F.C. København sejrede sikkert

F.C. København tog idag i årets første træningskamp i mod Vejle fra landets næstbedste række. Det blev, foran 200 tilskuere, til en noget ensidig affære på træningsanlægget 10, idet løverne vandt med sikre 5-0. Santin åbnede ballet efter 20 minutter mens N'doye rundede halvlegen af med sin scoring til 2-0. Anden halvleg bød på elleve nye ansigter, og her lyste Nordstrand flot op med to scoringer - den sidste en ren perle. Søren Frederiksen lukkede og slukkede med sin mål til 5-0 kort før tid.

Ståle Solbakken kunne vælge fra en stort set skadesfri trup til dagens kamp, idet kun Sölvi Ottesen var ukampdygtig, og den norske cheftræner valgte at gøre brug af hele 22 spillere. Elleve spillere til hver halvleg.

Blandt de elleve startende var Santin og N’Doye, og de kom begge på måltavlen på næsten identisk vis. I det 20 minut blev et indlæg fra Bolaños således forlænget af N’Doye til Santin, der tæt inde foran mål let kunne score. Kort før halvlegsfløjtet var rollerne så byttet om, da Santin sendte et Pospech-indlæg videre til N’Doye, der nemt kunne fordoble scoren. Første halvleg bød ellers ikke på de helt store momenter, dog fik en feberredning af Wiland efter 30 minutter klapsalverne til at lyde. Spillet af begge mandskaber bar således præg af at være i opstarten, og at der var tale om en træningskamp.

Fra anden halvlegs start kom følgende elleve på banen. Christensen på mål, Frederiksen, Larsson Hooiveld og Oviedo i forsvaret. Vingaard, TK, Delaney og Bergvold på midten, mens angrebsduoen udgjordes af Zohore og Nordstrand.

Dermed debut til nyindkøbte Jos Hooiveld, og han gjorde sig indledningsvist bemærket ved at være den eneste af alle aktører, der spillede i korte ærmer. Hollænderen havde ikke det store at lave, men gjorde det dog godt i de aktioner, han var med i. Af statur og spillestil mindede Hooiveld i øvrigt i den grad om en ung Ulrik Laursen.

Tempoet i anden halvleg var for F.C. Københavns vedkommende højere end i første, og holdet producerede et væld af chancer. Derfor var det heller ikke overraskende, at Nordstrand syv minutter inde i anden halvleg kunne øge til 3-0 efter forarbejde af Vingaard og Zohore. Mens dette mål var et af de nemmere i karrieren for Nordstrand var hans næste fantastisk. Den lille angriber fik således midtvejs i halvlegen bolden lidt udenfor feltet, og som det naturligste i verdenen sparkede den tidligere FC Nordsjællandspiller i en hård skruet bue bolden op i den ene målkrog.

Det kunne snildt være blevet til flere mål, og især Zohore havde flere gode chancer, heriblandt endte han med at sende en friløber på indersiden af stolpen, mens et skud i fri position røg ved siden af mål.

Der skulle dog komme endnu et mål til slut at varme sig på. Med en placering som højreback lå det måske ikke i kortene, at den normale angriber Søren Frederiksen skulle på tavlen, men ikke desto mindre var den tidligere SønderjyskE spiller søgt med frem på et Vingaard-frispark, som han fik bugseret over stregen til slutresultatet 5-0.

Alt i alt et godt afsæt til Copa del Sol, hvortil holdet rejser ned på onsdag. Første kamp i den turnering er mod Vålerenga på torsdag.