Jubel efter scoring

Kampreferat: 2-0 og fortsat tæt i toppen

30.365 dukkede op i Parken til en mandagskamp – det hidtil højeste (udover påske og pinse-mandage) var 16.863 i oktober 2011, også mod FC Nordsjælland. De så mestrene vinde en fortjent 2-0-sejr efter klar dominans den første time, inden gæsterne var bedst den sidste halve time.

Før kickoff var der blomster fra Fanklubben til McKenna, Mattsson og Rúnarsson, Jesper Christiansen overrakte Det Gyldne Bur til Kamil Grabara, og Jacob Neestrup fik overrakt prisen som Årets Træner 2023.

Kamil Grabara og Jesper Christiansen
Jesper Christiansen overrækker Det Gyldne Bur til Kamil Grabara. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Holdene
FCK: Grabara – Jelert, Vavro, McKenna, Diks – Diogo, Falk, Mattsson – Elyounoussi, Claesson, Achouri

FCN: Andreas Hansen – Villadsen, Kian Hansen, Nagalo, Frese – Tverskov, Schjelderup, Svensson – Rasmussen, Ingvartsen, Osman

I en hektisk indledning fik vi hjørnespark allerede efter 18 sekunder, men indledningen var præget af en del boldtab, indtil kampen så småt begyndte at sætte sig efter et kvarters tid. Og da kampen havde sat sig, satte vi os på kampen, og der sad vi godt og længe.

Det var stadig småt med chancer, og til tider gik det måske lidt for stærkt, men vi viste virkelig, at vi ville frem over stepperne, og samtidig gav vi intet væk bagude.

Denis Vavro
Denis Vavro blev kåret som Carlsberg Man of the Match. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Da vi nærmede os den halve time, kom vi nærmere og nærmere, men ingen af keeperne var endnu sat på prøver. En lige-ved-chance var for eksempel, da Falk fandt Elyounoussi i feltet, men han faldt, da han forsøgte at trække sig fri til skud.

Lidt efter blev Jelert irriteret over, at han ikke fik indkast efter en tackling med Osman, og han dunkede bolden hårdt i græsset og fik naturligvis et gult kort.

1-0 Claesson
Minuttet efter holdt han dog hovedet koldt, da han tacklede bolden fra Christian Rasmussen nede i vores felt, efter at Schjelderup var løbet ind i Vavro. Det blev starten på en forrygende kontra.

Diogo chippede bolden hen til Achouri, som fra midten af egen halvdel satte fart og fortsatte helt ned i feltet, forbi en tøvende Tverskov og slog et perfekt indlæg til bageste stolpe, hvor Claesson dukkede op og headede bolden i nettet.

Viktor Claesson
Viktor Claesson scorer til 1-0. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Vi fortsatte vores klare dominans, og fem minutter før pausen kom Claesson på skudhold uden for feltet, men blev straks blokeret.

Skal man indvende noget mod vores 1. halvleg, så skulle det da lige være, at pauseføringen var for lille. Eller i hvert fald, at vi stort set ikke havde skabt andre store chancer end målet.

2. halvleg
Birger Meling afløste Elias Jelert fra 2. halvlegs start, så Diks gik over på højre back, og Meling på sin sædvanlige venstre.

Ærgerligt for Jelert, der ellers havde spillet en fremragende 1. halvleg, men det var bedre at blive taget ud end vist ud! Han lænede sig vist kraftigt op af et gult kort mere efter nogle diskussioner med fjerdedommeren efter det første gule kort.

Birger Meling
Birger Meling klar igen efter sin lange skadepause. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Nordsjælland kom bedst i gang og spillede sig til et par udmærkede muligheder i de første fem minutter. En Ingvartsen-afslutning blev rettet af, så den landede for fødderne af Schjelderup, som næsten havde frit mål fra spids vinkel, men Falk kom på tværs og tacklede i sidste øjeblik, så afslutningen tog stolpen og gik til hjørne.

Kort efter var Schjelderup på spil igen, men blev tacklet af den solide Scott McKenna, som sammen med Vavro udgjorde et stærkt og solidt centerforsvar, der også fik fansene til at belønne slovakken med prisen som Carlsberg Man of the Match.

Ti minutter efter pausen kom vi for alvor ind i kampen igen, da Diks slog et godt indlæg til fjerneste stolpe, som Magnus Mattsson tæmmede og afsluttede på, men Andreas Hansen stod godt placerede og blokerede hans afslutning fra spids vinkel.

2-0 Achouri
Inden hjørnet blev taget, udskiftede nordsjællænderne to mand, men snart var de to nede – mål, altså. Claesson headede fra nært hold på Mattssons hjørne, men Hansen parerede stærkt. Bolden sprang ud til Diks, som også afsluttede, men på stregen reddede Oliver Villadsen – hvorefter Achouri prikkede returbolden over stregen fra nært hold.

Elias Achouri og Denis Vavro
Denis Vavro og Elias Achouri fejrer tuneserens 2-0-mål. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Det knækkede dog ikke gæsterne, som begyndte at lægge pres på os. Midt i halvlegen var Christian Rasmussen lige ved at score på samme måde som Claesson i 1. halvleg, men Birger Meling nåede at cleare til hjørne og slog samtidig hovedet mod stolpen, men blev klar igen.

Nogle minutter senere fik Rasmussen en endnu større chance – nok deres største - da de for nemt spillede sig forbi vores midtbane, så Schjelderup kunne sætte ham op til skud i feltet, men McKenna afværgede heldigvis, og ellers var Grabara også på plads bag ham.

Oscar Højlund afløste Diogo med 20 minutter igen, og gæsterne satte også friske folk på banen i jagten på reducering, men selv om det flere gange brændte på, så kom de ikke til de helt store muligheder. Grabara og forsvarerne måtte ofte i aktion, men vi forsvarede og godt og effektivt.

Kamil Grabara
Kamil Grabara holdt endnu et clean sheet. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Ti minutter før tid kom Cornelius og Froholdt ind for Achouri og Mattsson, og på det tidspunkt var der mere og mere plads til kontraer. Vi havde flere muligheder, hvor de sidste pasninger manglede præcision, men var til gengæld ikke under samme pres i eget felt, da vi gik ind i de seks minutters tillægstid.

Clem fik de sidste minutter for Falk, og Nordsjælland kom til en enkelt god skudmulighed, som indskiftede Conrad Harder sendte over mål, så vi fik vores anden sejr - og for første gang siden marts 2023 holdt vi clean sheet to kampe i træk.

Kevin Diks
Over 30.000 var på plads i Parken denne mandag aften. Foto: Gaston Szerman, FCK Media