FCK'ere i landsholds-aktion

Daniel Amartey
Sent fredag var Daniel Amartey igen i aktion for Ghanas landshold, der i sidste minut sikrede sig en vigtig 1-0-sejr mod Algeriet i African Nations Cup.

Amartey spillede også hele kampen i ghanesernes første opgør i gruppespillet, hvor det blev til et smalt 1-2-nederlag til Senegal, der bl.a. havde Dame N’Doye med fra start. I den kamp fik Amartey til gengæld en Fair Play Award for sin indsats. (Han ligger som den ene af tre stoppere i et 3 mands-forsvar.)

Med sejren over Algeriet har Ghana gode muligheder for at gå videre i turneringen, men det afhænger af resultatet i den sidste gruppekamp på tirsdag mod Sydafrika.

Danny Amankwaa
Også Danny Amankwaa var i landsholdstrøjen i går, da han startede inde for det danske U21-landshold i en uofficiel træningskamp mod Dinamo Bukarest. Danskerne vandt en overbevisende 7-1-sejr og skal også i kamp igen på tirsdag, hvor modstanderen er Kinas U23-landshold.

Mens det er mere usikkert om og hvornår Amartey støder til FCK-truppen, så kommer Danny hjem tids nok til at rejse med truppen til Algarve onsdag aften, hvor den står på 10 dages træningslejr.

Rúrik Gíslason
For lige at samle op på de øvrige spilleres landsholds-udflugter her i januar, så var Rúrik Gíslason i Orlando, Florida, hvor Island spillede to testkampe mod Canada den 16. hhv. 19. januar. Rúrik startede inde begge gange og spillede næsten hele den første kamp (som Island vandt 2-0) og 1. halvleg af den anden kamp, som sluttede 1-1.

Ludwig Augustinsson
Endelig har Ludwig Augustinsson været i Abu Dhabi med det svenske landshold, og også han var i start-11’eren i de to kampe på turen. Først blev Elfenbenskysten besejret 2-0 den 15. januar, hvor Ludwig var involveret i begge scoringer, der faldt efter opspil i venstre side. Siden tabte man den 18. januar 0-1 til Finland med 0-1 den 18. januar, og her var Ludwig kun på banen i de første 45 minutter.