19.11.94 FCK-Ikast 3-2

Et dramatisk bundbrag mod Ikast bød på fem mål, to røde kort og en rasende midtjysk målmand... og løverne vandt 3-2 og kom med i forårets Superliga-slutspil.

1994-95 var den sidste sæson med grundspil og slutspil, inden man gik over til at 12 hold mødte hinanden tre gange i sæsonen. Efter guld i 92/93 og sølv i 93/94 var Byens Hold på vej ind i det, der skulle vise sig at blive nogle temmelig middelmådige 90’ere, hvor “kun” to pokaltriumfer lyste lidt op i pokalskabet.

Efteråret 1994 var særlig svært, og holdet måtte kæmpe hårdt for at komme blandt de otte, der gik i slutspillet. Det lykkedes, bl.a. takket være en kneben sejr i en meget afgørende og dramatisk bundkamp mod Ikast i næstsidste runde af efterårets grundspil. Med en sejr havde Ikast indhentet os i tabellen, og så var det hele blevet afgjort på sidste spilledag. Nu klarede vi den, mens jyderne definitivt missede slutspillet. Klubben fusionerede en del år senere med Herning og blev til FC Midtjylland, og dengang i 1994 havde de bl.a. Claus Steinlein og Jonas Dal med på holdet.

Løverne nåede slutspillet i foråret 1995, men kom aldrig til at spille nogen rolle i medaljekampen og sluttede som nr. 6 af de 8 hold, Det blev dog til en pokalsejr, og ikke at forglemme: Sejr i alle sæsonens tre lokalopgør mod Brøndby, hvilket bidrog til at AaB kunne sikre sig guldet på sidste spilledag.

Musik: Upright Music ©