Facts før Esbjerg-FCK

Superliga-spilletid
Peter Ankersen er den eneste FCK'er med fuld spilletid i Superligaen: 630 minutter. Dame N’Doye har spillet 608 minutter, og Viktor Fischer 579.

Ubesejret mod Esbjerg i over 5 år
Vi har vundet de seneste syv kampe og har ikke tabt de seneste 13 indbyrdes opgør. Man skal tilbage til den 12. maj 2013 for at finde den seneste Esbjerg-sejr. Og i Esbjerg har vi ikke tabt i over 10 år.

Røde kort mod Esbjerg
Der er udvist ni spillere i vores kampe: 4 FCK'ere (Thomas Rytter, Peter Christiansen, Peter Larsson og Ragnar Sigurdsson) og fem esbjergensere. Desuden blev Ståle bortvist i den forlængede spilletid af en pokalsemifinale i Esbjerg i foråret 2008.

Selvmål i andet minut i første møde
Første gang vi mødte Esbjerg var i 1999, og Benny Gall måtte indkassere et selvmål i det andet minut. Han stod dengang i Esbjerg-målet, og synderen hed Lars Jakobsen, der - presset af Clement Cliford - headede et Thomas Thorninger-indlæg i en blød bue over Benny. David Nielsen "lukkede" kampen med to mål i de sidste 20 minutter.

1-0-føringer
28 gange har vi været foran 1-0 mod Esbjerg, og det har givet 24 sejre, 3 uafgjorte og 1 nederlag.
22 gange har vi været bagud 0-1, og det har givet 5 sejre, 8 uafgjorte og 9 nederlag.

Sidst vi vendte 0-1 til sejr var i maj 2016, hvor vi vandt 4-1.

Hyppigste afsluttere
Dame N'Doye har afsluttet mest i vores Superliga-kampe denne sæson, og med 22 forsøg overgås han kun af Vejles Alan Sousa. Adrian Petre er Esbjergs top-afslutter med 15 forsøg. 5 af N'Doyes gav mål, og 2 af Petres.

Højbjergs lange afleveringer
Målmændene er højt på listen over Superliga-spillere med flest lange afleveringer - og flest har Esbjergs Jeppe Højbjerg med 205 i 7 kampe (29 i snit). Jesse Joronen har 65 i 4 kampe, dvs ca. 16 pr. kamp.

Van der Vaarts fjerde?
Hvis Rafael van der Vaart kommer på banen, har han spillet mod os for fire forskellige klubber. De tre første var Ajax (2001), Hamburger SV (2005) og FC Midtjylland (2016)