Kampreferat: FCK vs. Dju

De svenske mestre fra Djurgården var fredag eftermiddag på besøg i Birkerød hvor de danske mestre fra F.C. København tog imod.

Der var på forhånd lagt op til en "Revanche-kamp" efter F.C. Københavns exit i UEFA Cuppen i 2002 af netop Djurgården. I januar havde man fået delvist revanche ved at slå svenskerne i indendørsturneringen Nackas Minne i Globen, men nu skulle det også bevises udendørs.

Det var tydeligt, at begge hold var sat op foran de godt 1200 tilskuere, og tempoet var virkelig højt fra kampens start. Bo Svensson måtte melde afbud på grund af sygdom.

F.C: København fik de første store chancer ved Bisgaard og Møller, men chancerne blev sløset væk. I den anden ende havde Djurgården også et par gode forsøg. I det 24. minut viser Bisgaard dog klassen ved smart snyde sin direkte modstander i straffesparksfeltet, og svenskerne må tage ulovlige midler i brug - straffe til F.C. København.

Peter Christiansen har vist sin styrke på netop straffespark, og det var også ham der skulle sparke. Endnu engang var han usvigelig sikker fra 11-meter pletten, og kunne bringe Byens Hold foran med 1-0 til stor jubel fra de fremmødte tilskuere.

Halvlegen igennem var meget fysisk, og der blev givet og taget. Dommeren virke på et tidspunkt som om han var ved at miste grebet, da han uddelte et par gule kort til et par FCK'ere uden at Djurgården fik samme behandling. Det blev dog bedre som kampen skred frem.

De første 45 minutter sluttede 1-0- til F.C. København, og pausen blev benyttet til at indskifte Balász Rabóczki på målmandsposten i stedet for et udmærket spillende Magnus Kihlstedt.

Rabo fik hurtigt noget at se til efter kun halvandet minut af anden halvleg. Her blev han overlistet på et flot lob fra en DIF'er, og det var ikke helt ufortjent af de svenske mestre fik udlignet.

Der gik dog ikke lang tid før kampens flotteste mål blev sat ind - signeret af Álvaro Santos men kreeret af Morten Bisgaard på et flot indlæg fra venstre side, som Álvaro kunne heade i mål.

Så fik Jesper Bech chancen i angrebet i stedet for Peter Møller, og Bech leverede endnu engang en flot indsats i de sidste 35 minutter. Ydermere kom Lønstrup ind i stedet for Thomas Røll, der vigtigst af alt fik noget kamptræning i benene.

25 minutter før tid var Jesper Bech ophavsmanden bag Álvaro Santos anden scoring. Bech fik erobret bolden højt oppe på banen og fra kanten af straffesparksfeltet kunne Álvaro modtage bolden og chippe den over en fremstormende DIF-målmand.

SÅ var det Martin Bergvolds tur til at prøve kræfter med de svenske mestre. Den unge venstrebensspiller erstattede en endnu godt spillende Michael Silberbauer.

Og der gik ikke mere end to minutter før Bergvold bragte sig selv i fokus, da han cementerede sejren med kampen femte og F.C. Københavns fjerde mål. På hans egen ripost kunne Bergvold lukke kampen til 4-1.

Christian Traoré fik de sidste syv minutter på banen i stedet for Martin Albrechtsen.

En fortjent sejr til F.C. København i en rigtig god træningskamp hvor begge hold fik rigtig kvalificeret modstand, og de 1.200 tilskuere fik godt spil og mange mål på denne iskolde fredag.