Pieros Sotiriou

Facts før AaB-FCK

AaB-facts

• For anden uge i træk møder vi Superligaens dårligste hjemmehold. Sidst var det Brøndby, men fredag aften overlod de pladsen til AaB, der kun har syv point i syv hjemmekampe.

• Sidst AaB vandt en Superliga-hjemmekamp var 12. august mod FC Nordsjælland. Siden har de én uafgjort og fire nederlag.

• Til gengæld har de vundet ude over FC Roskilde (5-0) og AC Horsens (1-0) i Sydbank Pokalen

• AaB er Superligaens næstbedste udehold efter FCK med 13 point for 8 kampe. De har kun tabt i Telia Parken, da N'Doye hattrick på 22 minutter, og Fischer øgede til 4-0 i 92. minut

• Tillykke til Kasper Kusk, der lørdag fyldte 27.

AaB’s seneste start-11
Sidste weekend startede AaB således, da de spillede 1-1 ude mod FC Nordsjælland og førte 1-0 til seks minutter før tid:

Jacob Rinne
Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann
Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Filip Lesniak, Rasmus Thellufsen
Tom van Weert, Lucas Andersen

Første mål

Træner mod træner

• Ståle er den Superliga-træner, der har vundet flest kampe: 225 af 359. 97 af dem er ét-måls-sejre.

• Nummer to på evigheds-tabellen er Kent Nielsen med 149 sejre i 422 kampe.

• Morten Wieghorst har 81 sejre i 247 kampe for henholdsvis FC Nordsjælland, AGF og nu AaB.

• Som træner har Ståle stået 31 gange over for AaB i Superligaen: 18 sejre, seks uafgjorte og syv nederlag.

• Ståle og Wieghorst har mødtes 21 gange: fem Ståle-sejre, fem uafgjorte og fire Wieghorst-sejre.