Orri Óskarsson
Kamil Wilczek

3-2 i reservekampen mod FC Helsingør

Trods kulde og spredt snevejr spillede vi i formiddag en glimrende testkamp mod FC Helsingør, som stillede med noget nær stærkeste hold, mens vi af gode grunde sparede de fleste af dem, der var med i går i Horsens.

Helsingør lagde friskt ud og fik også underkendt et mål for offside efter 8 minutter, men kort efter tog vi teten efter et fornemt 1-2-spil af Wilczek og Højlund, og sidstnævnte afsluttede angrebet med at dundre bolden i mål fra kanten af målfeltet.

Der var god intensitet i spillet, og der blev også gået til den i duellerne, men kampen bød ikke på de store målchancer. Fem minutter før pausen udlignede gæsterne imidlertid, efter at Grytebust på fremragende vis reddede en afslutning op på overliggeren, men Tonni Adamsen kunne enkelt sparke returbolden ind.

Lidt efter pausen sendte Wilczek et fladt skud på stolpen, og efter en lille times tid assisterede han igen Rasmus Højlund til en scoring til 2-1. Kort forinden var 15-årige Roony Bardghji kommet ind til sin første senioroptræden, da han afløste Hákon Arnar Haraldsson, og også Valdemar Lund Jensen kom ind for Marios.

Efter en times tid udskiftede Helsingør det meste af holdet, men der var stadig et udmærket niveau på kampen, når man tænker på, at det var en træningskamp. Midt i halvlegen udlignede Lucas Haren med et fladt skud, der tog den ene side og ved første øjekast så ud til at gå på tværs og ramme den anden stolpe og i spil igen, men dommerne må have set, at den var over stregen.

Kort efter var Wilczek lige ved at bringe os foran, men skød tæt forbi på et Oviedo-indlæg fra baglinjen, og med 20 minutter igen foretog vi den næste dobbeltudskiftning, da Ali Almosawe og den 16-årige islænding Orri Óskarsson, der ligesom Roony netop er rykket op i U19-truppen, kom ind for Pep Biel og Rasmus Højlund. Og efter bare tre minutter på banen, bragte Orri os foran 3-2.

Nogle minutter senere fik vi underkendt et mål efter hjørne, da vi forinden havde begået frispark, og meget mere skete der ikke i opgøret.