Det skandinaviske mysterium

Det skandinaviske mysterium

Den førende catalanske avis La Vanguardia har i dagens udgave en artikel med overskriften ”El misterio escandinavo” hvilket oversat betyder ”Det Skandinaviske mysterium”.

 

Avisen hæfter sig i artiklen mest ved Ståle Solbakken og hans bemærkelsesværdige FCK-historisk. Dels at han faldt død om den 13. marts 2001 på træningsanlægget, og dels at han kom tilbage til livet og nu er endt som FCK’s mest succesfulde træner gennem tiderne. Avisen udnævner Solbakken til en særdeles dygtig og grundig træner, der har styr på alle de modstandere FCK møder. Avisen fanger også til fulde ironien hos Solbakken, når denne udtaler at uden Xavi vinder Barcelona ikke…

 

Den ligeledes catalanske avis Avui + betoner at Guardiola har stor respekt for sin danske modstander, og at Barcelonas cheftræner er helt på det rene med at Solbakken og Co. i alle udtalelser underspiller deres mulighed for at lave et resultat på Camp Nou.

 

- Jeg værdsætter rosen, vi har fået fra FCK, men er samtidig helt klar over, at det er et taktisk spil fra deres side, når de siger de kun har en halv procent chance for sejr her. Jeg har studeret dem nøje, og de har en rigtig god organisation med masser af speed og en solid defensiv. De er gode til det de gør, og de kan slå os her på Camp Nou.

 

Derudover har avisen lavet en A-Z om F.C. København, hvor der blandt andet under bogstavet F skrives at FCKFC er landets største fanklub med omkring 20.000 medlemmer. Fanklubben beskrives som særdeles velfungerende og det fremhæves at de har kontor på selve stadion.