F.C. København har ikke tidligere mødt Juventus i de europæiske klubturneringer, men Byens hold har to gange tidligere krydset klinger med italienske hold i UEFA Champions League.

Begge gange var de italienske hold den sidste hindring inden F.C. København kunne træde ind i selve hovedturnerigen af UEFA Champions League, men i 1993 blev Løverne stoppet af AC Milan mens det i 2001 var S.S. Lazio der stod i vejen.

Av for pokker i 1993
I efteråret 1993 mødte F.C. København AC Milan i PARKEN, og som det kan ses af nedenstående startopstilling, så kan dem med fodboldhukommelsen i orden godt se, at Milan-holdet årgang 1993 – anført af træner Fabio Capello – var noget af en hurdle for Byens Hold.

Sebastiano Rossi - Franco Baresi, Alessandro Costacurta, Paolo Maldini, Alessandro Orlando, Christian Panucci - Demetrio Albertini, Zvonimir Boban - Brian Laudrup, Jean-Pierre Papin, Marco Simone.

AC Milan gav også sig selv et ”ganske godt” udgangspunkt inden den omvendte dyst i Milano, for de rejste hjem med en stensikker 6-0 sejr. Dermed var der ikke meget at dyste om i returopgøret, et opgør som AC Milan også vandt – dog med mere beskedne 1-0.

Tæt i 2001
Anderledes mere spændende var det i august 2001, hvor modstanderen var S.S. Lazio. Det første opgør blev spillet i PARKEN, og da Hernan Crespo 11 minutter inde i 2. halvleg sendte Lazio i front, så troede mange måske, at det opgør var lukket – men det var det ikke! Først udlignede Jacob Laursen på straffespark med små 20 minutter igen – og fem minutter fik Heine Fernandez hovedparten af de 37.517 tilskuere til at juble, da han knaldede bolden i mål til 2-1 og dansk sejr.

I returkampen 13 dage senere holdt Løverne nullet i de første 45 minutter, og først i 2. halvleg kom S.S. Lazio på måltavlen, og det endda tre gange på kun 15 minutter. Sibusisu Zuma fik reduceret til 1-3 i det 81. minut, og det betød at kampens sidste 10 minutter nærmest var et langt FCK-pres mod det italienske mål. Den ønskede reducering til 2-3 kom dog aldrig, og i stedet for kunne Stefano Fiore i overtiden gøre det til 4-1 og sende romerne videre til Champions League.

Danmark mod Italien – på klubniveau
Kampen tirsdag aften er opgør nummer 31 mellem et dansk og en italiensk klub i de europæiske turneringer. Indtil videre er det ikke gået specielt godt for de danske hold – men et er at det ikke er gådt specielt godt, noget andet er, at de danske hold har vundet – og det kan ske igen tirsdag aften.

De første 30 kampe mellem danske og italienske klubhold er endt med tre danske sejre, otte uafgjorte og 19 sejre til klubberne fra støvlelandet.

De tre danske sejre tilhører Brøndby IF (2-1 i PARKEN over AS Roma i 1995), AaB (2-1 ude over Udinese Calcio i 2000) og F.C. København (2-1 i PARKEN over S.S. Lazio i 2001).

Alle tre danske sejre er altså endt 2-1, så skulle det ende med sejr til F.C. København tirsdag aften, så bør ingen forbavses hvis slutresultatet igen bliver 2-1.