Jubelscener i Brøndby

Brøndby-FCK: Dagen derpå

Efter ugens to hektiske udekampe i Farum og Istanbul fik vi ikke den tredje 2-2-kamp i træk, selv om det var tæt på. Men Roony nøjedes ikke med at score en enkelt gang i slutminutterne, men vendte 1-2 til 3-2-sejr i Brøndby.

>> Se matchfacts m.m. på kampsiden

Alle F.C. Københavnere vågner derfor op til en ekstra dejlig "dagen derpå", og de tre point betød også, at vi beholder førstepladsen mindst en uge endnu.

Det sidste er måske mindre vigtigt, for det gælder som bekendt ”bare” om at ligge nummer et efter sidste spillerunde. Men runde for runde giver vi os selv bedre forudsætninger end sidste sæson, hvor vi på samme tidspunkt havde ti point færre og langt til toppen.

Denis Vavro
Mandagsfølelsen... Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Samme start-11’er
I onsdags var det præcis et år siden, Jacob Neestrup overtog cheftrænerjobbet, og der gik et år, før han stillede med samme 11 to kampe i træk. Startopstillingen i Derby var nemlig præcis den samme som i Istanbul.

Spillerne går på banen til Derby
De samme 11 gik på banen som i Istanbul. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Vi tæller her kampe i alle turneringer, for i foråret stillede vi én gang med samme hold i to Superligakampe i træk (23. april ude mod AGF, 30. april hjemme mod Brøndby), hvor der ind i mellem lå en pokalsemifinale i Farum, hvor vi roterede.

I denne sæson roterede vi flittigt, så snart vi kom forbi Brediablik-kampene - i snit 5-6-spillere - men i denne uge er vi nede på færre ændringer:

  • Fra Viborg hjemme til FCN ude: 1 (Elyounoussi for Lerager)
  • Fra FCN ude til Galatasaray ude: 2 (Lerager og Larsson for Roony og Cornelius)
  • Fra Galatasaray ude til Brøndby ude: 0

>> Derby-kampreferat: Fra helt væk til helt vildt

Topscorerne slog til
Vores to Superliga-topscorere, Roony og Diogo, slog til igen i går og byttede plads på topscorerlisten, hvor Roony nu fører 6-5 over Diogo.

Tæller vi de europæiske kampe med, så fører Diogo 7-6, og Orri er lige i hælene med 5 mål.

Roony Bardghji og Diogo Goncalves
Topscorerne Roony og Diogo jubler efter Derbysejren. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Sæsonens tidligste udskiftning
Kevin Diks' udskiftning i 21. minut var vores tidligste i sæsonen og blot den anden i 1. halvleg. Tidligere blev William Clem udskiftet efter 29 minutter i hjemmekampen mod Breidablik.

Elyounoussis første hele kamp
Mohamed Elyounoussi har været på banen i alle 12 kampe, siden han kom til klubben (otte fra start, fire som indskifter), og i går spillede han for første gang alle 90 minutter - eller rettere ca. 101 minutter, for der var lagt henholdsvis tre og otte minutter til de to halvlege.

Han er dog ikke blandt de markspillere, som fik fuld spilletid i alle ugens tre udekampe: det gjorde Denis Vavro, Birger Meling og Rasmus Falk.

Mohamed Elyounoussi
Mohamed Elyounoussi - tæt på 4-2 i tillægstiden. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Tilskuertal i Top 10
25.884 på tribunerne gav det ottende-højeste tilskuertal til et Derby i Brøndby - og det højeste siden der var 25.335 i april 2018.

Tredje 3-2-sejr i Brøndby
Det var vores 63. Derby i Brøndby, og ikke siden første halvdel af 90’erne har vi vundet med cifrene 3-2:

Den 13. juni 1993
14.: 1-0 Ole Bjur
18.: 1-1 Iørn Uldbjerg
28.: 1-2 Martin Johansen
58.: 2-2 Morten B. Nielsen
90.: 2-3 Martin Johansen

Den 17. april 1995
48.: 0-1 Morten Falch
50.: 1-1 Allan Nielsen
53.: 2-1 Mark Strudal
63.: 2-2 Lars Højer, str.
69.: 2-3 Per Frandsen

Det var i øvrigt 25. gang, vi vandt et ude-Derby, og de hyppigste sejrscifre er ikke overraskende 1-0 - det har vi vundet med ni gange derude.

Morten Falch og Lars Højer
Morten Falch og Lars Højer - to af målscorerne, da vi senest vandt 3-2 i Brøndby