Birger Meling

Birger Meling: Føler mig godt til rette i København og Superligaen

Birger Meling er efter en travl start i Superligaen og Champions League landet godt i København, og selvom der er kamp hver 3.-4. dag, så føler han, at det har været en rigtig fin start.

”Vi har mange kampe, hver 3.-4. dag og det kan vi lide, men det er klart, at nu skal vi ordne hus, bil, børnehaveplads osv., så vi har lidt travlt i familien. Men ellers har det været rigtig fint at komme i gang.”

Familien ikke helt på plads endnu
”Mig og min kæreste har en lille dreng på 18 måneder, og vi boede en lille periode på hotel, men det at være uden køleskab og køkken fungerer dårligt. For øjeblikket bor vi i en midlertidig lejlighed, men vi kommer forhåbentligt på plads i et hus snart.”

”Jeg er blevet rigtig godt kendt med legepladser i København, men ellers er det i øjeblikket mest fodbold, min tid går med.”

Birger Meling
Der har været en del rejser allerede... Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Træningsanlægget og Parken  
Den 28-årige back har til gengæld hurtigt fundet sig til rette på træningsanlægget og i Parken.

”Træningsanlægget er rigtig fint, og her vi har alt vi har brug for. To rigtig fine baner, et fint gym og gode faciliteter, så der er ingen ting at klage over.”

”Parken er fantastisk. Det er en stor tiltrækningskraft for FCK, og særligt de store kampe i Superligaen og de europæiske aftener er et voldsomt trækplaster for spillere. Der er få steder, som kan matche det stemningsmæssigt,” lyder det anerkendende fra nordmanden, som også er positivt stemt over stemningen i Superligaen.

”Jeg er blevet rigtig imponeret over stemningen rundt omkring, og synes det har været en rigtig fin start i Superligaen. F.eks. skabte de to fangrupper en fantastisk ramme om Derbyet i søndags, og da vi udførte et godt stykke arbejde og vandt kampen, så blev oplevelsen jo ekstra god for vores fans.”

En rigtig fin gruppe
”Vi har en rigtig fin gruppe, der er god stemning på holdet, og der er en enorm vindermentalitet, så på en måde er det ikke acceptabelt ikke at vinde. Det er det der gør, at FCK er hvor de er, og det skal vi som hold bygge videre på.”

”Jeg føler, at jeg kommer godt ud af det med hele truppen, men det er jo naturligt, at mig og Moi (Elyounoussi, red.) snakker meget sammen, for vi har spillet sammen i 10 år på forskellige u-norske landshold og kender hinanden godt.”

Mohamed Elyounoussi og Birger Meling
Meling og Moi på en gåtur omkring hotellet før Galatasaray-kampen. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


”Derudover synes jeg, det er fint at kunne snakke lidt fransk med Elias Achouri og Theo Sander, så jeg kan holde mit franske lidt ved lige, og jeg tror også, Elias syntes det er fint. Jeg snakker også lidt fransk med Baba, så alt i alt syntes jeg det er dejligt at have den mulighed, så jeg ikke glemmer alt mit franske.”

Birger Meling spillede tre år i Frankrig for Nimes og Stade Rennais, inden han kom til København, men han havde sit første udlandsophold allerede i ungdomsårene.

Udviklede mig i Middlesbrough
”Jeg tog til Middlesbrough, efter jeg havde færdiggjort gymnasiet, og for mig var det rigtig fint. Vi spillede kun kampe hver anden uge, og det betød, at jeg fik tid til at træne godt og blive fysisk klar til seniorfodbold.”

”For mig var det et rigtig fint ophold, som fungerede som et springbræt for mig til at komme godt ind i de norske klubber, da jeg tog hjem.”

Den kommende tid
Meling glæder sig meget til den kommende tid, som bliver travl, men sjov og spændende.

”Jeg glæder mig til vores tre Champions League hjemmekampe! Jeg har tidligere set FCK spille Champions League på TV, så jeg glæder mig meget til at opleve stemningen, som der er i Parken på disse aftener.”

”Men vi må ikke glemme, at grunden til vi har denne mulighed er, at holdet vandt ligaen sidste år. Derfor skal vi vinde Superligaen igen i denne sæson, så vi også har mulighed for at spille Champions League igen,” slutter Birger Meling.

Næste opgave i det hjemlige titelforsvar er hjemmekampen mod FC Midtjylland lørdag kl. 15, og det er ved at være allersidste udkald, hvis du vil sikre dig en af de sidste ledige pladser i Parken.

Birger Meling
Birger ser frem til Champions League-kampe i Parken. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images