I onsdags blev det til en kneben pokalsejr over 3. divisionsklubben VSK Aarhus, og i næste runde trak FCN hjemmebane mod OB.

Vores højeste tilskuertal i Farum er 10.300 i april 2013, hvor vi vandt 3-2 og tog et stort skridt mod mesterskabet.


"Gamle" kendinge
Siden sidste sæson har FC Nordsjælland sagt farvel til en række spillere, men alligevel er det det næsten kun "gamle" kending, vi kan forvente at møde på søndag. Hvis man ellers kan bruge det udtryk, når gennemsnitsalderen blandt de 11 startende normalt er 21-22 år.

Det eneste nye ansigt er Dudu i målet. En 22-årig tysk-brasiliansk keeper med det fulde navn Eduardo Dos Santos Haesler, som FCN lejede i Werder Bremen i midten af august, da FCN solgte Peter Vindahl Jensen til AZ Alkmaar.

FC Nordsjælland har i øvrigt ikke holdt målet rent mod os siden 5. maj 2018, hvor vi spillede 0-0, mens Kasper Hjulmand var FCN-træner.

De øvrige, der har forladt klubben, er Ulrik Yttergård (Willem II), Kamaldeen Sulemana (Rennes), Martin Vantruba (Slavia Prag, lejeophør), Victor Jensen (Ajax, lejeophør), Johan Djorou (karrierestop) samt udleje af Joachim Rothmann (HB Køge), Ivan Mesik (Stabæk) og Oliver Tølbøll (FC Helsingør).

(Artiklen fortsætter under billedet)

unibet ANNONCE | 18+ | STOPSPILLET.DK | SELVUDLUK VIA ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT


Indbyrdes statistik
Fra august 2013 til marts 2019 spillede vi ti kampe i Farum uden at vinde (U7, T3), men nu har vi efterhånden et ganske godt tag på nordsjællænderne.Vi har kun tabt én af de seneste 15 kampe (V9, U5, T1), og det var i sæsonafslutningen i 2019, hvor vi allerede havde sikret guldet. Siden har vi vundet seks og spillet tre uafgjort.

Jens Stage
Jens Stage scorede begge målene, da vi senest mødtes i Farum og spillede 2-2. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


FCN-holdet

  • Startet inde hver gang: Mads Døhr, Kian Hansen og Adama Nagalo (udskiftet henholdsvis en, tre og tre gange)
  • På banen hver gang: Oliver Villadsen, Martin Fresen, Magnus Kofod, Lasso Coulibaly, Andreas Schjelderup og Simon Adingra
  • Flest gange udskiftet: Mohamed Diomande 7
  • Flest gange indskiftet: Maxwell Woledzi og Daniel Svensson 7 hver
  • Topscorere: Andreas Schjelderup og Simon Adingra 3 hver
  • Flest assist: Martin Frese, Lasso Coulibaky, Leo Walta og Simon Adingra 1 hver
  • Udvisninger: Abu Francis 1

I den seneste Superliga-kamp i Randers (hvor Diomande havde karantæne) startede FC Nordsjælland således:

Adingra, Schjelderup, Coulibaly
Frese, Francis, Kofod, Villadsen
Nagalo, Hansen, Thychosen
Haesler

I onsdagens 2-1-sejr over VSK Aarhus i Sydbank Pokalen skiftede de seks spillere:

Adingra, Walta, Antman
Diomande, Steen, Kofod, Villadsen
Svensson, Woledzi, Thychosen
Haesler