Viktor Claesson

Derby-brag åbner Mesterskabsspillet

For første gang siden indførelsen af Mesterskabsspillet spiller vi Derby i den første af de 10 runder, der resterer af 3F Superliga.

Mandag kl. 14 går det løs i en forlængst udsolgt Parken, hvor de to hold har mødt hinanden 62 gange før.

Oftest er det endt med FCK-sejr, men ikke de to seneste gange, hvilket også betyder, at Jacob Neestrup har sin første Derby-hjemmesejr til gode som cheftræner.

I foråret 2023 vandt Brøndby 1-0 på et mål af Ohi Omoijuanfo ti minutter før tid, men et brændt Vavro-straffe i 88. minut kunne have sikret det ene point. Det fik vi i sidste års andet hjemme-Derby, som endte 0-0 den 12. november.

Det var blot tredje gang siden 90’erne, at vi spillede to hjemme-Derbyer i træk i Superligaen uden at vinde – og tre i træk uden sejr er ikke sket siden 1996.

Tæt Top 3
Som vi allerede beskrev i denne artikel efter Grundspillet sluttede, så er det tættere i Top 3 end nogensinde før i de før i de første syv sæsoner med Mesterskabsspil. Med stærke stimer kan FC Nordsjælland og AGF også blande sig, mens det bliver meget svært for Silkeborg.

Efter Derbyet 2. påskedag mødes FC Midtjylland-FC Nordsjælland kl. 16, og Silkeborg-AGF kl. 18.

Top 6 før Mesterskabsspillet


Formstærkt Brøndbyhold
Som det ses, har Brøndby kun tabt tre gange i sæsonen, heraf to af de første tre. I de seneste 19 runder har de kun tabt 2-3-kampen til os på Brøndby Stadion, hvor vi vendte et truende nederlag til sejr på to mål af Roony i 84. og 89. minut.

Brøndby har haft to spillere med A-landshold i de seneste uger. Patrick Pentz debuterede for Østrig, da de vandt 2-0 over Slovakiet, mens Jacob Rasmussen ikke fik spilletid for Danmark mod Schweiz og Færøerne.

Brøndby har ligesom os spillet Future Cup i landskamppausen og tabte hjemme med 1-3 til Esbjerg med et hold af reservespillere plus U19- og U17-spillere.

I den seneste Superligakamp måtte de undvære skadede Mathias Kvistgaarden, Henrik Heggheim og Frederik Alves. Jesper Sørensen udtalte, at det ikke var alvorligt med Kvistgaarden, men Alves er siden meldt færdig resten af foråret.

Roony Bardghji
To Roony-mål mod slutningen sikrede en 3-2-sejr i efterårets ude-Derby. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Løverne har testet to gange
Jacob Neestrup har i landskamppausen haft sine "hjemmegående" spillere i aktion to gange mod henholdsvis Randers FC og B.93, hvor det jo desværre gik alvorligt galt for Nicolai Boilesen i den første kamp, så han er ude af spil i op til et år.

Alex Rúnarsson stod halvanden kamp og Grabara kun en halv, og ellers stillede vi stort set samme hold i de to kampe.

Lukas Lerager, som fik comeback i Odense, spillede en time mod Randers og fuld tid til B.93, og der var fuld spilletid i begge kampe til Peter Ankersen, Kevin Diks, Christian Sørensen, Birger Meling og Jordan Larsson - og Jordan kom desuden på tavlen to gange mod B.93.

Scott McKenna rejste hjem i utide fra den skotske landsholdslejr med en forventning om, at han er klar til mandag. De kommende dage vil vise, hvor tæt Viktor Claesson og Denis Vavro er på at også være klar til kamp igen efter deres skader.

Jordan Larsson
Jordan Larsson scorede to gange i testkampen mod B.93. Foto: Gaston Szerman, FCK Media