Angrebsmaskinen på nedsat kraft

Fire nye ansigter hos løverne - og en sen Silkeborg-ændring
Trænerteamet havde blandet spillerkortene en ekstra gang og lagt en kabale med fire nye ansigter i forhold til Stabæk-kampen: Laursen i det centrale forsvar, Vingaard og TK på midtbanen samt Nordstrand i angrebet. Grønkjær og Antonsson var helt ude af truppen, mens Kvist og Santin tog plads på bænken.

Silkeborg ville have stillet med samme 11, som ugen forinden besejrede FC Midtjylland 4-0, men Peter Degn gik i stykker under opvarmningen og måtte i sidste øjeblik erstattes af den 19-årige Martin Svensson, som Silkeborg-fansene sidste sæson kårede til bedste spiller, og som allerede har haft sin debut på U21-landsholdet.

Tidligt bagud igen...
Den sene ændring dog ikke gæsterne, der havde læst på lektien og luret, at løverne både mod FCN og HB Køge havde været lige lovlig længe om at komme i omdrejninger. Og historien gentog sig desværre. Efter fem et halvt minut kiksede Pospech en tæmning i feltet, så Jesper Bech kunne stjæle bolden, tage et træk og sparke den ind i det lange hjørne. Og det tog ikke de medrejsende Silkeborg-fans lang tid at regne ud, at de dermed lå nr. 1 i SAS Ligaen…

Mestrene forsøgte at svare igen, men havde mere end svært ved at komme frem til afslutninger mod et opmærksomt og aggressivt Silkeborg-mandskab, der passede godt på angriberne og pressede midtbanen effektivt med Jesper Bech som en arbejdsom hængende angriber, der fik formationen til at ligne 4-5-1.

Som halvlegen skred frem blev FCK-overtaget mere og mere markant, men trods meget boldbesiddelse blev Lasse Heinze ikke sat på de store prøver. Gang på gang kom der en Silkeborg-fod i vejen, når hjemmeholdet forsøgte at slå de afgørende indlæg eller pasninger i feltet, eller når man flittigt forsøgte sig med skud fra distancen. Efterhånden bredte frustrationen sig på lægterne, og de gik bl.a. ud over dommer Henrik Kragh og i særdeleshed Steven Lustü, som mange mente burde have haft sit andet gule kort, da han kom alt for sent i en tackling og flåede Ailton ned bagfra. Men Kragh lod ham slippe med det kort, han tidligere fik for at protestere over et københavnsk indkast.

Godt tryk mod slutningen af halvlegen
Silkeborg var sjældne gæster i den anden ende, bortset fra et nærgående forsøg fra Jesper Bech, og i det sidste kvarter af halvlegen trykkede hjemmeholdet for alvor på. En SIF-spiller var ved at snitte et Oscar Wendt-indlæg i eget net, men Heinze nåede lige ud med en fodparade. Hjalte Nørregaard fik en stor skudmulighed på kanten af feltet, men sparkede ved siden af, og det samme gjorde Thomas Kristensen kort før pausen, da han trykkede af fra distancen. Vingaard havde et listigt forsøg, der strøg over det ene målhjørne, og Hjalte var også nærgående med et hovedstød tæt under mål, som dog gik over, og efter de første 45 minutter kunne man derfor konstatere, at københavnerne havde angrebet og afsluttet ganske flittigt, men endnu ikke havde haft en afslutning inden for målrammen.

I pausen styrkede Ståle Solbakken styrkede offensiven ved at sende Santin på banen i stedet for Thomas Kristensen, og der skulle ikke gå mange sekunder, før den disposition gav bonus.

Santin fremtvang straffe efter 34 sekunder
Først gav brasilianeren prøver på sit antrit ude på højrekanten, så kastede han sig ned og erobrede en mistet bold midt på Silkeborgs halvdel, og sekunder efter rykkede han fri i feltet og blev revet i armen af Jesper Bech, hvilket Kragh resolut takserede til straffe og gult kort. Alt sammen i løbet af 34 sekunder! Nordstrand tog sig af straffesparket og satte det fladt ude ved den ene stolpe, hvor Heinze ellers var godt ude efter den.

Det fyrede godt op i den københavnske lejr, der optimistisk pressede midtjyderne godt tilbage på banen, og efter 54 minutter lignede det mistænkeligt et nyt straffespark til Santin, da Lustü skubbede ham omkuld midt i feltet, da han skulle til at sætte foden på et Pospech-indlæg. Men til Santins store overraskelse var Kraghs fløjte denne gang tavs.

Kort efter afsluttede den aggressive brasilianer en fin solotur med at banke bolden lige over mål fra kanten af feltet, og efter en times spil sad man med en beroligende fornemmelse af, at løverne nok skulle få alle tre point med hjem.

Ståle ændrede til en mere konventionel 4-4-2 ved at skifte William Kvist ind for Ailton, formentlig for at få mere tryk på i højre siden, hvor Pospech som sædvanlig stødte flittigt med frem. Midt i halvlegen kom N’Doye ind for Nordstrand, men det var som om det forventede offensiv-pres ikke rigtig blev til noget – og stadig havde man meget svært ved at komme frem til de helt åbne chancer.

FCK-offensiven blev aldrig til det helt store
Samtidig viste Silkeborg god moral og fysik ved at kæmpe sig tilbage i kampen og ved flere lejligheder true FCK-defensiven. Rajko Lekic var ved at slide sig fri 20 minutter før tid, men Zanka nåede i sidste øjeblik at prikke bolden fra ham, og 4-5 minutter senere slap Jesper Bech pludselig helt alene igennem, og kun en fremragende redning af Jesper Christiansen forhindrede katastrofen.

Hjemmeholdets opspil blev pludselig mere nervøst og usikkert, og det sidste kvarter kunne man lidt overraskende se flere af københavnerne vise tydelige træthedstegn. Først helt hen i slutningen af de ordinære 90 minutter fik Byens Hold etableret et ordentligt pres, der skabte lidt uro i Silkeborg-feltet. Vingaard var tæt på efter et Hutchinson-indlæg til fjerneste stolpe, som Heinze med besvær klarede. Det efterfølgende Oscar Wendt-hjørne passerede lige gennem det tætpakkede målfelt for næsen af N’Doye og Santin, og i overtiden fik både Pospech og N’Doye headet mod mål, dog uden tilstrækkelig saft og kraft til at overliste Heinze.

Med det uafgjorte resultat bevarede gæsterne deres status som ubesejrede, mens mestrene skuffende må konstatere, at der kun er 4 point på kontoen efter en udekamp i Farum og to hjemmekampe mod oprykkerne. Det kan godt give lidt panderynker inden den vigtige returkamp mod Stabæk på onsdag…