01.08.93 FCK-AGF 2-0 - Peter Møllers første mål

I FCK TVs julekalender i år har vi fundet et gammelt, glemt klip frem fra arkivet - et klip fra hvert år til op til 2016! I dag ingen ringere end Peter Møllers første mål for klubben - fra før han blev kendt som '32'! Se målet fra 1993 i videoen og læs historien bag herunder:

Den 21-årige Peter Møller i sommeren 1993 skrev kontrakt med de nybagte danske mestre fra F.C. København, havde han to år i træk været topscorer i Superligaen for AaB.

Den dag i dag er han den mest scorende spiller i den bedste danske fodboldrække med 144 mål i Superligaen og 1. division (som den bedste række hed tidligere).

Han spillede i to omgange for Byens Hold. Først fra 1993-94, hvor han scorede 9 gange i 35 kampe, inden han blev udlejet til FC Zürich. Vi har fundet hans første scoring for løverne, der faldt i hans debut mod AGF den 1. august 1993.

Han vendte tilbage i 2001 og fik større succes denne gang, hvor han bl.a. scorede 40 gange i 166 kampe - og sjældent hed andet end “32”.

Peter Møller sluttede sin aktive karriere med udgangen af 2005 og kunne se tilbage på 49 mål i 201 FCK-kampe - hvilket især er imponerende, fordi han kun startede inde i 108 af kampene. Og når “32” kom på tavlen, var det som regel ensbetydende med point - holdet tabte kun tre af de kampe, hvor han scorede.

Musik: Upright Music ©