Mohamed Elyounoussi og Erling Haaland

Man. City siden sidst

Der er gået tre uder siden den første 1/8-finale mod Manchester City i Parken, og siden har City spillet én uafgjort og vundet fire kampe.

Fire dage efter kampen i København smed City årets første point, da de spillede 1-1 med Chelsea hjemme i Manchester. Deres seneste pointtab var også på hjemmebane, da de to måneder tidligere spillede 2-2 med Crystal Palace.

Siden Chelsea-kampen har City vundet de øvrige fire kampe: 1-0 hjemme over Brentford, 1-0 ude over Burnley, 6-2 ude over Luton (FA Cup) og senest 3-1 hjemme over Manchester United sent søndag eftermiddag.

>> Læs om City of Manchester Stadium her

Foden og Haaland i målhumør
City har altså ca. 48 timers kortere restitution end Neestrups tropper, som til gengæld ikke kommer med samme succesoplevelse efter fredagens nederlag i Herning.

Erling Haaland og Phil Foden har scoret ti af deres seneste 11 mål, og især Foden var on fire mod United, som ellers førte 1-0 ved pausen og ikke havde tabt efter en pauseføring i 144 Premier League-kampe.

Phil Foden og Erling Haaland jubler over en scoring
Phil Foden og Erling Haaland jubler over en scoring mod United. Foto: Getty Images


City-holdet
I Manchester-Derbyet stillede Guardiola med: Ederson – Walker, Stones, Dias, Aké – Rodri, Bernardo Silva – Foden, De Bruyne, Doku – Haaland.

Stort set samme hold som i Parken, bortset fra at skadede Jack Grealish var afløst af Jérémy Doku, som også kom ind i Parken, da Grealish udgik.

Guardiola roterer jo ikke meget, selv om reservekeeper Stefan Ortega og et par stykker mere fik chancen i pokalkampen i Luton. Derfor bliver det interessant at se, hvor meget han ændrer onsdag aften med tanke på, at City møder Liverpool på Anfield på lørdag og med en sejr kan overtage førstepladsen.

Den kamp ville han dog ikke tale om efter United-kampen i går, men mindede blot om, at da City i efteråret mødte RB Leipzig i gruppespillet – og allerede havde sikret førstepladsen – så var de bagud 0-2 ved pausen.

De vandt dog 3-2 og var også i en lidt anden situation i den periode, for Leipzig-sejren var deres eneste i fem kampe, hvilket ellers nærmest er uhørt.

Seneste udekamp mod City
Sidst vi mødte City i Manchester havde de i øvrigt også spillet Derby tre dage før (og vundet 6-3 efter 4-0 ved pausen), hvorefter de slog og 5-0 i Jacob Neestrups første europæiske kamp som FCK-cheftræner.

Dengang skiftede Guardiola fem spillere fra den foregående kamp, bl.a. Rodri, Foden og De Bruyne, og Haaland nøjedes med 1. halvleg, hvor han allerede havde scoret to gange.

Svær opgave venter
Der venter derfor en særdeles svær opgave på City of Manchester Stadium, hvor nogle af vores overvejelser nok går på, om vi skal starte med tre stoppere eller de sædvanlige to. Overvejelser, som trænerteamet også gjorde sig inden det første opgør, hvor vi indledte med to, men ændrede til tre i pausen.