Endnu en sikker sejr i Herning

Vingaard og N'Doye med fra start
Mestrene tog til den midtjyske hede uden Jesper Grønkjær og César Santin, og mens førstnævnte fik en af de planlagte pauser af hensyn til sit knæ, så var det ikke helt efter bogen, at Santin måtte blive hjemme. Men den ankelskade, der tvang ham ud af APOEL-kampen gjorde ham ukampdygtig, men håbet om at han kan være med i returkampen på onsdag lever stadig. I deres sted spillede Vingaard og N’Doye, mens der var genvalg til de øvrige 9 startende fra i tirsdags. Dog med William på højrekanten og Hutchinson centralt.

Midtjyderne skulle ud i sin første hjemmekamp under den nye træner Allan Kuhns ledelse, og han indledte med samme 11 som i mandags, da han debuterede som leder af ulveflokken med et 0-1-nederlag i Odense.

Allerede i de første minutter af kampen så man et betydeligt mere frisk og letbenet FCK-mandskab end i de seneste kampe, og inden for de første tre minutter udmøntede det sig i tre hjørnespark i rap, som det midtjyske forsvar dog fik ekspederet væk. Men gæsterne fastholdt initiativet, og da Michael Svendsen for fjerde gang pegede ud mod hjørneflaget gav det bonus. Mathias Zanka kom godt i luften inde i det tætpakkede målfelt og headede Oscar Wendts fine, skruede hjørnespark i netmaskerne til københavnsk føring.

Tæt på 3-0, men i stedet blev det 2-1
På det tidspunkt var regnen begyndt at styrte ned over MCH Arena, men det varede kun 5-7 minutter, så stilnede det af og solen skinnede igen. Og den skinnede fortsat mest på de topmotiverede gæster, der holdt et godt tryk på de noget tamme midtjyder, der ikke kom frem til noget som helst i indledningen på kampen.

Efter 20 minutter blev mestrenes tryk belønnet efter et flot og direkte shortpassing-opspil. Hjalte Nørregaard spillede Ailton, der gav den videre til Vingaard, der straks sendte N’Doye godt af sted med en stikning i højre side, og senegaleseren bankede koldblodigt bolden fladt ind i det lange hjørne bag Arek Onyszko.

Omkring den halve time indtraf to begivenheder i hver sin ende af banen, der viste, hvor små marginaler det handler om i moderne topfodbold. Først erobrede Kvist bolden lige uden for FCM-feltet og spillede Ailton helt fri med Onyszko, men nok engang måtte den uheldige brasilianer se sin afslutning prelle af på indersiden af stolpen. Og minuttet efter lå bolden i nettet bag Jesper Christiansen...

Mikael Antonsson fik kun headet et højt indlæg lige op i luften inde foran mål, og Danny Olsen kom først på nedfaldsbolden og headede den i en blød bue over Jesper Christiansen til 1-2.

Løverne bevarede initiativet
Set med københavnske briller en helt unødvendig gave til hjemmeholdet, der pludselig øjnede en chance for at komme tilbage i en kamp, hvor de ellers havde været helt væk i en halv time. Men løverne holdt hovedet koldt og spillede professionelt videre som om intet var hændt, og mod slutningen af halvlegen var det tættere på 3-1 end 2-2. N’Doye fik en lang aflevering i dybden fra Wendt og vristede sig godt fri af Danny Califf, men fra spids vinkel afsluttede han lige over mål. Pospech havde også et godt langskud kort før pauseteen, som han og holdkammeraterne kunne indtage med en god smag i munden efter en flot og velspillet første halvleg.

Mestrene bevarede initiativet i indledningen af 2. halvleg, dog uden at komme frem til de helt store muligheder. Midtjyderne var slet ikke farlige i den anden ende, bortset fra at Mads Albæk misbrugte dog en god skudmulighed små 10 minutter efter pausen, da Zanka ikke fik headet et indlæg langt nok væk.

Kort efter forsøgte Thygesen sig i højre side, men blev effektivt tacklet af Antonsson, hvorefter FCM-anføreren gik lidt hidsigt til Wendt og måtte indkassere kampens første advarsel fra Michael Svendsen. Lidt senere måtte N’Doye også se sit navn noteret i Svendsens bog, da han – bevidst eller ubevidst – tæmmede et indlæg i feltet med armen. I FCM-feltet, altså…

Københavnsk dominans gennem hele 2. halvleg
En et-måls-føring på udebane er aldrig nok til at man kan slappe helt af, men det var mere ærgrelsen over den forspildte 3-0-mulighed end det nøgternt set var fordi midtjyderne truede den københavnske dominans. Og med 20 minutter igen blev de sidste bekymringer da også fejet af bordet. En energisk og aggressiv Martin Vingaard brød godt igennem i venstre side af feltet og fik en perfekt stikning fra Ailton, hvorefter fynboen resolut sparkede bolden fladt i nettet til en mere beroligende 3-1-føring.

Kuhn forsøgte at mobilisere sine tropper til en sidste desperat pointjagt, men det gav i stedet plads bagude til kontrachancer, og kort før tid havde N’Doye masser af tid til at spille William Kvist fuldstændig fri i feltet. Kvist havde også tid og plads til at tæmme bolden og trække uden om Onyszko, før han sendte bolden i det tomme mål og cementerede en flot og aldeles velfortjent københavnsk sejr.

Forsvaret fungerede upåklageligt, og kun midtjydernes enlige scoring var en skønhedsplet på en gedigen og koncentreret indsats, hvor man dog aldrig for alvor blev sat under stort pres. Midtbanen havde fat i kampen lige fra første fløjt og hjalp både defensiven og offensiven, og oppe foran var det godt at se N'Doye som target player, der kunne holde på bolden og spille videre til Ailton og midtbanen. Og både han og Vingaard - de to nye på holdet i dag - kom som bekendt også på måltavlen.

Alt i alt kunne man ikke have ønsket sig en bedre optakt til onsdagens vigtige returkamp på Cypern!